Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#256 Příspěvek od BOSS8 »

TO: Jeník

Komplet foto full size jsou ke stažení zde http://uloz.to/4719349/kopie-nova-slozka-5-.rar
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
vapy

#257 Příspěvek od vapy »

pepin píše:Ten special vterinak na depron me moc nenadchnul

Chce to nejdřív depron-lepený spoj přefouknout urychlovačem,nechat trochu odvětrat nanést lepidlo a znovu přefouknout aktivátorem,pokud jsem pouze nanesl lepidlo a spoj přefouknul,tak mi uprostřed spoje zustával vteřinák tekutý a nepatrně naleptával depron.

To styro vteřinové lepidlo je fakt na žalobu. Moc to nelepí a už vůbec ne za vteřinu. Mám stejnou zkušenost jako pepin. Za 156 Kč jsem byl naštvaný na týden.
pepin

#258 Příspěvek od pepin »

vapy píše:
pepin píše:Ten special vterinak na depron me moc nenadchnul

Chce to nejdřív depron-lepený spoj přefouknout urychlovačem,nechat trochu odvětrat nanést lepidlo a znovu přefouknout aktivátorem,pokud jsem pouze nanesl lepidlo a spoj přefouknul,tak mi uprostřed spoje zustával vteřinák tekutý a nepatrně naleptával depron.

To styro vteřinové lepidlo je fakt na žalobu. Moc to nelepí a už vůbec ne za vteřinu. Mám stejnou zkušenost jako pepin. Za 156 Kč jsem byl naštvaný na týden.

Lepí,ale nedá se používat jako tmel :lol: čím mín,tím líp.já s ním lepím třeba plastové lanovody,pokud jsem používal klasický vteřinák a urychlovač,tak bowden časem zkřehnul a praskal.Doufám že to styrem bude v poho ,přecijenom tam chybí nějaká agresivnější složka,čas ukáže.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od jenikKL »

BOSS8 píše:TO: Jeník

Komplet foto full size jsou ke stažení zde http://uloz.to/4719349/kopie-nova-slozka-5-.rar

díky sosáám......
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od BOSS8 »

Kucí mám technický dotaz k pravidlům - bylo by možné aby se zúčastnil VDC pilot jemuž odprodám svůj stroj ? Technicky to porušuje pravidlo že nebude konstruktérem svého stroje - dalo by se to řešit udělením vyjímky? Event. to rovnou vztáhnout na všechny stroje jež se doposud učastnily VDC .
Viděl bych v tom výhodu potenciálního rozšíření startovního pole a přínos nějaké té kačky na vývoj nových strojů . Co vy na to ?
pepin

#261 Příspěvek od pepin »

Mě to přijde uplně v poho,stejně bude něco tunit a pokud daruji třeba někomu křídlo,páč si udělám nové,tak takto činím v domění,že s tím puvodním nemám vubec žádnou šanci :lol: Ostatně stejně jsem přemýšlel o tom,že by asi nebyl problém pokud bych třeba nařezal polotovary křídel z polyše a mohla by to být třeba cena utěchy za poslední místo.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Luzr »

BOSS8 píše:Kucí mám technický dotaz k pravidlům - bylo by možné aby se zúčastnil VDC pilot jemuž odprodám svůj stroj ? Co vy na to ?

Ja jen doufám že nehodláš prodávat ten aktuální brus a dělat ještě lepší :)

Rád bych jednoho dne přistál třeba až druhej:)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Abu »

No ja nevim, me se to moc nelibi. Puvodni myslenka byla krom jineho prinutit lidi, co doposavad jen kupovali hotove modely, aby se trochu zamysleli nad konstrukci a navrhem elektrovetrone.
Nadruhou stranu nemam to srdce to primo natvrdo zamitnout. :(

Ale vyroba vyrezu, prodej modelu atd... to uz se vsechno vzdaluje puvodni myslence. Jaky je rozdil kdyz si koupim vyrezy od Pepina nebo od Multiplexu, nebo od Horejsiho... co na tom ze Q.11 stoji 7 litru, o projektovani modelu nemusim nic tusit, hlavne kdyz vas s ni vsechny prelitam... :evil:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od BOSS8 »

Luzr píše:Ja jen doufám že nehodláš prodávat ten aktuální brus a dělat ještě lepší :)

No tak nějak :lol: Chtěl bych ho postavit znovu - maličko tedy pozměnit půdorys křídla (a také ho pořádně vybrousit :lol: ) , investovat do AXIka (nebo Dualsky)a použít plastový kužel a tedy i výrazně prodloužit čumák . V podstatě drobné změny, které to konečně ABUovi pořádně zavaří :lol:
Bohužel podmínkou nového stroje - je odprodej toho starého , protože mnoho depronových speciálů v domácnosti - je pro mě životní komplikace :wink:

TO ABU: koupí samostavby nebo pepinových výřezů se ale neporušuje pricip nepoužívání průmyslových komponentů , tedy jde jen o to zda povolit (byť i na vyjímku) porušení podmínky vlastního konstruktérství :idea:
Na druhou stránku (v extrémním případě) pokud by se někdo chtěl účastnit s mutantem s křídlem třeba z Easy Stara , já bych se ho nebál :wink: mimohodem Q11 má pěnové křídlo ? :?: (ještě jsem nikde neviděl obrázky)
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne stř 05.05.2010 14:45, celkem upraveno 1 x.
pepin

#265 Příspěvek od pepin »

Jaky je rozdil kdyz si koupim vyrezy od Pepina nebo od Multiplexu,

veliký,ty odemě musíš dodělávat,od multiplexu pouze zasuneš trubku a i tak jsem přesvědčenej o tom,že pokud bych před závodem přerazil své křídlo a otázka zněla-Mohu to odlétat s křídlem od Easyglidera tak nakonec nikdo proti asi nebude,páč bude jasný,že s easyglideráckou baculkou profilem toho moc nenalítám .Díky bohu,za každého dalšího soupeře,pokud ho to chytne,tak si stejně bude chtít postavit něco svého,aby radost z uspěchu nebyla poloviční.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Abu »

No ja nevim, pravidla hovori jasne, model vlastni kostrukce a vyroby, kridlo prevazne z penovych materialu.
Nic o prumyslovych a neprumyslovych komponentech tam neni.

Q.11 je z olaminovaneho extruporu (stejne jako vetsina soucasnych F3K). Ivan Horejsi je vlastne skoro stejne dobry modelar jako Pepin nebo Boss, tak proc bych si penovkovy ero nekoupil od nej.... nez se s tim sam vymejslet.
Nebo koupim neco od L.Svobody, to nejsou zadne prumyslove komponenty, ten ty modely taky smudla po jednom ve sve minidilnicce.
:cry:

Pokud chcete pritahovat zacinajici piloty, klidne usporadejte OPEN CLASS (treba jako maj ostaravaci LamaCup), nebo zavody EasyGlideru. Myslenka Deproncupu je podle me trochu jinde.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od jenikKL »

neměli ste to tu pitvat a nikdo by se to nedověděl :).
Abu ma recht.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od Vigo »

Pánové u VDC jde především o prezentaci vlastních konstrukčních schopností a to za pomoci běžně dostupných, laciných materiálů.

Prosím nechme to tak. Kdo chce VDC létat, ať postaví letadlo dle pravidel. Už se povolila křidélka a další drobnosti.

Osobně bych zakázal i jakékoli laminátové gondoly od sériových výrobců a samzřejmě i výřezy křídel. U těch se to ale bude těžko kontrolovat.
pepin

#269 Příspěvek od pepin »

Boss napsal:
No tak nějak Chtěl bych ho postavit znovu - maličko tedy pozměnit půdorys křídla (a také ho pořádně vybrousit ) , investovat do AXIka (nebo Dualsky)a použít plastový kužel a tedy i výrazně prodloužit čumák . V podstatě drobné změny, které to konečně ABUovi pořádně zavaří
Bohužel podmínkou nového stroje - je odprodej toho starého , protože mnoho depronových speciálů v domácnosti - je pro mě životní komplikace

Jestli to správně chápu-To co mám prodám a další stroj zprovozním možná příští rok 8O 8O 8O 8O
pepin

#270 Příspěvek od pepin »

Vigo napsal:

Osobně bych zakázal i jakékoli laminátové gondoly od sériových výrobců

To by mi nevadilo,na příští rok stejně plánuji vlastní formu podle Bossákova trupu,moc se mi to líbí,pokud se sériové zakážou,alespon mě to donutí udělat už konečně výkonější model,abych o to první místo nemusel tak urputně bojovat :lol:
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“