Když už vím co a jak , je stavba nového kusu otázkou týdne.
Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)
No, pamatuju držkovou, kterou dostal pepin za laminátový trup. Osobně mi to nijak zvlášť nevadilo, byl by další soupeř, ale faktem je, že pravidla jsou jasná. Nevím, na kterou stranu se více přiklonit. Souhlas s Abuem - vlastní konstrukce a stavba. Se slzou v oku vzpomínám na hloubkové stroje, plížící se vlivem přízemního efektu ve výšce nízko letícího střelce
(bez urážky). Chápu BOSSe, že nechce mít doma stroj na sbírání prachu, raději využije prachy za něj na další tunning. Že bychom tedy demokraticky hlasovali? Řekněmě součet názorů od položení BOSSova dotazu do tohoto pátku? - je to návrh, ne dogma, když ne, tak ne.
Hitec Aurora 9X
Myslel jsem že by to maličko prospělo větší účasti, ale vzhledem k negaci to nechci lámat přes koleno , takže ve výsledku také říkám dobrá, tedy NE.
Ovšem naprosto souhlasím s vyhlášením třídy open unlimited (jediná podmínka je éro z pěny)- která by mohla létat současně s námi - pro porovnání . O tom bych dal hlasovat.
Ovšem naprosto souhlasím s vyhlášením třídy open unlimited (jediná podmínka je éro z pěny)- která by mohla létat současně s námi - pro porovnání . O tom bych dal hlasovat.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Daf napsal:
No, pamatuju držkovou, kterou dostal pepin za laminátový trup.
A mám ho tam zpátky,páč se mezitím opět povolil,jak se zdá opět ne natrvalo a duvod proč tam cpu donekonečna ten trup je naprosto jednoduchý-Páč mi připomíná modelářské začátky,mimo křídla a pohonu je to ero přez 10let starý a jiný využití nežli ve VDC pro něj nemám,nechci dělat svuj laminátový trup pro třeba 4 soutěže ročně,přijde mi to jako blbost.
Ale klasika VDC je zde spět-PRAVIDLA AŽ PO SOUTĚŽI.
budto budu lítat s tímto trupem dokud budu já chtít,nebo nebudu lítat vubec-teda budu,ale jinde a s něčím jiným
No, pamatuju držkovou, kterou dostal pepin za laminátový trup.
A mám ho tam zpátky,páč se mezitím opět povolil,jak se zdá opět ne natrvalo a duvod proč tam cpu donekonečna ten trup je naprosto jednoduchý-Páč mi připomíná modelářské začátky,mimo křídla a pohonu je to ero přez 10let starý a jiný využití nežli ve VDC pro něj nemám,nechci dělat svuj laminátový trup pro třeba 4 soutěže ročně,přijde mi to jako blbost.
Ale klasika VDC je zde spět-PRAVIDLA AŽ PO SOUTĚŽI.
budto budu lítat s tímto trupem dokud budu já chtít,nebo nebudu lítat vubec-teda budu,ale jinde a s něčím jiným
Na ten problém s trupem si velmi dobře pamatuju. Faktem je, že trup je pouze spojnicí křídla s ocasními plochami, skoro zbytečná přítěž
. Já např. bych měl problém s konstrukcí depronového trupu. Asi bych udělal nějakou příhradovinu ze smrku a pak to polepil depronem. Jinak si to nedovedu představit. Nevím, a ani netuším, jak to mají ostatní.
Ono určit rozměry trupu - poměr před křídlem, za ním a polohu umístění křídla, nastavení motoru, vzájemné seřízení motor - křídlo - VOP, není žádná sranda. V tomhle bodě bych to za sebe nehrotil. Ale přeci jen bychom měli zůstát u toho poskládat to pokud možno vlastními svaly za pomoci vlastní šedé kůry mozkové. Samotné křídlo vydá za dost - zvolit "správný" profil, udělat nosník (ne ohybník, aby to netleskalo) adostatečný rozměr, i na tom je práce. dost. Hele, pojďte raději tvořit, než se dohadovat
Ono určit rozměry trupu - poměr před křídlem, za ním a polohu umístění křídla, nastavení motoru, vzájemné seřízení motor - křídlo - VOP, není žádná sranda. V tomhle bodě bych to za sebe nehrotil. Ale přeci jen bychom měli zůstát u toho poskládat to pokud možno vlastními svaly za pomoci vlastní šedé kůry mozkové. Samotné křídlo vydá za dost - zvolit "správný" profil, udělat nosník (ne ohybník, aby to netleskalo) adostatečný rozměr, i na tom je práce. dost. Hele, pojďte raději tvořit, než se dohadovat
Hitec Aurora 9X
Daf napsal:
Hele, pojďte raději tvořit, než se dohadovat
Souhlas,jedna věc je dohodnout pravidla-to proběhlo v zimě,ted se nic měnit nebude,Jenom za sebe říkám,že je mi jedno,jestli depronáka někdo stavěl sám,nebo s tátou,nebo s mámou a nakonec s nim lítá babička-pořád je to depronák,proč by si dvojčata nemohla postavit dva uplně stejné modely
Pokud někde leží ladem depronák,tak je to škoda .
Hele, pojďte raději tvořit, než se dohadovat
Souhlas,jedna věc je dohodnout pravidla-to proběhlo v zimě,ted se nic měnit nebude,Jenom za sebe říkám,že je mi jedno,jestli depronáka někdo stavěl sám,nebo s tátou,nebo s mámou a nakonec s nim lítá babička-pořád je to depronák,proč by si dvojčata nemohla postavit dva uplně stejné modely
DAF píše:Hele, pojďte raději tvořit, než se dohadovat
Co se toho týče, tak jsem právě "utvořil" instalaci nové vrtule 12x8 a LiPo 30C 1050mAh....
Žere mi to teď pěkných statických 18,5A (regulator 15A, ha ha ha). Tak snad příště vyletím výš než polovinu toho co ostatní
to pepin, zůstal bych u maximálně možně vlastní konstrukce. Zda ti, teda tobě asi, ale spíše někomu jinému, někdo třeba nějak trochu pomůže, bych zas až tak neřešil. Honelixovi radami pomáhal Abu (zveřejněno již dříve, takže nic nepráskám), tak proč by pomoc při konstrukci a stavbě nemohla být přijata. Ale EG, ES, Tulip, ASW 28, SL I, II a podobné stroje předpokládám nikdy nebudou mít na vítězství.
to Luzr, já dokončuju šablony. Mám rozestavěné jedno křídlo konstrukční a pokusím se jedno řížnout horkým drátem z extruďáku. Jó a vyměnil jsem kolečka v servu, nakonec neodešlo celé, ale jen několik zubů na dvou kolech. Už zase chodí jako dřív.
P.S. byl jsem pro ně (a pár dalších drobností) v novém kšeftě u Houšky.
to Luzr, já dokončuju šablony. Mám rozestavěné jedno křídlo konstrukční a pokusím se jedno řížnout horkým drátem z extruďáku. Jó a vyměnil jsem kolečka v servu, nakonec neodešlo celé, ale jen několik zubů na dvou kolech. Už zase chodí jako dřív.
P.S. byl jsem pro ně (a pár dalších drobností) v novém kšeftě u Houšky.
Hitec Aurora 9X
Bohužel Sobínka má letový výškový limit 80 metrů. To by se Ruzyňským nelíbilo
Nikdo to sice neměří úplně přesně - ale roj termiků ve 400 metrech je už jasná provokace
Nicméně zvažte možnost - předvedení deproňáků (ploužoletů) na Dětském dnu - třeba uchvátíme nějakého budoucího soupeře (i s tatínkem
)
A mls pro vás - bude tam vystavený ten můj už stokrát prokletý 4 m Blaník - tak vemte éra a přijeďte si zalítat jen tak , však se nemusíme bít o prvenství vždy když se potkáme ne ?
Nicméně zvažte možnost - předvedení deproňáků (ploužoletů) na Dětském dnu - třeba uchvátíme nějakého budoucího soupeře (i s tatínkem
A mls pro vás - bude tam vystavený ten můj už stokrát prokletý 4 m Blaník - tak vemte éra a přijeďte si zalítat jen tak , však se nemusíme bít o prvenství vždy když se potkáme ne ?
Rádio a nabíječ = základ modeláře .