Kde je chyba?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
JENDA01

Re: Kde je chyba?

#16 Příspěvek od JENDA01 »

Nemáš to v modu 4 :wink:
Je to v modu 2, tak jak Ti to řekl prodejce. U letadel, kde nemáš křidélka je běžné, že směrovka je na pravém kniplu.
(Ta DX5e umožnuje standartně mody 1 a 2)[/quote]
-------------------------------------------------------------

To asi budou nějaké nové normy :lol:

-------------------------------------------

Módy vysílačů

Přiřazení funkcí a směru pohybu ovladačů (mód) má svoje zákonitosti – v současnosti se nejvíce používají dva následující systémy:
Mód 1 – na pravém ovladači je plyn a křidélka, na levém výškovka a směrovka (u nás přes 90 %)
Mód 2 – na pravém ovladači je výškovka a křidélka, na levém plyn a směrovka
Daleko méně potom
Mód 3 – na pravém ovladači je plyn a směrovka, na levém výškovka a křidélka
Mód 4 – na pravém ovladači je výškovka a směrovka, na levém plyn a křidélka.
Pro řízení modelů aut se používají především volantové neboli pistolové vysílače, kde pro řízení směru jízdy slouží volant a pro ovládání plynu ovladač podobný spoušti pistole. Stiskem spoušti se plyn přidává, jejím odtlačováním se u modelů s elektrickým pohonem ovládá zpátečka (brzdí se neutrálem); u modelů se spalovacím motorem se odtlačováním spoušti brzdí. Vysílače mohou být klasické nebo počítačové.

Jenda
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

Mód 2 – na pravém ovladači je výškovka a křidélka, na levém plyn a směrovka
Takže pokud má model absenci křidélek přesouvá se na jejich pozici směrovka jakožto hlavní řídící plocha -tedy má na pravým kniplu VOP+SOP -kde je problém? :wink:
sviznik

#18 Příspěvek od sviznik »

Problém je, že 25 let mám vždy primární řízení směru (křidélka, když nejsou, tak směrovka) na levém kniplu a výškovku na pravém. To je mod 4. Řídit současně směr a výšku jedním kniplem neumím....
Mod 4 je založen na tom, že vždy máš primární řízení směru a výšky rozložené mezi obě ruce. Není to pro piloty skutečných ér a chce to jen trochu cviku při startu ze země, kdy je třeba myslet na to, kde je právě směrovka.... Jinak mi to plně vyhovuje a hlavně to mám tak zažité, že stačí první krizovka a hrábnu do toho podle zvyku - přeučit se fakt nedá....
JENDA01

#19 Příspěvek od JENDA01 »

To nejsi sám :D . Ale kdo to přizná. Dle statistiky létá cc- 90% praváků
mode 1 ,proč asi :lol:.( u- krchňáků -mě mode 4 :lol: )

Jenda
LV
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od LV »

JENDA01 píše:To nejsi sám :D . Ale kdo to přizná. Dle statistiky létá cc- 90% praváků
mode 1 ,proč asi :lol:.( u- krchňáků -mě mode 4 :lol: )

Jenda

No čo ja chodím po akciách na slovensku a v čechách, tak pomer MODu1 a 2 je 50/50 a divil by si sa koľko je tých čo lietajú MOD 3 a 4
No a sú exemláre čo pridávajú k sebe a potlačením stúpajú :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
JENDA01

#21 Příspěvek od JENDA01 »

Možný je všechno . :D Jednou jsem viděl u nás na svahu co tam choděj kluci lítat ty samokřídla jak to kočíroval -volantovkou- :lol:
a šlo mu to jako s partesu :D

Jenda
Dan

#22 Příspěvek od Dan »

sviznik píše:Problém je, že 25 let mám vždy primární řízení směru (křidélka, když nejsou, tak směrovka) na levém kniplu a výškovku na pravém. To je mod 4. Řídit současně směr a výšku jedním kniplem neumím....
.... přeučit se fakt nedá....

Já používám ještě jednu fintu - mix nastavený tak že směrovka chodí na oba kniply. Nemusím potom přemýšlet jestli při startu ze země mám řídit levou rukou nebo pravou rukou protože zrovna letím s "dvojkanálem".
Dan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od arda1 »

A jak to budeš řídit až budeš mít křidélka? Nebo je už máš? Na kterým kniplu -když máš na obou směrovku? :wink:
Dan

#24 Příspěvek od Dan »

arda1 píše:A jak to budeš řídit až budeš mít křidélka? Nebo je už máš? Na kterým kniplu -když máš na obou směrovku? :wink:

To jsem si mohl myslet že se někdo takhle zeptá... :) Když mám řízená křidélka tak mám standardní mód 2 - směrovka + plyn vlevo, křidélka + výškovka vpravo.

Mám jen jeden model - malý dvouplošník - který má řízenou pouze směrovku a výškovku (a motor). Lítám s ním pouze občas. A právě u něj jsem měl problém při startech ze země abych si uvědomil že i při startu musím směr řídit pravým kniplem a ne levým. Tak jsem si namixoval oba kanály na směrovku a mám pokoj. :wink:
Dan

#25 Příspěvek od JMalik »

sviznik píše:Problém je, že 25 let mám vždy primární řízení směru (křidélka, když nejsou, tak směrovka) na levém kniplu a výškovku na pravém. To je mod 4. Řídit současně směr a výšku jedním kniplem neumím....
Mod 4 je založen na tom, že vždy máš primární řízení směru a výšky rozložené mezi obě ruce. Není to pro piloty skutečných ér a chce to jen trochu cviku při startu ze země, kdy je třeba myslet na to, kde je právě směrovka.... Jinak mi to plně vyhovuje a hlavně to mám tak zažité, že stačí první krizovka a hrábnu do toho podle zvyku - přeučit se fakt nedá....

To, že tak jak máš uspořádané ovladače jsi v modu 4 je jasné.
Směrovku zaměnuješ s křidélky při jejich absenci také správně...
Jen znovu opakuji:
Ty jednodušší setové a podobné věci neumožňují volbu módu 3 a 4.
Je možné navolit jen módy 1 a 2 a bez bastlení ve vysílači to nejde.
(U toho Pipera je to už přímo dané tím multifunkčním bazmechtem = nejdou přepojit kanály a serva).
Takže všechno máš správně, jen některé věci nejdou běžně použít v modu 3 a 4.
JMalik

Re: Kde je chyba?

#26 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:Nemáš to v modu 4 :wink:
Je to v modu 2, tak jak Ti to řekl prodejce. U letadel, kde nemáš křidélka je běžné, že směrovka je na pravém kniplu.
(Ta DX5e umožnuje standartně mody 1 a 2)

-------------------------------------------------------------

To asi budou nějaké nové normy :lol:
Jenda[/quote]

Ten vysílač, vysílač s Piperem :lol:
(ne to v jakém létá on - ten je čtyřka)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“