nabíjení gelových aku

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od LV »

JENDA01 píše:Ahoj ,
když už se tady probírají baterie nevíte něco více o těchto Li-Fe:

Obrázek

1. 3,3kg--------20Ah trvalý vybíjecí /nabíjecí proud 20A
2. 6,5kg 8O 40Ah--------------------------------------40/30A

Jenda

fungujú veľmi dobre
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

To jsou lifečka od Bidasana? :wink:
JENDA01

#33 Příspěvek od JENDA01 »

LV píše:
JENDA01 píše:Ahoj ,
když už se tady probírají baterie nevíte něco více o těchto Li-Fe

Jenda

fungujú veľmi dobre

Laco a na jaký program/nastavení na nabíječce se nabíjejí .

Jenda
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Tak jinak jendo -

bida 05.02.2010 07:31:24
Re: LIFEPO4 zdroj pre nabijacku
aku má potřebu se poprvé nechat nabít CCCV na napětí 17V(požaduje výrobce a vzhledem k času který je potřeba na jednoznačné potvrzení zda stačí napětí běžně dostupné u mod.nabíječů,je zatím zřejmé že to tak hrozné nebude)po té je možno jej nabíjet programem LI-FE nastaveného na 4S,lipol 3S(4S jen poprvé)a samozřejmě PB kde lze požít nabíječe s koncovým napětím 13.8-15.5V.

Teď už je to ok? :wink: :lol: :lol: :lol:
coro

#35 Příspěvek od coro »

Mňa pri aku a teda aj pre takéto doplnky, zaujíma "kalendárna" životnosť, t.j. keď urobím 20 cyklov rok, koľko mi vydržia rokov?

Kto sa zasmial nad číslom 20 nabití ročne, tak sa moc nesmejte - rok má síce vyše tristo dní, ale len 52 víkendov a z toho polku prší takže som na 26 a to aj tak lietať nechodím....
:(
HOKEJ

Re: nabíjení gelových aku

#36 Příspěvek od HOKEJ »

Zdravím všechny,
chtěl bych se Vás zeptat, jestli tahle baterie jde nabít nabíječkou Euiqilibrium 3.5 ?
Díky moc všem.
Milan
Přílohy
DSC00232.JPG
www.rc-pisek.rajce.idnes.cz/
www.youtube.com/user/Hreba13/videos
r2u
Kontaktovat uživatele:

Re:

#37 Příspěvek od r2u »

Nedá se takto odpovědět kolik vydrží.
Je dost důležité vědět v jakém prostředí baterie pracovala, jak se nabíjel, jak hluboce se vybila a tak dále ...

5ivotnost akumulátoru negativně ovlivňuje okolní prostředí.
Ideální teplota je 20°C, při zvýšení teploty na 25°C klesá životnost akumulátoru až o 25%.
Toto píše většina výrobců ve svém katalogu.

Take pak záleží hodně na kvalitě akumulátoru. Pokud to je něco levneho většinou dlouho nevydrží. Ja doporučuji Panasonic.

R.

coro píše:Mňa pri aku a teda aj pre takéto doplnky, zaujíma "kalendárna" životnosť, t.j. keď urobím 20 cyklov rok, koľko mi vydržia rokov?

Kto sa zasmial nad číslom 20 nabití ročne, tak sa moc nesmejte - rok má síce vyše tristo dní, ale len 52 víkendov a z toho polku prší takže som na 26 a to aj tak lietať nechodím....
:(
JMalik

#38 Příspěvek od JMalik »

Vlákno je o gelových Pb aku, tak se to pokusím nějak stručně shrnout po cca 10- ti letých zkušennostech s touhle technologií v amatérském i profi provozu.
- nesmí se to podvybít
- nesmí se to nabíjet "vysokým" proudem
- je to velmi citlivé na dobíjení regulátory s vysokým limitním proudem
- nespojovat to paralelně ( např. jako startovací aku agregátů)
- nelze tím nahradit záložní Pb aku toho určení
- nelze v žádném případě (ani krátkodobě) překročit max. limitní proud = prostě po krátkém zkratu výstupních svorek je prakticky hotovo, na rozdíl od klasického PB aku. Ten to buď přežije, nebo okamžitě exploduje.
- cca 4 roky je maximální životnost těch článků, pokud se od toho vyžaduje alespoň 80% výkon.
- ......pak ještě něco :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mnov

#39 Příspěvek od mnov »

JMalik píše:Vlákno je o gelových Pb aku, tak se to pokusím nějak stručně shrnout po cca 10- ti letých zkušennostech s touhle technologií v amatérském i profi provozu.

Sice je to nějaké historické vlákno, ale stejně by mě zajímalo s jakým konkrétním typem akumulátoru máš ty zkušenosti? Já se setkal se spoustou Pb aku, ale žádný nebyl gelový. Tak jen pro zajímavost by jsi mohl dát odkaz na nějaký pravý gelový.
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

mnov píše:
JMalik píše:Vlákno je o gelových Pb aku, tak se to pokusím nějak stručně shrnout po cca 10- ti letých zkušennostech s touhle technologií v amatérském i profi provozu.

Sice je to nějaké historické vlákno, ale stejně by mě zajímalo s jakým konkrétním typem akumulátoru máš ty zkušenosti? Já se setkal se spoustou Pb aku, ale žádný nebyl gelový. Tak jen pro zajímavost by jsi mohl dát odkaz na nějaký pravý gelový.

Chtěl jsem reagovat na příspěvek "cora" z r.2010, ale není třeba, zeptal jsi se Ty.
Coro tam píše o nasáknutí kyseliny do separačních mezivložek elektrod. To je hovadina. Funguje to tak, že po nalití , uzavření, nabití.... skutečně ten čvacht zgelovatí.
Konkrétní zkušennost mám s aku YUASA. Můžeš si vybrat i typy s vysokým startovacím proudem. Máme to v letadlech, protože tam by dal dnes normální kyselinovou baterku jenom Osel.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“