Mini titan

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Jetson »

kmarty píše:... a Hold jsem zmenil na 0-50-50-50-100 (lip se mi meri stred)...

Nojo, to mne nenapadlo :idea: :D
kmarty

#137 Příspěvek od kmarty »

gamer007 píše:Jakto že máte všichni tak malý hodnoty ve swash mixu? Nějak mi to hlava nebere...
No mne zase prave hlava nebere jaktoze vy mate ty hodnoty tak velky :-D.

2Jetson: Pochopitelne to takhle mam jen po dobu nastavovani :-). Jen po tu dobu, kdy potrebuju bezpecne vedet minimum - stred - maximum.
Pri normalnim provozu je tam normalni "krivka" - teda krivka, no tech 0-25-50-75-100
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Jetson »

Já to myslel neironicky, jako dobrej nápad. Hned jak dorazí páky mixéru, tak to použiju.
kmarty

#139 Příspěvek od kmarty »

AdamProg píše:Jeste me napada jestli, neni nejaky mix v letovych rezimech.
Tak jsem na to pro sichr koukl a vazne tam nic neni.
Jediny "ustrel" ktery mam, je exponencial na ocas. To mam umyslne a navic ten s tim nic spolecneho nema.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Jetson »

Trochu z jiného soudku. Nemá na MT někdo tento kufr http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=40659 ?
Angusss

#141 Příspěvek od Angusss »

Ahoj, prosím, neměl by někdo (ideálně Praha) doma navíc páku mixeru (plast)? Nemohu ji nikde sehnat a všude mi řekli, že nemá ani dodavatel. Rád bych do vzduchu,ale nechce se mi kupovat páka kovová za 400,- když s tím stejně zase praštím :) Nenašel by se někdo kdo má doma navíc třeba po upgrade na kovové? Samozřejmě zaplatím plnou cenu.

Děkuji, Jirka
kmarty

#142 Příspěvek od kmarty »

Krtek je normalne ma (www.heliservis.eu). Vzdyt ted jsem je tam kupoval (teda pred tejdnem nebo kdy).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Beep
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Beep »

Ještě bych zkusil brnknout Houškovi, ten také mívá na heli vše skladem.
http://www.houska-modelar.cz
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Angusss

#144 Příspěvek od Angusss »

kmarty píše:Krtek je normalne ma (www.heliservis.eu). Vzdyt ted jsem je tam kupoval (teda pred tejdnem nebo kdy).

Díky moc, večer si pro ní jedu. Děkuji
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Jetson »

Dal jsem po pádu dohromady MT, ale furt z toho mám divný pocit. Otázka. Když roztočíte ručně rotor, jak rychle se zastaví? Popřípadě, když přepnete na autorotaci, jak dlouho se ještě po zastavení hlavního kola a motoru dotáčí zbytek? U mne se to zastaví v podstatě současně.

Kontroloval jsem všechno 3x. V pohodě to visí, ale při 90% plynu začnou docela vibrace na ocase, hlavně výztuhy ocasního nosníku. Taky mi přijde, že žere víc baterky, ale to by mohlo být přechodem na gov. režim, těsně před ránou.

Člověk rychle zapomíná a třeba se to tak chovalo vždy, jen jsem to neřešil. Jak to máte Vy? Hlavně ten volnoběh.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od gamer007 »

Já minule při opravě taky řešil, že se nějak ztěžka dá roztočit rotor rukou. Ale na nic jsem nepřišel, nikde nic nedrhne, tak je to nejspíš normální. Žere mi to cca. 1,3A na 5min. poletování. Což mi příjde jako dobrej výsledek...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
cthulhu

#147 Příspěvek od cthulhu »

Jetson píše:Dal jsem po pádu dohromady MT, ale furt z toho mám divný pocit. Otázka. Když roztočíte ručně rotor, jak rychle se zastaví? Popřípadě, když přepnete na autorotaci, jak dlouho se ještě po zastavení hlavního kola a motoru dotáčí zbytek? U mne se to zastaví v podstatě současně.

Tak mně se rotor po dosednutí autorotací asi z půl metru dotáčí dlouho, asi tak 6-7 vteřin. Lítám v governor módu, křivka 80-80-80-80-80.
Výztuha ocasu mi vibruje taky (levá - na pravý mám připáskovanej kablík od serva vrtulky a je tedy tlumená), ale bylo mi řečeno, že je to v pohodě a že to nemám řešit a lítat... :)
- na baterku 2200mAh lítám 5 minut - dobíjím asi 1700mAh
- na baterku 2600mAh lítám 6 minut - dobíjím asi 2000mAh
Stroj má nalítáno skoro 37 hodin, bez jakýkoli rány. Asi po 25 hodinách provozu jsem měnil ložiska na ocase (pískání) a preventivně i na hlavní ose.
Jediná věc, co mě štve, je stopa listů - před časem jsem měnil páky mixeru i s ložiskama, dal jsem i nový kloubky na všechny táhla od cykliky nahoru - vše v pohodě a teď, asi po 4 hodinách provozu, se to zase rozjíždí, ale už na to prdím a lítám - gyru to evidentně nevadí...
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od Jetson »

Stopa listů. Rozjíždí se mi o cca 5 mm (na plnej knedlík i 1cm). Když dám na dlouhém táhle půl otáčky, tak je situace podobná, jen listy si prohodí pozici a na měrce u toho jednoho není čístá nula. Koupil jsem pro jistotu slušnější listy (u Krtka), když na ty z HC jsou tady různé reakce, ale situace je +- stejná. Kupodivu vibrace po roztočení žádné (nijak rušivé). Poradí někdo, jestli to má řešení v kombinování otáček krátké/dlouhé táhlo, nebo ještě jinak?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od AdamProg »

Jetson píše:Stopa listů. Rozjíždí se mi o cca 5 mm (na plnej knedlík i 1cm). Když dám na dlouhém táhle půl otáčky, tak je situace podobná, jen listy si prohodí pozici a na měrce u toho jednoho není čístá nula. Koupil jsem pro jistotu slušnější listy (u Krtka), když na ty z HC jsou tady různé reakce, ale situace je +- stejná. Kupodivu vibrace po roztočení žádné (nijak rušivé). Poradí někdo, jestli to má řešení v kombinování otáček krátké/dlouhé táhlo, nebo ještě jinak?

Zkus zkontrolovat hridele(rovnost) a nastaveni padel(rovnobeznost). Asi si uz zkousel, ale to je prvni co me napadlo.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Jetson »

Jojo, všechno uvedené je nové a OK. Ono se s tím to moje zoufalé visení dá, jen mne prudí, že ne a ne zvítězit nad hmotou.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“