Balik na celnici

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BOSS8 »

Nakadah píše:A nebo, maji kazdeho adresata zahranicnich zasilek v evidenci a kdyz mu toho prichazi nejak casto, tak ho prolustruji aby mu zprijemnili zivot :D Nak

To tak nebude - v prosinci mi chodilo 4-5 balíků týdně , a to jsem ještě některé nechával poslat přímo z HC na adresu objednávajících. Vždy dávám 100% ceny , ale beru balíky jen do 1kg ! Nikdy jsem nic nedokladoval. Teď beru každý druhý týden balík a žádný problém. A do toho mi chodí balíky z Ebaye (mám totiž rád ty ceny 0,99 usd a free shiping :lol: ) a taky bez problému. Spíš asi hlídají ty co váží nad kilo.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
LV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od LV »

BOSS8 píše:
To tak nebude - v prosinci mi chodilo 4-5 balíků týdně , a to jsem ještě některé nechával poslat přímo z HC na adresu objednávajících. Vždy dávám 100% ceny , ale beru balíky jen do 1kg ! Nikdy jsem nic nedokladoval. Teď beru každý druhý týden balík a žádný problém. A do toho mi chodí balíky z Ebaye (mám totiž rád ty ceny 0,99 usd a free shiping :lol: ) a taky bez problému. Spíš asi hlídají ty co váží nad kilo.

Ani hmotnosť s tým nemá nič spoločné.
Mne prešiel 5kg balík s motorom 100ccm + drobnosti a o pár dní mi zadržali pol kilový v cene cca 130€ a tam mi vyrubili DPH + poplatok za zastupovanie. Tento rok mi prišlo 5 balíkov a z toho jeden bol aj preclený (lipolky) a druhý iba DPH. Tri prešli bez zastávky na colnici. Všetky boli v cenách cca 150€
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Imm0rta1

#18 Příspěvek od Imm0rta1 »

Jak si to tady tak procitam, tak dochazim k zvaeru, ze na celnici si ty baliky zadrzi podle nalady... Uz jsem toho poobjednaval opravdu hodne. Nejdrahsi balik jsem mel za nejakych 460 USD, vaha kolem 8 Kg a zatim mi vse proslo bez cla. Podle me to kontroluji namatkou. Asi podle toho jak dobre se vyspali :)
MaxKin

#19 Příspěvek od MaxKin »

Imm0rta1 píše:Jak si to tady tak procitam, tak dochazim k zvaeru, ze na celnici si ty baliky zadrzi podle nalady... Uz jsem toho poobjednaval opravdu hodne. Nejdrahsi balik jsem mel za nejakych 460 USD, vaha kolem 8 Kg a zatim mi vse proslo bez cla. Podle me to kontroluji namatkou. Asi podle toho jak dobre se vyspali :)

Tak to bude asi tak že celník pracuje :P
A Když si dá zrovna kávu , tak balíky kolem něj projdou bez povšimnutí :lol:
Škoda že té tu kávu nefasují ve větším množství :( ale co ale tomu řekne státní pokladna :?: :?: :?: :?:
Hrabosh

#20 Příspěvek od Hrabosh »

Doufejme, že jak se Ti celníci furt hrabou těma balíkama s modelářskýma věcma, tak to některý třeba taky chytí, stanou se z nich modeláři a přestanou prudit :-)
MaxKin

#21 Příspěvek od MaxKin »

Hrabosh píše:Doufejme, že jak se Ti celníci furt hrabou těma balíkama s modelářskýma věcma, tak to některý třeba taky chytí, stanou se z nich modeláři a přestanou prudit :-)

Třeba je mezi námi i nějaký celník který je nám to schopen vysvětlit :cry: :cry:

A protože balíky jdou přes poštu 120 00 tak navrhuji viz citát z filmu Ožrat Italy :D :cry: :D
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ZeXx86 »

Dneska rano mi balik nastesti odeslali, takze to mam z krku, v pondeli by mel byt doma :)
Spirit System
Doctor2

#23 Příspěvek od Doctor2 »

Taky mám balík na celnici...... třetí balík za 2měsíce, předchozí dva v pohio prošly, teď je deklarovaná cena asi 115 USD, skutečná asi 203USD
Kopii z PayPal jsem jim poslal. Zajímalo by mně jak to bude s DPH a clem , jestli mi to vyměří z celkové ceny, nebo jenom z toho rozdílu po odečtení limitu... ví někdo?
Díky
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
MaxKin

#24 Příspěvek od MaxKin »

Idealní by bylo aby to jasne hned na zacatku kolik zaplatím když něco koupím v zahraničí :roll: :roll: :roll:
Takto můžu jen spekulovat na kolik to příjde :?: nebo to rovou koupit přes naseho překupníka :D

Nyní je to trochu sázka do loterie :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od psena »

Doctor2 píše:Taky mám balík na celnici...... třetí balík za 2měsíce, předchozí dva v pohio prošly, teď je deklarovaná cena asi 115 USD, skutečná asi 203USD
Kopii z PayPal jsem jim poslal. Zajímalo by mně jak to bude s DPH a clem , jestli mi to vyměří z celkové ceny, nebo jenom z toho rozdílu po odečtení limitu... ví někdo?
Díky

Hehe obavam se, ze z celyho nakupu. To bychom to tady neresili, kdyby se platilo 20% pouze z ceny nad 150 EUR. :)
MaxKin

#26 Příspěvek od MaxKin »

To není o tom zaplatit nad 150$ ale o púrincipu

Když si neco objednám za x penez tak bych mněl vedět kolik za to zaplatím (clo ,dph ....)
Protože naši obchodníci jsou natom podobně a já potrěbuji vedět jestli není jjednodušší to koupit u nás a nebo to zkusit jinde a čekat jak to dopadne (celková cena ,doba dodání....)
Mnoho našich obchodníků používá stejné cesty jako vy a on jako velkoodberatel ma slevy a nakonec je cena velmi podobná :D

a ne spolehat na to že uniknu celnímu dohledu :?
Rád do toho všeho strkám nos

Frsky Tandem X20S
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JirkaA »

Šmarjá, to je zase debata 8O
MaxKin píše:To není o tom zaplatit nad 150$ ale o púrincipu

Když si neco objednám za x penez tak bych mněl vedět kolik za to zaplatím (clo ,dph ....)

vždyť je to jasný. Nad limit 150 EUR platíš DPH a případné clo (u těchto našich modelářských hraček je nulové, jinak doporučuju nahlídnout do celního sazebníku). Přepočet kurzu z jiných měn je dán celním kurzem, ten i s platností od kdy do kdy platí najdeš na http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/S ... kurzy.aspx. Pro limit se bere jen cena zboží, pokud ho přešvihneš, platíš DPH i clo z ceny zásilky včetně poštovného.
Když si toho celník nevšimne, můžeš být jenom rád, že ušetříš.

MaxKin píše:Protože naši obchodníci jsou natom podobně a já potrěbuji vedět jestli není jjednodušší to koupit u nás a nebo to zkusit jinde a čekat jak to dopadne (celková cena ,doba dodání....)
Mnoho našich obchodníků používá stejné cesty jako vy a on jako velkoodberatel ma slevy a nakonec je cena velmi podobná :D

To si představuješ jako Hurvínek válku. Obchodník to musí celně projednat vždy, jinak si to nemůže dát jako nákladovou položku do účetnictví. Navíc za to musí odsypat všelijaké poplatky za likvidaci obalů, příspěvek na likvidaci starých elektrozařízení atd.. Pokud je plátce DPH tak sice uplatní na vstupu DPH, ale na výstupu musí o DPH zkásnout kupujícího...

MaxKin píše:a ne spolehat na to že uniknu celnímu dohledu :?

Co takhle použít matematiku a rozum? Když koupím v Číně baterku za třetinu ceny co tady, vyjde to pořád o polovinu ceny líp i když zaplatím poštovný a DPH. Pokud se vejdu do limitu, je jen třešnička na dortu když mi stát to DPHčko odpustí.
OK2WY
MaxKin

#28 Příspěvek od MaxKin »

Já vím ale obchodník nakupuje většinou od výrobce ne v obchodě a tedy většinou o kousek levněji naž já .Pokud oba zaplatíme to co máme tak se na konci sejdu u podobné ceny :oops:
Tak např koupím na helipal vrtas za 339$ a dám 50$ za dopravu poplatím clo a DPH . Nebo jej koupím u nás na rcking za 8500 a dostanu ho temněř ihned a ise zárukou :) :)

Také nakupuji od cinanů a občas se to opravdu vyplatí ale právě ty poplatky jsou dost velke závaží na misce vah 8O

:D Bonus ve formě neplacení DPH a Cla je samosebou výtán :D
Imm0rta1

#29 Příspěvek od Imm0rta1 »

Tak od vcerejska mam na celnici dva baliky z HK... nevapada to, ze by je hned propustili pro dalsi prepravu :(
killeroz

#30 Příspěvek od killeroz »

Toto je častý problém, je potřeba objednat do 150Euro a na HK dát 100% z částky a hned jak vám příjde dopis z celnice tak jim poslat vyúčtování z Paypalu + Komentář, že to je pro vaše soukromé účely a je to doma bez cla a bez zdanění, jenom to dýl trvá.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“