Nový "Spiťák" na HobbyCity

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od RiMr »

Tak tak... Nebo v "Hükü" On tam totiž pükü buben. A že prý nepükü, že už naň tüčú..." :D

Helle "Geo", a víš jaká je předpověď na nedělu, jo? :D Já aby mi moc nezmokl foťák... :)
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od Katapult »

Nebojte to výde.Zakryješ sa palazórem.
geo
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od geo »

.... anebo régenširmem :lol: . Ani náhodou - když už zálet tak sluníčko, vítr do 2m/s a po dráze! Aby, až to rozkřápnu, byly vidět dobře detaily :evil:
geo
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od RiMr »

Tak si dáme vědět jestli v So nebo Ne, já beru z práce kameru, kde to chceš spáchat?
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Katapult »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Katapult »

Nazdar kluci spitfiratí,tak co jak to létalo?Byli jste?

Já dneska a zase zkušenost.Odešlo předělané servo-orig.takže okamžitě fšecky serva nové,su to najlacinější šmejdy.
Ináč nádhera,brutus namaštěný.Super.
Akorát vrtulu používám trojku,bo jak neodstartuješ na dvoch metroch, tak sa to má snahu zapichnůt do zemi. :lol: :lol: :lol:
powder
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od powder »

Ahoj, pokoušel jste se někdo "spita" objednat od HC v poslední době? Tedy po té, co zvedli přepravní váhu nad 5,5kg? Standardní "airmail" je pouze do 5,5... :-(
Tedy zbývá jedině přímá komunikace s podporou... ?
powder
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od powder »

Ještě jedna otázka na maketáře:

U modelu uvádí:
*Note: This model has a wingspan of 1.4m, it is noticeably larger than a normal foam plane. Due to the Spitfires eliptical wing it has a tendancy to tipstall, however Durafly designers have created the model with 2 degrees of wing-tip washout to help prevent this phenomenon.

To jsem zcela nepochopil - wing-tip washout není vzepětí, že? :oops: Jsou to winglety? Tedy že by kromě standardního vzepětí (6°?) byly ještě konce křídel zkrouceny o 2° nahoru?
rodolet

#219 Příspěvek od rodolet »

powder píše:Ahoj, pokoušel jste se někdo "spita" objednat od HC v poslední době? Tedy po té, co zvedli přepravní váhu nad 5,5kg? Standardní "airmail" je pouze do 5,5... :-(
Tedy zbývá jedině přímá komunikace s podporou... ?

Ja to zkousel a poslat ho nechtej. Jako duvod uvadej, ze nebudou rozdelovat balik na dva kusy, aby se neposkodil. To je nejspis blbost.(stacilo by vyndat nejake mensi dily?) Myslim si, ze se jim to nechce prebalovat.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od RiMr »

Katapult píše:Nazdar kluci spitfiratí,tak co jak to létalo?Byli jste?

Já dneska a zase zkušenost.Odešlo předělané servo-orig.takže okamžitě fšecky serva nové,su to najlacinější šmejdy.
Ináč nádhera,brutus namaštěný.Super.
Akorát vrtulu používám trojku,bo jak neodstartuješ na dvoch metroch, tak sa to má snahu zapichnůt do zemi. :lol: :lol: :lol:

Ale, prosím ťa, počasí bylo tajak malované, že sem dokonce aj já létál s prďochem, ale Geo je jakýsi šprajcnutý... Asi čeká až na po volbách, až bude mět tů správnů bojovů nasranů náladu... :D :D
geo
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od geo »

Hele Katapultíku lítat sem nebyl, bo fučel nárazovej a v neděli mne bolely pracky a vůbec celej pračlověk. S RiMrříkem jsem nebyl domluvenej bo sem v sobotu jako správnej podnikatel musel makat. A RiMra z toho nesmím vynechat, bosemmutoslíbil :lol: :lol: . V A pak nevím esli to může do luftu, panáč tam nemá eště spodní výsostný znaky, tak aby mne ňákej anglán nesundal :roll:
geo
geo
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od geo »

RiMrříku ne.er! Dyť to není pravda, v sobotu byl počas, to jó, ale neděle? Nevim jak u vás na severu, ale u nás na jihu :twisted: . A do toho se mi rozbíjet nechtělo - asi sem malinko předpo...ej. Já toho Spita miluju, já si ho snad pověsím nad postel místo manž... fuj co to říkám :roll:
Jo Katapulte - já to říkal, že ty serva stojej za nic. nemůžeš říct, že sem Tě nevaroval.... :twisted:
Jo a po volbách to nás bude možná nas...ch víc :evil: :evil: :evil:
geo
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od RiMr »

Klíííd :D :D Praskne ti žloutek! :D
To já enom tak, aby řeč nestála... :)
Samozřejmě by byla škoda toho krásného ptáka rozbít!
S tím posláním jsem to taky zkoušel a přes mmalý příslib na začátku debaty z toho nakonec taky nic nebylo... :cry:
A je to škoda, těch krásných ér které se k nám nedají dostat je víc...
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od Stuclik »

powder píše:Ještě jedna otázka na maketáře:

U modelu uvádí:
*Note: This model has a wingspan of 1.4m, it is noticeably larger than a normal foam plane. Due to the Spitfires eliptical wing it has a tendancy to tipstall, however Durafly designers have created the model with 2 degrees of wing-tip washout to help prevent this phenomenon.

To jsem zcela nepochopil - wing-tip washout není vzepětí, že? :oops: Jsou to winglety? Tedy že by kromě standardního vzepětí (6°?) byly ještě konce křídel zkrouceny o 2° nahoru?

Říká se tomu negativy. Jedná se o "překroucení" konce, odtokovka je trochu výš než na zbytku křídla. Takže pokud je na křídle příliš velký úhel náběhu a hrozí odtržení proudnic, na tom konci je úhel náběhu krapet nižsí a neurve se to tam...ve výsledku éro nemá tendenci tolik padat do vývrtky.

Tady jsou pěkně vidět negativy na RiMrově P-40:
http://lh6.ggpht.com/_zfLgKyQ8zZs/SdpMw ... G_8931.JPG
powder
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od powder »

Co jsou negativy vím... Na té fotce to teda moc pěkně vidět není - zvlášť, když netuším z jaké strany na to křídlo civím :D

Tedy wing-tip washout - je termín používaný pro negativy? Nebo pouze washout?
Každopádně dík za rozšíření slovníku ;-)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“