Helle "Geo", a víš jaká je předpověď na nedělu, jo?
Nový "Spiťák" na HobbyCity
- Katapult
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar kluci spitfiratí,tak co jak to létalo?Byli jste?
Já dneska a zase zkušenost.Odešlo předělané servo-orig.takže okamžitě fšecky serva nové,su to najlacinější šmejdy.
Ináč nádhera,brutus namaštěný.Super.
Akorát vrtulu používám trojku,bo jak neodstartuješ na dvoch metroch, tak sa to má snahu zapichnůt do zemi.

Já dneska a zase zkušenost.Odešlo předělané servo-orig.takže okamžitě fšecky serva nové,su to najlacinější šmejdy.
Akorát vrtulu používám trojku,bo jak neodstartuješ na dvoch metroch, tak sa to má snahu zapichnůt do zemi.
Ještě jedna otázka na maketáře:
U modelu uvádí:
To jsem zcela nepochopil - wing-tip washout není vzepětí, že?
Jsou to winglety? Tedy že by kromě standardního vzepětí (6°?) byly ještě konce křídel zkrouceny o 2° nahoru?
U modelu uvádí:
*Note: This model has a wingspan of 1.4m, it is noticeably larger than a normal foam plane. Due to the Spitfires eliptical wing it has a tendancy to tipstall, however Durafly designers have created the model with 2 degrees of wing-tip washout to help prevent this phenomenon.
To jsem zcela nepochopil - wing-tip washout není vzepětí, že?
powder píše:Ahoj, pokoušel jste se někdo "spita" objednat od HC v poslední době? Tedy po té, co zvedli přepravní váhu nad 5,5kg? Standardní "airmail" je pouze do 5,5...![]()
Tedy zbývá jedině přímá komunikace s podporou... ?
Ja to zkousel a poslat ho nechtej. Jako duvod uvadej, ze nebudou rozdelovat balik na dva kusy, aby se neposkodil. To je nejspis blbost.(stacilo by vyndat nejake mensi dily?) Myslim si, ze se jim to nechce prebalovat.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Katapult píše:Nazdar kluci spitfiratí,tak co jak to létalo?Byli jste?
Akorát vrtulu používám trojku,bo jak neodstartuješ na dvoch metroch, tak sa to má snahu zapichnůt do zemi.![]()
![]()
Ale, prosím ťa, počasí bylo tajak malované, že sem dokonce aj já létál s prďochem, ale Geo je jakýsi šprajcnutý... Asi čeká až na po volbách, až bude mět tů správnů bojovů nasranů náladu...
Hele Katapultíku lítat sem nebyl, bo fučel nárazovej a v neděli mne bolely pracky a vůbec celej pračlověk. S RiMrříkem jsem nebyl domluvenej bo sem v sobotu jako správnej podnikatel musel makat. A RiMra z toho nesmím vynechat, bosemmutoslíbil
. V A pak nevím esli to může do luftu, panáč tam nemá eště spodní výsostný znaky, tak aby mne ňákej anglán nesundal 
geo
RiMrříku ne.er! Dyť to není pravda, v sobotu byl počas, to jó, ale neděle? Nevim jak u vás na severu, ale u nás na jihu
. A do toho se mi rozbíjet nechtělo - asi sem malinko předpo...ej. Já toho Spita miluju, já si ho snad pověsím nad postel místo manž... fuj co to říkám
Jo Katapulte - já to říkal, že ty serva stojej za nic. nemůžeš říct, že sem Tě nevaroval....
Jo a po volbách to nás bude možná nas...ch víc

Jo Katapulte - já to říkal, že ty serva stojej za nic. nemůžeš říct, že sem Tě nevaroval....
Jo a po volbách to nás bude možná nas...ch víc
geo
powder píše:Ještě jedna otázka na maketáře:
U modelu uvádí:*Note: This model has a wingspan of 1.4m, it is noticeably larger than a normal foam plane. Due to the Spitfires eliptical wing it has a tendancy to tipstall, however Durafly designers have created the model with 2 degrees of wing-tip washout to help prevent this phenomenon.
To jsem zcela nepochopil - wing-tip washout není vzepětí, že?Jsou to winglety? Tedy že by kromě standardního vzepětí (6°?) byly ještě konce křídel zkrouceny o 2° nahoru?
Říká se tomu negativy. Jedná se o "překroucení" konce, odtokovka je trochu výš než na zbytku křídla. Takže pokud je na křídle příliš velký úhel náběhu a hrozí odtržení proudnic, na tom konci je úhel náběhu krapet nižsí a neurve se to tam...ve výsledku éro nemá tendenci tolik padat do vývrtky.
Tady jsou pěkně vidět negativy na RiMrově P-40:
http://lh6.ggpht.com/_zfLgKyQ8zZs/SdpMw ... G_8931.JPG