arda1 píše:40MHz je do letadla naprosto v souladu s předpisy.
aha tak to jsem rád, tuším že tu na foru za to někoho linčovali, ted sem teda z toho jeleh
arda1 píše:Pásma která jsou u nás dovolena pro provoz modelů (na patřičných kanálech) jsou 27MHz ,35MHz a 40MHz- pouze 35MHz je vyhrazeno výlučně pro létající modely - 27 a 40MHz jsou určeny pro všechny modely.Jo ještě jeden kanál na 13MHz-ale to se víceméně nepoužívá - a na 26MHz-ale to se bere už defakto jako 27. Viz- http://www.mo-na-ko.cz/download/GenLicence.pdf
arda1 píše:Nz- ale ten dosah tý RC z autíčka nebude valný- těch 100metrů je myslím dost optimistický odhad-osobně bych v luftě tipoval tak max 50 metrů a to je fakt tak po odhozu hned točit k sobě.
filuta007 píše:/
lubo1 píše:filuta007 píše:/
Podľa mňa je málo pevná tá výškovka. Predpokladám, že je z balzy 1,5 -2 mm. To nebude držať tvar za letu....
Nalepil by som na ňu ešte také balzové polorebra zvrchu aj zospodu tak v polovici rozpetia.
filuta007 píše:lubo1 píše:filuta007 píše:/
Podľa mňa je málo pevná tá výškovka. Predpokladám, že je z balzy 1,5 -2 mm. To nebude držať tvar za letu....
Nalepil by som na ňu ešte také balzové polorebra zvrchu aj zospodu tak v polovici rozpetia.
jj je z dvojky, a podběry myslíš podelně nebo příčně?
lubo1 píše:filuta007 píše:lubo1 píše:filuta007 píše:/
jj je z dvojky, a podběry myslíš podelně nebo příčně?
Polorebra od nábežky k odtokovke - rovnobežne s trupom. Stačili by dve - výška tak 3 mm z 1,5mm- 2mm balzy
Jednoducho, ak to raz letí dobre a potom nie - menísa ti geometria. Buď uchytenie krídla, alebo trup, alebo upevnenie výškovky, alebo sa krúti výškovka....
filuta007 píše:ahoj, tak stavba zdárně pokračuje, již jsem upustil od rc setu z hračky, bude mít klasiku tříkanál, (nechtělo se mi prudit vyrábět serva z motůrků) jen bych se potřeboval zeptat jaký proudový odběr mají serva, chci boužít "Turnigy TG9 9gr." a nevím zda mi na ně bude stačit 1A BEC (špičkově 2A).