bzučení (vrnění) vysílače MX-12 po přechodu na 2,4 GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
martin z

#16 Příspěvek od martin z »

taky jsem si poslechl ten zvuk a to vrnění je zhruba stejné jako u mě, jen to tikání tam nemám.
Radous

#17 Příspěvek od Radous »

Diskutovaný jev jsem po nějaké době provozování raději konzultoval na technické podpoře firmy JETI. Bylo mi sděleno, že jde o vysvětlitelnou záležitost instalace vysílacího modulu Duplex TU do některých vysílačů Graupner, která nemá vliv na kvalitu vysílání a tím ani na bezpečnost provozu.
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

Radous píše:Diskutovaný jev jsem po nějaké době provozování raději konzultoval na technické podpoře firmy JETI. Bylo mi sděleno, že jde o vysvětlitelnou záležitost instalace vysílacího modulu Duplex TU do některých vysílačů Graupner, která nemá vliv na kvalitu vysílání a tím ani na bezpečnost provozu.

A jak tu vysvětlitelnou záležitost vysvětlili?
Radous

#19 Příspěvek od Radous »

Abych pravdu řekl moc elektrotechnice nerozumím. Pochopil jsem to tak, že 2,4 GHz Duplex modul pracuje na principu, který je samozřejmě odlišný od 35 MHz a napájecí obvody mx-12 tomuto nejsou zcela přizpůsobeny, proto trvale kolísa desetina měřenéného napětí na displeji vysílače a i na displeji připojeného Jeti-boxu. Někudy se protlačí nějaký signál do reproduktoru modulu nebo vysílače - to je zmiňované vrnění. Zatím vše funguje k plné spokojenosti, věřím výrobci a pouštím to z hlavy. :wink: :D
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

Jen malá poznámka na okraj. Pokud se něco divně tváří, může to taky divně fungovat. Nastrkat někam něco, s čím se nepočítalo, a pak se divit, že kočkopes divně vrčí...
panco
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od panco »

Lze použít kondenzátor na napájení modulu. Např.
http://www.gme.cz/cz/e1000m-50v-p123-181.html
a je po bzučení
corsair
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od corsair »

Sice je to tady asi po roce o ničem ,nicméně, vyndáním modulu 35 MHz uvedené tikání přestalo i přes to že byl přidán modul FRSKY :D
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

To chce klídek, To jen vrní jako kotě blahem při přepnutí na GHz. :wink: :D :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“