zdendys píše:Všechno je pravda, pravdoucí, ale mám velké pochyby, že u totalního
začátečníka dojde k tomu "secvaknutí autorotace".
Pokud bude jako já, a myslím i někteří to tak měli, tak bude vystresovaný,
rozklepaný a na nějaké secvaknutí si ani nevzpomene.
Možna se mýlím, pak se omlouvám za blbý názor...
Ano máš samozřejmě (bohužel

) pravdu ale já to beru tak že ten co dneska uvažuje nad začátky s modelem vrtulníku a rozhodne se, tak první co by měl udělat je pořízení simulátoru - pokud tak neudělá tak to považuji za zbytečné rozhazování peněz... keré nechápu - dneska ta možnost tu je a začátečníkům se to dost zjednudošilo
Pokud začne pilotáž vrtulníku tím že pořídí simulátor a bude na něm pilně trénovat než prvně půjde s vrtulníkem na start je dost reálná šance že tyhle potřebné reflexy si na simulátoru "zaryje pod kůži" a v reálném učení mu to už nebude dělat takové problémy a je schopen pak při nesnázích pilotáže dost razantně snížit finanční výdaje za opravy po ránách keré na 100% absolvuje (třeba i jen na selhání techniky) nemusí to být vůbec "na ruce"......
Ale samozřejmě to co jsem napsal je Sci-Fy teorie kerá v praxi fungovat nebude - dneska chce každej fšechno A HNED
To samozřejmě nahrává spousty RTF setů které z lidí tahaj jenom nekřesťanský peníze - osazené je to elektronikou hodné ke zblití (sám to vím moc dobře viz. text "pod čarou" )
A lidi nakupujou a nakupujou.......
Dyk si vem jen otázku tazatele (a zakladatele vlákna) na jaké dva tipy "vrtulníků" se ptal.... a stačilo kdyby tady to forum jenom drobet prošmejdil a zjistil by že tudy to "neprorazí" a jeho klučina by sice měl zábavu tak na 14 dnů a pak by byl zklamanej + velká finanční ztráta
Wallkera 4G6 - sice krásnej vrtulníček ale bouhžel osázenej elektrosvinsvem s nechutně předraženejma ND- nehledě na to že tenhle vrtulník do bytu není a na ven je to tak 10x do roka (nebo já nevim kolik je v roce bezvětrnejch dní) je to smutný ale jestli nevlastní tělocvičnu tak absolutně na nic (když pominu velikost a neposlušnost a vůbec nevhodnost pro začátečníka)
Walkera 5#10 4-kanál - v podstatě to samí mám doma jenže na samolepce je napsanýho něco jinýho (název) ...... odešli mi už dvě serva (cenu si najděte sami

) 3x sada motorů, 3x deska plošnejch spojů, gyro, regulátor a přijímač (taky se podívejte

- stojí to za to) a těch ND (lupení + převodový kola)
Humus nus na zblití..........
Já už nevim co chcete slyšet lidi .......... sakra
PS: omlouvám se za mojí "češtinu"