První vrtulník pro syna (15 let)

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
jackson8800

#46 Příspěvek od jackson8800 »

Georg9 píše:
jackson8800 píše:Jenže když si koupí začátečník kov a rozmlátí to tak se mu to taky sakra prodraží..Takže si myslím,že ten titan je lepší na začátek..ale to je věc názoru :)

Je to věc názoru.. Osobne sem taky zacal na plastove verzi. Jen je treba brat v uvahu vsechny okolnosti pri pocátecním rozhodování.. Koukám ze už to máš to slozený.. :))))

Kéž by..bohužel to není ten můj :) jen mi už vadilo to prázdný místo :D
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
Georg9

#47 Příspěvek od Georg9 »

Sem si říkal, ze bys do toho pořádně kopnul, dal už aj jiný listy... Kazdopádně přeji at se zdaří.. A to čekání at vyplní simulátor k vlastní spokojenosti :)..
jackson8800

#48 Příspěvek od jackson8800 »

Georg9 píše:Sem si říkal, ze bys do toho pořádně kopnul, dal už aj jiný listy... Kazdopádně přeji at se zdaří.. A to čekání at vyplní simulátor k vlastní spokojenosti :)..

JJ to bych byl frajer :lol: Jinak díky :)
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
1ondra9

#49 Příspěvek od 1ondra9 »

jackson8800 píše:Jenže když si koupí začátečník kov a rozmlátí to tak se mu to taky sakra prodraží..Takže si myslím,že ten titan je lepší na začátek..ale to je věc názoru :)

Koupě hned na začátek T450PRO se naopak ušetří ........ ač to tak nevypadá...je to tak ;-)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
jackson8800

#50 Příspěvek od jackson8800 »

1ondra9 píše:

Koupě hned na začátek T450PRO se naopak ušetří ........ ač to tak nevypadá...je to tak ;-)

Ano,pokud umíš lítat,ale co když to hned rozmlátí?Pak je v kov vs plast jasnej vítěz..
1ondra9

#51 Příspěvek od 1ondra9 »

jackson8800 píše:
1ondra9 píše:

Ano,pokud umíš lítat,ale co když to hned rozmlátí?Pak je v kov vs plast jasnej vítěz..

Jo ale aby se ti povedlo na začátku něco kovovýho rozmlátit tak to asi dotyčný nepřistupoval k učení z toho správného konce........
Z metru nad zemí při secvaknutí autorotace ti odejde lupení, vrtulka, drát padel, podvozek, max. kabina
prostě to co na plastový verzi s tim rozdílem že to sebou právě může vzít i některé plastové díly....

Kovový věci většinou odcházej až když začneš dělat blbostě......

Ale samozřejmě je to o přístupu a názoru - debatujeme néé?? ;-)

AURORA 9
Mikelo

#52 Příspěvek od Mikelo »

Kov je pro úplného začátečníka vyhozený peníz. Nahrazovat v nedostatku peněz v době havárek kovové díly plastovýma je hloupé, zatímco postupně s rostoucím uměním pilotáže dodávat kovové je rozumnější.
Ceny kovových dílů bývají i násobky cen plastových.
Kvalitní plast je taky někdy lepší než hodně hliněný hliník. Ba i v kvalitní kovové hlavě není k zahození nechat nějakou plastovou deformační zónu.
jackson8800

#53 Příspěvek od jackson8800 »

1ondra9 píše:
jackson8800 píše:
1ondra9 píše:

Jo ale aby se ti povedlo na začátku něco kovovýho rozmlátit tak to asi dotyčný nepřistupoval k učení z toho správného konce........
Z metru nad zemí při secvaknutí autorotace ti odejde lupení, vrtulka, drát padel, podvozek, max. kabina
prostě to co na plastový verzi s tim rozdílem že to sebou právě může vzít i některé plastové díly....

Kovový věci většinou odcházej až když začneš dělat blbostě......

však jasně já se nechci hádat,vždyt já jsem taky jen začátečník :D
To je samozřejmě taky pravda,že zase kov je odolnější..Nevím no Plast levnej/ moc neodolnej ....kov drahej/odolnej
1ondra9

#54 Příspěvek od 1ondra9 »

jackson8800 píše:....vždyt já jsem taky jen začátečník :D
.....

To já tak a věčnej :-) neboj

AURORA 9
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od zdendys »

1ondra9 píše:Z metru nad zemí při secvaknutí autorotace ti odejde lupení, vrtulka, drát padel, podvozek, max. kabina

Všechno je pravda, pravdoucí, ale mám velké pochyby, že u totalního
začátečníka dojde k tomu "secvaknutí autorotace".
Pokud bude jako já, a myslím i někteří to tak měli, tak bude vystresovaný,
rozklepaný a na nějaké secvaknutí si ani nevzpomene.
Možna se mýlím, pak se omlouvám za blbý názor...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
1ondra9

#56 Příspěvek od 1ondra9 »

zdendys píše:Všechno je pravda, pravdoucí, ale mám velké pochyby, že u totalního
začátečníka dojde k tomu "secvaknutí autorotace".
Pokud bude jako já, a myslím i někteří to tak měli, tak bude vystresovaný,
rozklepaný a na nějaké secvaknutí si ani nevzpomene.
Možna se mýlím, pak se omlouvám za blbý názor...

Ano máš samozřejmě (bohužel :-) ) pravdu ale já to beru tak že ten co dneska uvažuje nad začátky s modelem vrtulníku a rozhodne se, tak první co by měl udělat je pořízení simulátoru - pokud tak neudělá tak to považuji za zbytečné rozhazování peněz... keré nechápu - dneska ta možnost tu je a začátečníkům se to dost zjednudošilo
Pokud začne pilotáž vrtulníku tím že pořídí simulátor a bude na něm pilně trénovat než prvně půjde s vrtulníkem na start je dost reálná šance že tyhle potřebné reflexy si na simulátoru "zaryje pod kůži" a v reálném učení mu to už nebude dělat takové problémy a je schopen pak při nesnázích pilotáže dost razantně snížit finanční výdaje za opravy po ránách keré na 100% absolvuje (třeba i jen na selhání techniky) nemusí to být vůbec "na ruce"......
Ale samozřejmě to co jsem napsal je Sci-Fy teorie kerá v praxi fungovat nebude - dneska chce každej fšechno A HNED :roll:
To samozřejmě nahrává spousty RTF setů které z lidí tahaj jenom nekřesťanský peníze - osazené je to elektronikou hodné ke zblití (sám to vím moc dobře viz. text "pod čarou" )
A lidi nakupujou a nakupujou.......
Dyk si vem jen otázku tazatele (a zakladatele vlákna) na jaké dva tipy "vrtulníků" se ptal.... a stačilo kdyby tady to forum jenom drobet prošmejdil a zjistil by že tudy to "neprorazí" a jeho klučina by sice měl zábavu tak na 14 dnů a pak by byl zklamanej + velká finanční ztráta

Wallkera 4G6 - sice krásnej vrtulníček ale bouhžel osázenej elektrosvinsvem s nechutně předraženejma ND- nehledě na to že tenhle vrtulník do bytu není a na ven je to tak 10x do roka (nebo já nevim kolik je v roce bezvětrnejch dní) je to smutný ale jestli nevlastní tělocvičnu tak absolutně na nic (když pominu velikost a neposlušnost a vůbec nevhodnost pro začátečníka)

Walkera 5#10 4-kanál - v podstatě to samí mám doma jenže na samolepce je napsanýho něco jinýho (název) ...... odešli mi už dvě serva (cenu si najděte sami :twisted: ) 3x sada motorů, 3x deska plošnejch spojů, gyro, regulátor a přijímač (taky se podívejte :twisted: - stojí to za to) a těch ND (lupení + převodový kola)
Humus nus na zblití..........

Já už nevim co chcete slyšet lidi .......... sakra ;-)

PS: omlouvám se za mojí "češtinu" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naposledy upravil(a) 1ondra9 dne pát 28.05.2010 7:44, celkem upraveno 1 x.

AURORA 9
Penax

Re: První vrtulník pro syna (15 let)

#57 Příspěvek od Penax »

sephy píše: Jelikož zatím létal jen s malým indoor vrtulníkem na infra červené ovládání ....

Dovolim si nazor zacatecnika.T-Rex 450 Pro - vyhozene penize.
Pokud lital s nejakym infra vrtulnikem, tak Rexovi davam 5 sekund a muze objednavat nahradni dily.
Nejdrive bych volil simulator.Ja jsem si zvykl na Blade MSR a Rexe neudrzim ani ve visu.
Ve snaze si hodit kolektiv do jedne ruky jsem presel z modu 1 na mod 2.U simulatoru travim hodiny aby se mi ruce prevekslovali.
To by klucina musel byt moooooc a moooooc sikovnej.
zdzd

#58 Příspěvek od zdzd »

Jenže právě o tom to je. Napřed sim a pak TREX 450 pro.

Nějaké jiné obezličky jsou jen vyhozené peníze a hra na nervy...
Buryzon
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Buryzon »

zdzd píše:Jenže právě o tom to je. Napřed sim a pak TREX 450 pro.

Nějaké jiné obezličky jsou jen vyhozené peníze a hra na nervy...

S tím souhlasím, ale myslím že není vůbec špatné vyzkoušet nějakou z kopií.
Rex je dost drahý, já jsem student a nato abych si koupil rexe prostě nemám
každý pád je o dost dražší. Jinak s tím simem uplně souhlasím. :wink:
Samozřejmě jsem jen začátečník takže zkušeností nemam mnoho a tak to neberte až zas tak vážně. :D
RC-Factory Flash
HK 450 TT PRO
Hitec Optic 6
www.rcletadla.estranky.cz
psena
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od psena »

Kov VS plast s nekteryma nazorama nemuzu souhlasit, moje Procko proletelo patyma dverma myho auta, hodnekrat spadlo do pole, jednou nabouralo do me :) jednou i na beton...nemenil jsem jedinej kovovej dil na hlave ani nikde jinde. (rozumejte dily, ktery byvaji v plastu)
Jen pri jednom padu v rychlosti do zeme primo na hlavu se me zvohlo jedno rameno od naklonu listu, to jsem srovnal zpet kombinackama a litam dal i kdyz dil mam doma nahradni novej. To stejny mechanika zadni vrtulky, nemam problem, jediny co ruplo bylo umelohmotny raminko ke smykatku.
V plastu bych mel rozhodne vetsi skody, jen tech gripu co by bylo pryc...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“