Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)

Pokud nějakou modelářskou akci pořádáte, nebo na ni chcete jen upozornit, jste zde na správné adrese.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DAF
Kontaktovat uživatele:

#391 Příspěvek od DAF »

S ohledem na předpoklad začátkem září je ZATÍM času dost, ale přeci... Místo je tam nádherné, kdyby to bylo o kousek blíž, asi by se nikdo nezlobil. Pokud někdo máte dobrý typ, dejte ho sem k diskuzi. Zatím bych zůstal u dosavadních pravidel, jak co se týká konstrukce - vlastní s převahou depronu, či podobné hmoty na křídla, velikost motoru a 2článek, i techniky letu, tedy minuta motoru a deset ve vzduchu. Tady nás bylo dost málo na hlídání času a zapisování, tím pádem nedošlo ani na ředitele závodu, promiň Tome, :lol: vím, že nějaká funkce se občas hodí. Příště snad přijde víc lidí, tak i na regulérní časoměřice, zapisovače, bodovače, rozhodčí, ředitele, jeho sekretářku a další činovníky doje řada 8) .
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od Abu »

Sekretarky MINIMALNE 2, blondatou a zrzavou!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#393 Příspěvek od pepin »

DAF píše:S ohledem na předpoklad začátkem září je ZATÍM času dost, ale přeci... Místo je tam nádherné, kdyby to bylo o kousek blíž, asi by se nikdo nezlobil. Pokud někdo máte dobrý typ, dejte ho sem k diskuzi.

Dafe,bude to asi na tobě-druhá strana Prahy,tady nic není,projezdil jsem to v okolí Prahy západ křížem krážem už někdy před 20ti lety,když jsem začínal modelařit abych nelétal v dosahu vesniček a rodiné výstavby-nic tu prostě není-stačí se podívat do RC map-Sobínka s omezenou výškou a pár nevýznamných plácku,vyjma Dívčáku-nedostupnost autem.Na polních cestách létat nebudu.Na berounsko nejezdím proto,že je to Berounsko,jezdím tam proto,že je to pro Pražáka z této strany Prahy nejblíž kde se lítat dá-tím myslím provozovat větroně,který pokud někam spadne,tak to bude asi nejspíš do pole,nebo do lesa,né někomu na hlavu.Na letiště se moc nikomu cpát nechci,přecijenom už se asi všude platí nějaký ten poplatek a blokovat jim létání mi přijde zbytečné-ostatně stejně žádné ve vzdálenosti pár kilometru není,fakt nevím jak to chcete vyřešit,každé pokusy sednout do auta a hledání nějakého plácku je pouze mrhání časem a plácáním benzínu.Pokud by někde něco bylo,už by sme tam dávno létali.Samozřejmě že tu nějaké plácky jsou a jdu si tam zalítat,ale s klidem na duši tak maximálně s metrovým eppákem okolo nosu,případně s větroněm-třeba depronák-ale sakra si rozmyslím kam tu bublinu budu ještě točit.To Berounsko má jednu velikou výhodu-jsou tam louky,docela klidně se mohlo stát,že tam co jsme ted lítali,se mohla zrovna sekat tráva,jenže jinam je to tak maximálně 2km,ostatně louky v udolí jste snad míjeli stejně jako já.Klidně jste mohli protestovat proti létání na svahu-nad udolím a mohly jsme na soutěžní let sejít pod kopec :lol: To se vám ale nechtělo,když to tak pěkně lítalo :lol:

Návrhy typu :pokud by bylo něco blíž jsou o ničem,musíte navrhnout konkrétní místo a představit si tam alespon 5 zaparkovaných aut a 5 letadel v luftě :wink:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od DAF »

to pepin, to je pravda. Berounsko je krásné prostředí, nikde nikdo a civilizace daleko. Hele uvidím, mám nějaký typ tady poblíž, tak tak zajedu, prohlédnu a bude-li to k něčemu, dám vědět.
Hitec Aurora 9X
pepin

#395 Příspěvek od pepin »

DAF píše:to pepin, to je pravda. Berounsko je krásné prostředí, nikde nikdo a civilizace daleko. Hele uvidím, mám nějaký typ tady poblíž, tak tak zajedu, prohlédnu a bude-li to k něčemu, dám vědět.

Na tvé straně Prahy je pěkné letiště ve Vrchlabí :lol:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od DAF »

Ale no tak!!!
Je zde jedno letiště, ale nejsem tam členem, tak se nemůžu ani zeptat, zatím. Jinak ono je to vždy o nějaké polní cestě. Každá loučka prostě je vždy trochu stranou a tudíž dostupná, povětšinou, jen polní cestou. Ale to je v celku jedno. Hlavně, když závod neupadne v nzapomnění a třeba se i někdo přidá.
Hitec Aurora 9X
mnov

#397 Příspěvek od mnov »

Není zde jen jedno letiště, ale minimálně dvě. Nechápu, proč by jsi se nemohl zeptat. Asi to máš ke mě daleko. :) Mohu se zeptat za Tebe. :) Majitel letiště je přístupný člověk a myslím, že nějaké jednorázové akce pro zpestření by se nebránil.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od DAF »

to mnov, Jedno to v Sedleci a "jakési" druhé v Klecanech. Jinak se létá také někde v Bohnicích, ale jednak to je myslím svah a jednak tam myslím není přímý přístup autem. Velká skála v Bohnicích je už zastavěná, stejně to tam bylo na hovno - psí. Také jsi říkal, že se mi přeptáš na členství, ale zatím to opravdu nepospíchá. Tak se zkus zeptat, jestli bychom tam mohli na cca jeden den přijít. Scházíme se tak mezi 10 - 12.00, podle dohody, nálady atd. Odlétají se 4 kola (většinou to stačí) a v mezičase se předvedou další dílka. Faktem je, že je to mezi poli, což splňuje pomínku relativní bezpečnosti provozu, je tam asfalt až k ploše, takže se nelétá z polní cesty, a hlavně je plocha upravená přímo pro modelářský provoz. Navíc, na rozdíl od Suchomast, se tam dá létat s čmouďákama, takže i já bych si mohl vzít něco jiného než DeproSaura a MiniMaxe II :D . Hlavně, bylo třeba něco za "pronájem"? Tak dej vědět, jinak už jsem to jednou kdysi nadhodil a tenkrát jsi se netvářil, že by majitel by přístupný takovémuto "nájezdu" cizáků.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:to mnov, Jedno to v Sedleci

Bojím se že to bude zamítnuto kvůli Ruzyni.

a "jakési" druhé v Klecanech.

Můžu zjistit.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od DAF »

Luzr píše:Sedlec - Bojím se že to bude zamítnuto kvůli Ruzyni.

Proč? Abychom netaranovali nějakého airbusa? Já lítám o cca 6 km blíž k Praze, pole za Ďáblicemi a s větráky se výše také nebojím (po této neděli asi změním názor) a chodil jsem dost vysoko, těch 400 - 500 jsem tam mohl mít také a zatím žádná odezva od PVOS, ani jiných složek obrany státu, či ochrany s pomocí.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:
Luzr píše:Sedlec - Bojím se že to bude zamítnuto kvůli Ruzyni.

Proč? Abychom netaranovali nějakého airbusa? Já lítám o cca 6 km blíž k Praze, pole za Ďáblicemi a s větráky se výše také nebojím (po této neděli asi změním názor) a chodil jsem dost vysoko, těch 400 - 500 jsem tam mohl mít také a zatím žádná odezva od PVOS, ani jiných složek obrany státu, či ochrany s pomocí.

Protože jsem už navrhoval Holý Vrch, který je téměř ideální až na tu Ruzyň, kvůli které z toho sešlo. A ten je přibližně stejně daleko od přistávací trasy jako ten Sedlec...

Jinak nic proti tomu, to bych mohl na Depron Cup jít pěšky. Nicméně lokace "Sedlecké skály" mě nepřijde moc dobrá... Není tam moc místa, muselo by se létat nad lesem či domy...
mnov

#402 Příspěvek od mnov »

Zeptám se na možnost konání této akce v Sedlci, ale až příští týden. Teď mám jiné starosti. :( Druhé letiště poblíž je ve Zdibech, ale je to něco nového a nikdy jsem tam nebyl.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od DAF »

Moment, který Sedlec myslíš. Jeden je někde u Suchdola ( http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s ... 01376@z=13 )
a druhý (ten myslím já) je mezi Teplickou dálnicí a zhruba Líbeznicí (Bořanovicemi)- http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s ... 96192@z=13 .
Tvůj Holý vrch neznám :oops: a u "mé" Sedlece o skalách nevím (možná tam jsou, opravdu netuším).
P.S. sorry, vyšlo to nějaké "tlusté".
P.P.S. to mnov, o Zdibech jsem zatím neslyšel a myslím, že jsi říkal 14-tého, tak ti budu držet palce.
Hitec Aurora 9X
mnov

#404 Příspěvek od mnov »

Ve Zdibech je to zde.
pepin

#405 Příspěvek od pepin »

P.P.S. to mnov, o Zdibech jsem zatím neslyšel a myslím, že jsi říkal 14-tého, tak ti budu držet palce.

Já už o nich slyšel :lol: kámoš tam má tu lednici s pípou-budu tam už v pátek :lol:

S přístupem na pole-pozemky by neměl být problém,pravděpodobně budou jeho :lol: udejte souřadnice a já ho zpéruju,at nám to tam zavčas poseká :lol:
Odpovědět

Zpět na „Budoucí“