T-rex 450 Pro super combo - trochu jinak

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
demolátor

#16 Příspěvek od demolátor »

Ja jsem také nevěděl nejdřív jak na to, a pak jsem si zavolal a zjistil to:
1. Dej si ve vysílačce nový model, to znamená najed do menu a dej model select a vyber nepojmenovaný model např: model 4 a podtim aby už nic nebylo. Podtvrt stisknutím rolovače a vrat se naspátek do menu.
2. Seš v menu, najed na úplně poslední možnost ( sestup list, str 12), podtvrt a najed na model type str 1, tam dej heli potvrd a najed naspátek do menu které se ti ukáže když vysílačku zapneš.
3. Zapni phoenix, dej vpravo nahoře system, dále dej setum new transmitter, dávej OK, až ti to ukáže že máš mít kniply ve středu tak je dej do středu dej dál pak tam obouma kniplama najednou několikrát zatoč,
až se dostaneš na typy vysílaček tak dej spektrum pak dx6i odklikej OK a už by to mělo bez problému jít.
Doufám že ti to alespon trochu pomůže. :wink:
chevrolet.sc

#17 Příspěvek od chevrolet.sc »

Zdravim panove, mel bych dalsi dotaz. Simo jsem uz rozchodil a musim rict, ze tak jak jsem byl na zacatku vydesenej, uz mam sem tam ten euforicky pocit, jak to krasne leta.... (predpokladam ze do prvniho opravdoveho padu), ale proste je to parada. ...... :D .
Vytahovat heli si samozrejme jeste netroufam i kdyz, premyslim jenom o takovem malinkatem poskakovani....Ale! Krtek me pribalil i cvicny kriz, jenom ze kdyz letam na simu z krizem, je v podstate stejne veliky, jako heli(rozmerove), nebo to tak alespon na te simulaci vypada. Ja mam kriz 30x30 cm. Obavam se zda me krtek neprecenil.... :lol:
Co vy na to, co by jste doporucili? Ci jak to vidite z vlastni zkusenosti? Diky Ch.
:wink: Jeste me napadlo, co kdybych nechal kriz krizem a vyrobil nejakou "hvezdicku" treba ze trech ci ctyrech tycek? Konec koncu nahradni listy mam jenom jedny a prvni navsteva prileni az za mesic.... :roll:
krtek2k

#18 Příspěvek od krtek2k »

na simu viset, až budeš schopnej uviset na jednom místě bez hnutí třeba 2 minuty (a pust si vítr) , až budeš schopnej ve visu na simu při pohybu zleva doprava neustále rovnat ocas vtulníku k sobě, až budeš schopnej kontrovat na křidýlkách a výškovce jakoukoliv změnu polohy. Pak vytáhni helinu , zahoď sebevědomí , nahoď respekt , vykopej všechny čumily co kolem budou chtít koukat, roztoč to a do vzduchu viset.
Na simu by pro visení mohlo stačit 10-20hodin, míň ne.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
chevrolet.sc

#19 Příspěvek od chevrolet.sc »

krtek2k píše:na simu viset, až budeš schopnej uviset na jednom místě bez hnutí třeba 2 minuty (a pust si vítr) , až budeš schopnej ve visu na simu při pohybu zleva doprava neustále rovnat ocas vtulníku k sobě, až budeš schopnej kontrovat na křidýlkách a výškovce jakoukoliv změnu polohy. Pak vytáhni helinu , zahoď sebevědomí , nahoď respekt , vykopej všechny čumily co kolem budou chtít koukat, roztoč to a do vzduchu viset.
Na simu by pro visení mohlo stačit 10-20hodin, míň ne.

jj, ja vim, ale ja zas nejsem takovej janek.... visim uz docela v poho cumakem od sebe i k sobe. (na simu!) a vitr si postupne pridavam. To jsem si zde uz vycetl. Myslim ze me dal hodne ten "trenink visu" co je na simu. Tam, kdyz se me zacalo darit, pri letani to bylo bylo podstatne lepsi...a snazsi. Mimochodem to zpomaleni simulace ja take fantazie. Clovek si v klidu muze promyslet jak packovat a za par hodin uz to v te hlave je... 8O . ted letam na 100% rychlosti a uz zdaleka tolik nezmatkuji.
Co se sebevedomi tyce, jsem podelanej, ale kdyz si to tak spocitam, jsem na simu nepretrzite od pondelniho vecra, pouze s tim ze jsem dve hodky prospal z Po na Ut, a dalsi ctyri ze vcera na dnesek... :lol: . Jo jeste jsem zapomel, ze vcera me simo okupovala dcerka ..... a co hur, to na co ja den a noc drel ona zvladla cca za dve hodky, jo asi to vypada, ze nemladnu.... a bude hur... :roll:
Ten muj dotaz smeroval spis tim smerem, zda a jake zkusenosti kdo ma s treninkovym krizem. Mohlo by se zdat, ze je predcasny, ale poschanet tady nejaky material na kriz a nedej boze dalsi pinkpongove micky, je na mistni pomery docela "beh na dlouhou trat...." :idea: Pouze premyslim o tom, jak to rozbit co nejmene co nejpozdeji... Jinak diky za ostatni info. Ch.
Kenny McCormick

#20 Příspěvek od Kenny McCormick »

krtek2k píše:Na simu by pro visení mohlo stačit 10-20hodin, míň ne.

:D :lol: :D
Dalsia povinna cetba pre zaciatocnikov.
Tiez som si myslel ze to pojde ovela lahsie a trvalo to tak dlho ako pise krtek2k.
Dokonca som uz myslel, ze som totalny antitalent a preto to tak dlho trva.
Chce to ale vydrz, pevnu volu a trening. A v reale opatrnost a respekt.

Ja som zacinal s treningovym krizom origo copterx a ma rozmery asi 70x70.
Moze to pomoct, ale hned ako sa naucis visiet a jemne pristavat, treba ho zhodit. Pri lete viac vadi ako pomaha.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od 00Ja »

30cm x 30cm je v pohode. Jde o to, aby se ti heli neprevrhla. Kdyby byl kriz moc velkej, musel bys heli zvednout celkem dost do vzduchu, aby se kriz nedotykal zeme (kdyz chces, aby byla heli na miste, visi trochu krive- naklonena doprava).
Pouzij dodanej kriz a az prijde cas, zvedni heli 10-15cm do vzduchu. Vic ne.

EDIT: ja jsem nebyl troskar a vyrobil jsem si 1m x 1m :-)
Ale podruhy bych si uz udelal mensi, max 50cm
chevrolet.sc

#22 Příspěvek od chevrolet.sc »

Dik Kenny, tak ze asi se zacnu poohlizet po nejakem tom materialku na vetsi kriz..... v ramci bezdecnosti heli.... :) sebevedomi 0%, respekt 300% + dasich 300% respektu v zhledem k tomu, jaka kompikace je s prisunem nd. Vidim to tak jeste min. tyden simo, kriz 70 cm, kriz 30 cm....a potom ??? Potom co jsem se pri procitani fora dozvedel, logicky by mel nasledovat prvni pad..... :( . Jak tu kdosi napsal, kdo neleta, nepada. Kdo nepada, neleta.... jdu trenovat.... zdravim Ch.
chevrolet.sc

#23 Příspěvek od chevrolet.sc »

00Ja píše:
EDIT: ja jsem nebyl troskar a vyrobil jsem si 1m x 1m :-)
Ale podruhy bych si uz udelal mensi, max 50cm

30-50-70 ok pujdu na kompromis.... 50cmm :wink:
vaio
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od vaio »

Bohatě stačí dvě tyčky 50 cm - jestli tam najdeš nějakej bambus, klidně ho tam uvaž (stahovací páskou, drátkem, gumou, ...). Na konce něco kulatého - ideální jsou pingpongáče, ale stejně dobré budou třebas vnitřní pouzdra z kinder vajíček. Aby to mělo nosnost cca 2-2,5kg (NE váhu, ale že to unese ty dvě kila)!
A na začátku s křížem to zkoušej na pevné - nejlépe asfaltové ploše. Jde o to, že až se ti vrtulník nadlehčí, začně někam utíkat - bude to vypadat, jako kdyby jsi luxoval podlahu. A pokud se ti do cesty "nahrne" nějaká překážka (zeď, strom, auto, ...), tak to zastav a pro vrtulník si dojdi.
Tímto způsobem se naučíš viset. Nikam nespěchej, a pokud si budeš jen trochu jistý ve visení, sundej kříž.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC

Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Kenny McCormick

#25 Příspěvek od Kenny McCormick »

vaio píše:A na začátku s křížem to zkoušej na pevné - nejlépe asfaltové ploše. Jde o to, že až se ti vrtulník nadlehčí, začně někam utíkat - bude to vypadat, jako kdyby jsi luxoval podlahu. A pokud se ti do cesty "nahrne" nějaká překážka (zeď, strom, auto, ...),
jj,
dolezite tiez, aby to bolo rovna plocha, ked zo zeme nieco trci a kriz o to zavadi, tak sa prevrhne. Skody su potom niekedy vecsie ako ked to spadne z troch metrov... V zaciatkoch treba ziskat navyk na okamzite zapinanie autorotacie.
Ja som pri zaciatkoch dvihal heli meter hore ale pri ubrani plynu mi trieskala o zem. Na to bol dobry kriz z copterX, mal ohnute nohy smerom dole, tlmil tie "nudzove pristatia" a bol z pruznych laminatovych tyciek, tie zase pomahali "opravit" sikme pristatia a neodrazali ju na druhu stranu.
Lepsie je to skusat len tesne nad zemou.
1ondra9

#26 Příspěvek od 1ondra9 »

chevrolet.sc píše:........Jak tu kdosi napsal, kdo neleta, nepada. Kdo nepada, neleta.... jdu trenovat.... zdravim Ch.

jelikož jsem hóóódně dlouho trénoval na simu tak zaviset "nebyl" ;-) problém, -tr. kříž byl pryč po 5ti startech a do tý doby dokavať jsem visel a trénoval vis tak jsem nevěděl co je to rána ......... ale pak to přišlo s prvnim prolítnutim po obloze (uspěchanym -jak jinak :? ) a sračky z toho lítaly na všechny strany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jen co si člověk malinko připustí že něco někde se podařilo - zákonitě mu to hned dá po hubě a zjistí že sebevědomí zas tak na 0.00 nebylo :) (jak si původně myslel) a může bejt nasranej leda tak jenom na sebe samotnýho že je vůůůl jak anděl
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

1ondra9 píše:jen co si člověk malinko připustí že něco někde se podařilo - zákonitě mu to hned dá po hubě a zjistí že sebevědomí zas tak na 0.00 nebylo :) (jak si původně myslel) a může bejt nasranej leda tak jenom na sebe samotnýho že je vůůůl jak anděl

To jsou holt vrtulníky. Pokud něco oj*beš, v zápětí tě to vyj*be. To je takový vrtulníkový zákon akce a reakce. Platí to jak pro HW, tak SW.
1ondra9

#28 Příspěvek od 1ondra9 »

zdzd píše:To jsou holt vrtulníky. Pokud něco oj*beš, v zápětí tě to vyj*be. To je takový vrtulníkový zákon akce a reakce. Platí to jak pro HW, tak SW.

.......nejen vrtulnící ........ tohle platí všade :wink:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
chevrolet.sc

#29 Příspěvek od chevrolet.sc »

1ondra9 píše:jen co si člověk malinko připustí že něco někde se podařilo - zákonitě mu to hned dá po hubě a zjistí že sebevědomí zas tak na 0.00 nebylo :) (jak si původně myslel) a může bejt nasranej leda tak jenom na sebe samotnýho že je vůůůl jak anděl

ted jsi me teda rozesmal...... :lol:
Uz kdyz jsem to psal a prsil se jak me to leta, vedel jsem ze to neni uplne v poradku.... a kdyz jsem to odeslal, zacal jsem s tim flakat,.....jedna heli za druhou a ne a ne se dostat do formy...... :lol: . Tak jsem chvilku poletal s hydroplanem a uz to zase "docela" jde.... ale,..... chce to proste trenink.
Jo jeste jsem udelal jeden objev, 1.2.3.ti pivo je bezva, jde to cim dal tim lepe.....ctvrtym se to zacne lamat....a potom uz je to horsi a horsi.... :lol: :oops: :lol:
papaya

#30 Příspěvek od papaya »

tiez pridam jeden

minule v noci dokoncujem stavbu protosa, nevydrzal som a rozhodol som sa ho bez listov hlavneho rotora roztocit. Tak som tam hodil plyn cca 40-50%, krasa skorpik tahal ako blazon. Celu heli som pridrziaval za lyzu jednou rukou druha na autorotacii na vysielaci.
V tom mi spadlo neprilepene gyro z draka na bok a okamzite isiel povel zadnej vrtulke plny do prava. Protos sa mi malom vytrhol z ruky zastavila ho az kartonova skatula kde som mal ND, ktore som instaloval.... prebral som sa az na to ako mi kusy z kartonovej krabice vypadavaju z ust na stol. Rychlo som vypol motor a povypluval zbytok kartonovej krabice. :-D :-D
Skody na heline ziadne, spodare naplnene po okraj :-D :-D
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“