"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620
"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620
Zdravím.
Niečo som tu prečítal, ale aj tak založím toto vlákno.
Zhruba do týždňa chcem kúpiť jedno z týchto rádií /nové/.
Môžete mi prosím napísať stručne výhody a nevýhody?
Čo by ste si vybrali vy?
Chcem to na: jednoduchý vetroň /asw pelikán - 4 servá celkovo/
samokrídlo /2 servá/
- v budúcnosti možno nejaký Filip 400
Momentálne lietam s WH so setovou vysielačkou na 35 Mhz vo výškach a diaľkách že je to iba malá bodečka, ktorú už takmer nevidno a spojenie fungovalo zatiaľ vždy na 100 %, aj keď som križoval niekoľko el. vedení... Bude toto možné aj s týmto vysielačom /2,4 GHz/?
Môžete stručne porovnať tieto dve rádia a napísať svoj názor?
Ďakujem.
PS: V Popise u Optic 6 som našiel toto: "akustická signalizace nízkého napájecího napětí přijímače
/s telemetrickým přijímačem OPTIMA 7 nebo 9/" - ako to v praxi funguje??
Niečo som tu prečítal, ale aj tak založím toto vlákno.
Zhruba do týždňa chcem kúpiť jedno z týchto rádií /nové/.
Môžete mi prosím napísať stručne výhody a nevýhody?
Čo by ste si vybrali vy?
Chcem to na: jednoduchý vetroň /asw pelikán - 4 servá celkovo/
samokrídlo /2 servá/
- v budúcnosti možno nejaký Filip 400
Momentálne lietam s WH so setovou vysielačkou na 35 Mhz vo výškach a diaľkách že je to iba malá bodečka, ktorú už takmer nevidno a spojenie fungovalo zatiaľ vždy na 100 %, aj keď som križoval niekoľko el. vedení... Bude toto možné aj s týmto vysielačom /2,4 GHz/?
Môžete stručne porovnať tieto dve rádia a napísať svoj názor?
Ďakujem.
PS: V Popise u Optic 6 som našiel toto: "akustická signalizace nízkého napájecího napětí přijímače
/s telemetrickým přijímačem OPTIMA 7 nebo 9/" - ako to v praxi funguje??
Naposledy upravil(a) robotmz dne čtv 24.06.2010 10:22, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, tohle už se tu probíralo mnohokrát, vždycky najdeš někoho kdo ti poradí Optic 6 a někoho kdo preferuje DX6i. Každá vysílačka má své pro a proti. Jám mám DX6i a doporučil bych ti tu, ale jelepší by bylo si zajet do obchodu a obě vysílačky si osahat. Která ti lépe padne do ruky tu kup. Výhody a nevýhody tu psát nebudu, akorát bych rozfoukal oheň a to by nebylo dobře. 
opravdove porovnani muze udelat jen ten, kdo mel ci jeste lepe ma oba vysilace. Jinak jsou to vsechno vicemene subjektivni nazory.
Ja mel Dx6i (nez jsem presel na DX9) a byl jsem spokojeny. teprve s tou devitkou jsem ale zjistil, kolik veci mi tam chybelo... Takze pokud nekdo ma vysilac, tak je s nim vetsinou spokojeny (az na stopky na plynu) a muze ho doporucit...
Ja mel Dx6i (nez jsem presel na DX9) a byl jsem spokojeny. teprve s tou devitkou jsem ale zjistil, kolik veci mi tam chybelo... Takze pokud nekdo ma vysilac, tak je s nim vetsinou spokojeny (az na stopky na plynu) a muze ho doporucit...
arda1 píše:Pominuli řešení napájení(já jsem sice odpůrce ale jsou i zarytí zastánci) tak třeba stopky na plynu v základu.Dále třeba rozsypávající se trimy apod..
Dobře, já to začít nechtěl:) Napájení 4-mi tužkovými bateriemi beru jako výhodu. Tužkovky má doma každý a když náhodou zjistíš, že se ti vybila vysílačka tak není nic jednoduššího je vyměnit, což se u aku packu v Optic 6 říct nedá. Stopky na plynu jsou dobrý, já jsem si jej dodělal, pořizovací cena 250 ,- a práce na 10 minut. Jako další výhodu bych zmínil jednodušší ovládání. Oproti Optic 6 má DX6i jedno rolovátko a když člověk potřebuje něco v letu nastavit tak je to lepší.
arda1 píše:Tohle mi přijde jako dost chabá argumentace- baterky nabitý před lítáním považuji za samozřejmost- a pokud tam dáš Eneloopy lítáš až do alelujá a nepotřebuješ řešit nějaký tužkovky.
Jasně Eneloopky jsou super, vydrží to fakt dlouho. Vybité aku ve vysílači zažívám dost často, ale ne u sebe.
Měl jsem Dx6i a fungovala k naprosté spokojenosti. Přesto možnostmi programování je Optic 6 úplně jinde (což ale zároveň může být pro někoho problém). Co mi na Dx6i chybělo nejvíc, byl další propo kanál nad základní 4 na páčkách. Takže při minimálním cenovém rozdílu bych bral dnes Optic 6, s kterým při určitých kompromisech vydržíš podstatně déle.