"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Ktorú z týchto dvoch RC súprav by ste momentálne kúpili odhliadnúc od ceny?

OPTIC 6 2,4 Ghz + Optima 7
31
66%
Spectrum DX6i - AR 6200
16
34%

Celkem hlasů: 47

Zpráva
Autor
robotmz

"Optic 6 2,4 GHz + optima7" vs. "DX6i + AR620

#1 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.

Niečo som tu prečítal, ale aj tak založím toto vlákno.
Zhruba do týždňa chcem kúpiť jedno z týchto rádií /nové/.
Môžete mi prosím napísať stručne výhody a nevýhody?
Čo by ste si vybrali vy?
Chcem to na: jednoduchý vetroň /asw pelikán - 4 servá celkovo/
samokrídlo /2 servá/
- v budúcnosti možno nejaký Filip 400

Momentálne lietam s WH so setovou vysielačkou na 35 Mhz vo výškach a diaľkách že je to iba malá bodečka, ktorú už takmer nevidno a spojenie fungovalo zatiaľ vždy na 100 %, aj keď som križoval niekoľko el. vedení... Bude toto možné aj s týmto vysielačom /2,4 GHz/?

Môžete stručne porovnať tieto dve rádia a napísať svoj názor?
Ďakujem.

PS: V Popise u Optic 6 som našiel toto: "akustická signalizace nízkého napájecího napětí přijímače
/s telemetrickým přijímačem OPTIMA 7 nebo 9/" - ako to v praxi funguje??
Naposledy upravil(a) robotmz dne čtv 24.06.2010 10:22, celkem upraveno 1 x.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Karas »

Ahoj, tohle už se tu probíralo mnohokrát, vždycky najdeš někoho kdo ti poradí Optic 6 a někoho kdo preferuje DX6i. Každá vysílačka má své pro a proti. Jám mám DX6i a doporučil bych ti tu, ale jelepší by bylo si zajet do obchodu a obě vysílačky si osahat. Která ti lépe padne do ruky tu kup. Výhody a nevýhody tu psát nebudu, akorát bych rozfoukal oheň a to by nebylo dobře. :)
robotmz

#3 Příspěvek od robotmz »

Podľa výzoru sa mi páči viac DX6i ale zrejme sa tu viac ľudí prikloní k Optic6 ...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Pominuli řešení napájení(já jsem sice odpůrce ale jsou i zarytí zastánci) tak třeba stopky na plynu v základu.Dále třeba rozsypávající se trimy apod.. :wink:
ICQ 638556901
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Walhalla »

opravdove porovnani muze udelat jen ten, kdo mel ci jeste lepe ma oba vysilace. Jinak jsou to vsechno vicemene subjektivni nazory.

Ja mel Dx6i (nez jsem presel na DX9) a byl jsem spokojeny. teprve s tou devitkou jsem ale zjistil, kolik veci mi tam chybelo... Takze pokud nekdo ma vysilac, tak je s nim vetsinou spokojeny (az na stopky na plynu) a muze ho doporucit...
Karas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Karas »

arda1 píše:Pominuli řešení napájení(já jsem sice odpůrce ale jsou i zarytí zastánci) tak třeba stopky na plynu v základu.Dále třeba rozsypávající se trimy apod.. :wink:

Dobře, já to začít nechtěl:) Napájení 4-mi tužkovými bateriemi beru jako výhodu. Tužkovky má doma každý a když náhodou zjistíš, že se ti vybila vysílačka tak není nic jednoduššího je vyměnit, což se u aku packu v Optic 6 říct nedá. Stopky na plynu jsou dobrý, já jsem si jej dodělal, pořizovací cena 250 ,- a práce na 10 minut. Jako další výhodu bych zmínil jednodušší ovládání. Oproti Optic 6 má DX6i jedno rolovátko a když člověk potřebuje něco v letu nastavit tak je to lepší.
Dareba

#7 Příspěvek od Dareba »

Já mám DX6i a spokojenost. Sice na velký větroň mi to už nestačí, ale Na takové to poletování, kde stačí 6 Ch super. ještě nezklamala a přijímač za 15 dolců co ještě víc chtít :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Tohle mi přijde jako dost chabá argumentace- baterky nabitý před lítáním považuji za samozřejmost- a pokud tam dáš Eneloopy lítáš až do alelujá a nepotřebuješ řešit nějaký tužkovky. :wink:
ICQ 638556901
Karas
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Karas »

arda1 píše:Tohle mi přijde jako dost chabá argumentace- baterky nabitý před lítáním považuji za samozřejmost- a pokud tam dáš Eneloopy lítáš až do alelujá a nepotřebuješ řešit nějaký tužkovky. :wink:

Jasně Eneloopky jsou super, vydrží to fakt dlouho. Vybité aku ve vysílači zažívám dost často, ale ne u sebe.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jetson »

Měl jsem Dx6i a fungovala k naprosté spokojenosti. Přesto možnostmi programování je Optic 6 úplně jinde (což ale zároveň může být pro někoho problém). Co mi na Dx6i chybělo nejvíc, byl další propo kanál nad základní 4 na páčkách. Takže při minimálním cenovém rozdílu bych bral dnes Optic 6, s kterým při určitých kompromisech vydržíš podstatně déle.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Karas »

Tak já se raději do této diskuze už nebudu vměšovat.
Kovboj

#12 Příspěvek od Kovboj »

arda1 píše:Pominuli řešení napájení...

Všude máš něco. U DX6i je to použití tužkovek (což může někdo naopak pokládat za výhodu), u Optica je to naopak zase "kabílek" vedoucí z vysílacího modulu do antény. Osobně kdybych měl posuzovat bezpečnost těchto dvou míst tak bych spíš věřil těm tužkovkám...
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TERAZKY »

Optic je proporcionálny 6 kanál, DX6 iba 4. To môže byť podstatným faktorom zvlášť pri vetroňoch.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
robotmz

#14 Příspěvek od robotmz »

Díky, diskusia bez urážania je dobrá vec, preto diskutujte ďalej a ja to tu budem odpočúvať :P

Vie sa niekto vyjadriť aj k tomuto?
PS: V Popise u Optic 6 som našiel toto: "akustická signalizace nízkého napájecího napětí přijímače
/s telemetrickým přijímačem OPTIMA 7 nebo 9/" - ako to v praxi funguje?
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jetson »

V použití 4 tužkovek vidím výhodu.
Ten kablík u Hiteců naprosto nechápu, nicméně lidi si ho pořešili izolačkou.
Taky nechápu, proč Hitec nezvládá umístit závěs u nativních 2,4 GHz tak aby byl v těžišti.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“