nemam koule na otoceni vrtasu cumakem ke me

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Paul

#16 Příspěvek od Paul »

Toto teď taky řeším, na simu nemám nalétáno 0sec, po obloze krouží krásně, ale vždycky když příjde moment, že se má vrťas přetočit o ten "první stupeň" tak je konec, otočka a ocasem ke mě couvat zpět.
Asi nasadím kříž a začnu od začátku, jen otočený o 180°. 8)
psena
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od psena »

Penax:
Co ti jeste chybi?? Vzdyt uz je to mesic co jsi to objednaval ne? Ne ze by ti sim nejak ublizil to ani nahodou, ale kdybys uz chtel konfrontovat s realem, tak ti ten potrebnej dil pujcim a pak az ti dojde tak me ho vratis.Dovolim si tvrdit, ze tu mam dily tak na 10 slusnych padu. :D Zalezi jak se citis... klidne jeste zustan u simu.
Paul:
Ja ted zacinam s visenim na vrtuli a je to uplne stejne v pytli jak tenkrat pri otoceni kabinkou k sobe, teda je to spis horis, tenkrat jsem to mel natrenovany lip, ale co dulezityho se zmenilo na mym pristupu je to, ze uz zachovavam chladnou hlavu. Protoze plati, ze pomala a pozdejsi pozdejsi reakce je u heliny porad o dost lepsi nez okamzita a prehnane velka na spatnou stranu.
V invertu se teda pletu jeste pozehnane, opravdu kazdou chvili, vzhledem k tomu, ze nesedi ani smer otaceni ocasu je to docela horor, ale kdyz se nedelaji uspechany pohyby tak se to da zvladnout i tak, dulezity je mit vysku.
A hlavne trenujte si viseni i na simu aspon v 5-10 metrech at si zvyknete na podhled. Pokud si v simu porad visite pred oblicejem tak je to k nicemu, v teto vysce to totiz v realu obracet nebudete.
Penax

#18 Příspěvek od Penax »

psena píše:Penax:
Co ti jeste chybi?? Vzdyt uz je to mesic co jsi to objednaval ne? Ne ze by ti sim nejak ublizil to ani nahodou, ale kdybys uz chtel konfrontovat s realem, tak ti ten potrebnej dil pujcim a pak az ti dojde tak me ho vratis.Dovolim si tvrdit, ze tu mam dily tak na 10 slusnych padu. :D Zalezi jak se citis... klidne jeste zustan u simu.

Ja vim,ze ty jsi ten nejhodnejsi.Dobre si pamatuji jak jsi mi Rexe pres hodinu serizoval a ja pak snim behem 10 sekund skrabnul (hmm mozna to ani tech 10 sekund nebylo).Mam v zive pameti jak jsi volal "dolu,dolu" ,kdyz jsem se zacal otacet cumakem k sobe a ja na to "klidek" coz jsem jen tak mimochodem nestacil ani dorict a bylo vymalovano.Moc jsem si po zkusenostech z Blade MSR fandil.
S tema nahradnima dilama to je vyzva.Asi me nebudou stacit jen rotorovy listy a suchy zipy na akumulator. :wink:
Az pujdes nacvicovat tu nocni 3D akrobacii,tak mi posli GPS souradnice kde budes.
error414
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od error414 »

Penax píše:
psena píše:Penax:

Ja vim,ze ty jsi ten nejhodnejsi.Dobre si pamatuji jak jsi mi Rexe pres hodinu serizoval a ja pak snim behem 10 sekund skrabnul (hmm mozna to ani tech 10 sekund nebylo).Mam v zive pameti jak jsi volal "dolu,dolu" ,kdyz jsem se zacal otacet cumakem k sobe a ja na to "klidek" coz jsem jen tak mimochodem nestacil ani dorict a bylo vymalovano.Moc jsem si po zkusenostech z Blade MSR fandil.
S tema nahradnima dilama to je vyzva.Asi me nebudou stacit jen rotorovy listy a suchy zipy na akumulator. :wink:
Az pujdes nacvicovat tu nocni 3D akrobacii,tak mi posli GPS souradnice kde budes.

tak dondi, aspon na s bude vic. ja teda budu litat s MT ale nejsme rasisti, ne? :D

ja take jak sem koupil heli tak sem snicim nelital a hned sem to musel vyzkouset. zkrabnul sem sni o zem, tak sem si rekl ze to neni dobra cesta a koupil simulator :).
Logo 600 + spirit
knedlifek

#20 Příspěvek od knedlifek »

Ja třeba jsem se dřív naučil lítat i čumákem k sobě, než viset. Létal jsem zleva dooprava a zpět. Pak jsem začal dělat osmičku a když jsem dělal oblouk k sobě, tak jsem se víc snažil dělat kolo a let k sobě a v zápětí jsem se naučil i viset i k sobě.
Mikelo

#21 Příspěvek od Mikelo »

Akorát že pořadí učení je z bezpečnostních důvodů opačné...
1ondra9

#22 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:Akorát že pořadí učení je z bezpečnostních důvodů opačné...

A samozřejmě nejenom bezpečnostních !!!!!! :?
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
zablabla

#23 Příspěvek od zablabla »

Penax píše:
psena píše:Ahoj Brnaku, pojd prekoname to spolu... od ponedeli muzu kazdej vecer od 19 hodin, coz je idealni doba na litani, protoze prestane vitr...

Jo hosi hned bych sel s vami. Ale mam zatim malo nahradnich dilu.Behem 14. dni bych mel byt Ready.Na viseni cumakem od sebe mozna staci nahradni lyziny.Na viseni cumakem k sobe uz bych to videl na listy a mozna hlavni hridel. :lol: :lol: :lol:
Ne,to byla legrace. Mam rad trochu cerneho humoru.Jsem na tom stejne jako ty.V simu mam docela natrenovano (denne tak 2 hod.),ale radeji jeste chvili pockam. Protoze na place bych asi marne hledal klavesu SPACE.

Jo jo...... sim podmínka nutná, bohužel (aspoň v mém případě) nikoli však postačující. V neděli jsem šel s rexem před sebou bokem pomalu doprava, chtěl jsem natočit ocas k sobě, což se mi částečně povedlo, ale než jsem mrkl okem tak byl ze 3m v zemi. Na simu jsem to dělat asi tak 100x bez problémů. Doteď nechápu co jsem vlastně zkonil......... :oops:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Paul

#24 Příspěvek od Paul »

Tak jsem se dnes odhodlal a nasadil kříž a začal poskakovat čumákem k sobě a škrtnul jsem si vrtulkou o zem a bylo po žižalkách. Byla to moje první "nehoda" za ten skoro rok, někdy to přijít muselo, tak jsem radši sundal ty nový Radixy a právě čistím hlavu, když už jsem mimo provoz.
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
krtek2k

#25 Příspěvek od krtek2k »

to fakt není o kříži, tak lítej osmičky jestli umíš a při příletu k sobě zpomaluj nebo zastavuj a znovu rozjížděj
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
radek.domin

#26 Příspěvek od radek.domin »

Paul píše:Tak jsem se dnes odhodlal a nasadil kříž a začal poskakovat čumákem k sobě a škrtnul jsem si vrtulkou o zem a bylo po žižalkách. Byla to moje první "nehoda" za ten skoro rok, někdy to přijít muselo, tak jsem radši sundal ty nový Radixy a právě čistím hlavu, když už jsem mimo provoz.

Ty lítáš ROK, ještě si s tím nepraštil a dělá ti problémi visení k sobě? To ti to ale rok leželo na poličce, ne? :-)

Jinak souhlasím že je potřeba se k visení kabinkou k sobě dostat ze vzduchu. Já nemám s visením kabinkou k sobě sebemenší problém. Ale když si chci tak přistát, nebo odstartovat, tak se u toho docela zapotím :-)
Paul

#27 Příspěvek od Paul »

krtek2k:
Chhtěl jsem aspoň trochu dostat do krve ty opačný reakce

radek.domin
Prostě jsem nechtěl nic uspěchat, tak jsem třeba půl roku jen tak visel a dělal optrné přesuny, rozlítal jsem se až tak 2 měsice zpět a to už pár nehod málem bylo.
Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
error414
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od error414 »

Tak po odbornem vedeni pseny se me podarilo otocit heli cumakem k sobe. dem oslavovat :)
Logo 600 + spirit
Penax

#29 Příspěvek od Penax »

GRATULUJI !!!
Kenny McCormick

#30 Příspěvek od Kenny McCormick »

error414 píše:Tak po odbornem vedeni pseny se me podarilo otocit heli cumakem k sobe. dem oslavovat :)
Co ti poradil? :D
Psena? 8)
Mne to tiez velmi nejde, uvisim minutku-dve a to tak ze mi to lieta 1-2 metre do kazdej strany. Je to ubijajuce a nebavi ma to len tak visiet a sim ma uz vobec nebavi...
Pol roka lietam, a este to neviem, a ked bude stale tak fukat ako fuka uz dva tyzdne, predam vrtase a kupim par velkych vrtuli na vyrobu veternej elektrarne...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“