Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
- Davidus007
Buďte zdráv Pepo, taky se musím přidat ke "kondolenci" alá Viking-E lítal Vám parádně a tohle muselo u modelářského srdce zabolet
Držím palce ať se brzy "oklepete" a zaměstnáte opět p.Sodomku s výrobou náhradníka. Já na svého ještě měsíc budu čekat, tak ať pak máme s dalšími možnost kroužit termiku.
tks píše:Já také nechci provokovat, ale když si představíme ten minimální prostor v trupu, tak k oteplení musí dojít děsně rychle (a přitom nevadí, že motor je studený - může to být LiPol, regl, ... nebo jen letní sluníčko). Pokud ani Viking neměl větrací otvory (podle Daliborovy tradice), tak bych také hledal problém právě tam.
Upřímně, taky mi to napadlo...jenže už jsme s Pepanem létali na E-party na rozžhaveném slunci a bez problémů...A taky mnohem déle. V každém případě, do dalších Vikingů bude zavedena k RX i sonda pro měření teploty.
Pro jistotu..už mám v hlavě takové řešení ..které nedovolí letět pokud bude teplota na mezi, nebo nad ní. Já včera létal taky..nosilo to až neskutečně.A bez problémů. Navíc jsem otestil i kamerku Contour HD. .....Ve fullHD řežimu to je už naprostá paráda a boží pokoukání. Pokusím se dát soubor na web..jen má 700MB.
klingon77 píše:PepaK píše: Král je mrtev ať žije král.
Ouuu, tak to je mi lito![]()
![]()
Ted je dulezite najit pricinu. Jak byl napajeny Rx?
Nemuzu se zbavit dojmu, tyhle velky elektro-ptaky proste pronasleduje smula: 2x BigBob, Daliborovo servo, ted toto..... Docela se zacinam bat o Ascota.....
Tak to není...ber to tak, že je to jako formule 1, taky nejvýkonnější a taky má díky tomu mušky. Důležité je mít vždy jistotu, čím to bylo (že to žuchlo).
Pepan přiveze Vikinga na analýzu...příčina se najde.
Koukněte na tohle video , poslední stoupání před přistáním. Je slyšet jak motor na chvíli vynechá a pak se zase chytne. bylo to den předtim http://pepakk.rajce.idnes.cz/modely_fot ... _26.6..jpg
Pak jsem snim nalítal tak ještě hodinu a nic.
Jo a na novej už letos asi nebude. Přečerpal jsem limit na modely - 100 000,- je až až.
Pak jsem snim nalítal tak ještě hodinu a nic.
Jo a na novej už letos asi nebude. Přečerpal jsem limit na modely - 100 000,- je až až.
Re: smůla
kovaco píše::cry: No to je fakt děsný. Bylo to slyšet před koncem letu, ale to by mě ani ve snu nenapadlo, že to je jeho konec. Njn, pády jsou součástí letu a bolí to srdíčko.
Bude líp.
OK53
A ta bezmoc , když se řítí dolů a nejde s tim nic dělat.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Dal jsem si tu práci a zkoukl celé to video...Ten zvuk motoru cca tuším to bylo 1:20 do konce je fakt divný. Myslíš, že je nějaká spojitost mezi tím zvukem a nehodou? Mohla to být teoreticky předzvěst něčeho, co přijde po další cca hodině letu...? To by mě fakt docela zajímalo.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
- Davidus007
PepaK píše:Jo zítra Ti ho přivezu na kontrolu. Rádio posílam pro jistotu také na záruční prohlídku.
Chlapi, doporučuji tento článek o přijímačích Futaba 2.4 Faast http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-FAQ.htm asi na té "teplotě" a "přehřátí" přijímače za letu co popisoval Pepa fakt něco bude:
----------------
Přijímače FASST jsou relativně citlivé na teplotu. Futaba uvádí maximální pracovní teplotu 50°C, ve skutečnosti kolabují kolem 70°C a přecházejí do Fail Safe. Zdá se to být hodně, ale v černém trupu na slunci, podobně pod průhlednou kabinou, nebo vedle výfuku k této teplotě může reálně dojít. Přijímače je třeba instalovat tak, aby byly co nejdále od zdrojů tepla a aspoň trochu chlazeny.
----------------
Nicméně nastavení Fail Safe by toto mohlo alespoň částečně řešit, já na svém Vikingovi určitě nastavím, resp. také se pokusím překecat Dalibora zda mě na něm neudělá nějaké větrací otvory
Budou bezpečnostní změny..!! U všech nových Vikingů bude nejdřív testování teplotních podmínek v trupu. Pak se vytvoří malinká elektrnonika která při překročení bezpečné teploty o 5st stáhne výkon motoru na polovinu..při překročení o 10st ho nepustí vůbec. Navíc projde testem trup jako takový a pokud se zjistí koncentrace teploty v místě přijímače, bude upraven pro ochlazování výměnou vzduchu. Tím neříkám, že Pepa zahučel na teplotní error..spíš zahučel na vysílací modul. Ale celá kauza stojí za zamyšlení a vylepšení systému.
Už jsem to psal..je to F1 mezi elektrolety a tak se to i musí brát a vylepšovat, měřit a system kontrolovat.
Už jsem to psal..je to F1 mezi elektrolety a tak se to i musí brát a vylepšovat, měřit a system kontrolovat.