Zabehnutie motora O.S.MAX 91 v T-REX 700-ke

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mad_Box »

Nejdříve vyšroubuj svíčku, zaškrť hadičku a ten motor protoč. Pak svíčku zadělej a zkus ho protočit. Pak připoj žhavení a až pak teprv pusť palivo a hned startuj.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Shaman

#17 Příspěvek od Shaman »

Mad_Box píše:Nejdříve vyšroubuj svíčku, zaškrť hadičku a ten motor protoč. Pak svíčku zadělej a zkus ho protočit. Pak připoj žhavení a až pak teprv pusť palivo a hned startuj.

Toto presne som včera robil pri teplote 0 stupňov celzia a motor sa mi pretočil asi tak 1x pri baterke PB 12V 7,2 AH a štartérom do 15ccm.
Shaman

#18 Příspěvek od Shaman »

Všetky štartéry aj akumulátory zlyhali. Použil som aku vrtačku black-decker a nemám problém aj pri teplote -5 stupňov :-D
Shaman

#19 Příspěvek od Shaman »

Nelietate niekto s motorom OS MAX 91 SZ-H. Známi mi to nastavil nasledovne: Stredná ihla je úplne zavretá, hlavná ihla je otvorená na 1 aj štvrť otáčky a voľnobeh je asi 8 stupňov smerom do ľava alebo hore. Stále sa mi zdá že je to dosť slabé aj pri použití krivky 100-85-100 bez GOV. Nemáte niekto skúsenosti ?
T-Rex 700 Nitro Limited edition, Protos 500 CARBON, JR DSX9 2.4Ghz
Staršie už predané:Hirobo Shuttle plus s FC16, Kyosho Concept 30 SRT.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pkotatko »

To je blbost. Proč by tam ta střední jehla potom byla ?.
Nastav ji na 2 ot. Přesně. Nastartuj a nastav si volnoběh, aby šel pravidelně. Pak nahoru a doladit hlavní jehlu na teplotu. Se zavřenou přechodovou jehlou bude motor strašně náchylnej na nastavení hlavní jehly.
Křivka plynu by měla být hodně strmé V. Je potřeba přidat plyn dřív než motor zatížíš kolektivem. Proto to strmé V. Něco jako 100-95-85-95-100.
Ale zase, záleží jak s tím lítáš. Tato křivka nebude dobrá na dlouhé pomalé sestupy. Pak se bude motor přetáčet. S touto křivkou ho chce stále držet pod zátěží a povolovat mu jen krátce.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“