Sky Lady III 2,4Ghz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od arda1 »

Ta hřídelka se ohne při křivým pohledu. Narovnat nebo nový motor. Kolik na konci háže?
ICQ 638556901
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od lakotamm »

Nový motor. Je pravdepodobné, že si ho tým nárazom riadne poškodil a narovnanie hriadele by mu predĺžilo život o pár minút. :roll:

Mám to odskúšané. Po pár pádoch na vrtuľu začal mať motor veľký odber a malý výkon, taktiež sa strašne prehrieval - teda klesala účinnosť.

Kúp hocijakú 480 na 7.2V. Ideálne MIG 480 7.2V Race - ten sa mi osvedčil, aj keď som oproti obyčajnej 480 nezaznamenal rozdiel. :roll:

Ak budeš už mať málo výkonu a chceš motor trošku potrápiť, môžeš skúsiť vrtuľu 7x4. Je to síce proti všetkým doporučeniam, ale mne fungovala, aj keď to nemalo veľa od topenia plastu okolo motora. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od lakotamm »

Inak - po dlhom čase opäť opravujem Sky Lady. Bolo tak pekne, že som ju včera vytiahol zalietať si termiku. Dal som plný plyn, hodím (skôr položím do vzduchu) a model už stúpa ako raketa 18m/s. (merané variom) Pri plných otáčkach však počujem obrovské vibrácie. Ihneď pristávam. Na zemi púšťam znova motor - opäť od polovice vibrácie. Zrazu sa však ozve rev a kužeľ s vrtuľou a oskou motora opúšťa trup. 8O Motor (Axi 2217/12 - alebo len stator a rotor) s utrhnutou prepážkou ostáva v trupe.

Doteraz neviem, čo to vlastne spôsobilo - predpokladám prepážka. Vrtuľa sa zdá byť vyvážená a motor má mierne vibrácie - ale veľké (testované pri 18 500 otáčkach). Prepážku tvorilo len 1mm plastu na hrúbku a 4 x cca 5mm na šírku. Nemohla zniesť ťah, prevyšujúci 1,6kg... :roll:

Teraz tam už je 3mm preglejka. :wink: To snáď vydrží. :lol:

Len pre zaujímavosť - používam 3s, vrtuľu 11x6 a motor Axi 2217/12
Môže to niekto skúsiť dať do kalkulátora, že čo mu vyjde? :lol: Detaily motora tu: http://www.modelmotors.cz/cz/index.php?page=61&product=2217&serie=12&line=GOLD

Musím však priznať, že sa "trošku" (riadne) ohrieva. :lol:
Tých pár sekúnd pokiaľ vystúpam to však zvládne. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Toman
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Toman »

Takhle...hází to asi půl milimetrem až milimetrem...ale to už je moc...jde o to, že jsem hodil pouze jednu čenichovku, a to ještě ne ve velké rychlosti ani z velké výšky....nic extra....jestli to nevydrželo, tak je to pěkné zmetek teda....:(...jinak jsem celkem se Sky lady spokojené..až na toto a to že mi sama zatáčí doprava...:(...to sem ještě taky něják nepořešil....
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od lakotamm »

Toman píše:Takhle...hází to asi půl milimetrem až milimetrem...ale to už je moc...jde o to, že jsem hodil pouze jednu čenichovku, a to ještě ne ve velké rychlosti ani z velké výšky....nic extra....jestli to nevydrželo, tak je to pěkné zmetek teda....:(...jinak jsem celkem se Sky lady spokojené..až na toto a to že mi sama zatáčí doprava...:(...to sem ještě taky něják nepořešil....

Tak daj trim do prava. Na to tam je.

Fakt treba nový motor. Keď sa s tým trochu naučíš, môžeš tam dať strieďák ako ja. :twisted:
Toman
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Toman »

co se týče té směrovky tak á ju mám vytrimovanou na střed...tak aby byla opravdu ve středu, ale mě připadá, že jakási celá zohlá...:(...nevím..chtělo by to někoho kdo tomu rozumí, aby se mi na to podíval....
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od lakotamm »

Ja smerovku v strede nemám.

Keď ti lietadlo točí doprava, musíš vychýliť smerovku do Ľava.
Naopak - keď točí doľava, musíš vychýliť smerovku do Prava.

Nevadí, keď smerovka nieje v strede.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne pon 12.07.2010 12:56, celkem upraveno 2 x.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Toman »

aha....tak jo zkusím to...
Toman
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Toman »

Zdravím Vás, chtěl bych se zeptat...jsem sice pořád ještě začátečník. Spokojenej ze sky lady taky jsem, ale začínám uvažovat už o pokračujícím modelu. Proto vás žádám zda by jste mi neporadili. Jedná se o to že bych chtěl motorové větron, ale polomaketu. Za rozumnou cenu s dobrými letovými vlastnostmi. A nejlíp, kdyby byl něčím vybaven. A rozpětí tak 2 až 2,5 metru. Předem díky-.....
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od lakotamm »

Toman
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Toman »

hmm..není špatný, ale vzhledově se mi moc nelíbí.:) ....co tento model? může mi na něj někdo něco napsat?... a taky co všechno budu potřebovat k tomu, abych ho dostal do vzduchu?...DG1000 EP Plug & Play....

http://www.rcshop.eu/dg1000-ep-plug-play-p-22224.html
http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-42492---.html
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od BOSS8 »

Na to DG máš ještě dost času - věř mi -, pominu-li to že má potíže s tím pylonem , tak materiálově rozhodně nevydrží to co SL (třeba čenichovka po které u SL jen vyměníš motor, u toho Dgéčka znamená přeražený a zdeformovaný trup). A právě SL je dobrá na to že když ji udržíš v provozu - tak tě naučí , za pár kaček.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Toman
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Toman »

Tak díky....ale tak jinak teda, když pomineme to DG, tak byl by nějáké jiné nástupní model? Jinak su se SL spokojené....už toho hodně vydržela....:)
Toman
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Toman »

Ale kašlu na to, zatím si nebudu kupovat nic novýho, i když bych rád. Ten Easyglider je hezké a má i dobré recenze, ale já sem "nemocné" na ocasy typu "T". A to on bhužel nemá.:( .... jinak bych se chtěl zeptat, zda myslíte jestli by šlo na SL zvětšit rozpětí křídla? Pokud jo tak o kolik? A co by to přinášelo? Díky
Toman
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Toman »

jen dotaz jaký je rozdíl mezi tím DG 1000, na které jsem sem dával odkaz a tímto DG 1000. Díky za odpověd.
http://rckane.cz/tulix-rtf-4-kanaly-fm3 ... -1794.html
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“