Tá cena je však super. Ja som ju kupoval za 9 000.
MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Pri nastavení vetroňa bez motora nefunguje redukcia diferencie krídelok.
Keď spínaš nejaký kanál naraz s letovým režimom (napríklad máš na rovnakom prepínači letový režim a podvozok) tak vysielač pri prepnutí neprepne podvozok skokovo, ale pomaly, ako letový režim. Vidno to aj na normálnom monitore kanálov vo vysielačke.
Keď spínaš nejaký kanál naraz s letovým režimom (napríklad máš na rovnakom prepínači letový režim a podvozok) tak vysielač pri prepnutí neprepne podvozok skokovo, ale pomaly, ako letový režim. Vidno to aj na normálnom monitore kanálov vo vysielačke.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
lakotamm píše:Keď spínaš nejaký kanál naraz s letovým režimom (napríklad máš na rovnakom prepínači letový režim a podvozok) tak vysielač pri prepnutí neprepne podvozok skokovo, ale pomaly, ako letový režim. Vidno to aj na normálnom monitore kanálov vo vysielačke.
Sice nemám letadla s podvozkem, ale plynulé vysunutí mi přijde jako výhoda a ne nedostatek.
Nicméně neznám radio ani létání s podvozkem.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Ja to rádio mám.
To, že pri nastavení "Mám motor na knipli" zmiznú butterfly mixy vrátane redukcie diferenciácie z ponuky je vlastnosť rádia a nie chyba SW. Z logiky rádia je to totiž režim pre motorálky / akrobaty, a nie elektrovetrone. T.j. plynová páka sa používa na riadenie plynu a nie na riadenie crow/brakes. Pre elektrovetrone stačí nastaviť "Nemám motor na knipli" (a i napriek tomu ho tam môžeš mať) a je pokoj. Trochu zjednodušujem, ale zhruba asi tak. Keďže ale butterfly mixy sú podľa logiky MX16s podľa mňa úplne na draka, je ešte lepšie vykašľať na ne a riešiť ich cez voľné mixy.
Pri prepnutí letového režimu sa prestavenie do nového stavu deje so spomalením, to je tiež vlastnosť a nie chyba.
SW chyby tam sú, ale iné. Už som to 100x popisoval, je to niekde na fóre, treba hľadať - jedná sa ale o pomerne komplikované kombinácie, ktoré treba nastaviť, aby sa to prejavilo.
To, že pri nastavení "Mám motor na knipli" zmiznú butterfly mixy vrátane redukcie diferenciácie z ponuky je vlastnosť rádia a nie chyba SW. Z logiky rádia je to totiž režim pre motorálky / akrobaty, a nie elektrovetrone. T.j. plynová páka sa používa na riadenie plynu a nie na riadenie crow/brakes. Pre elektrovetrone stačí nastaviť "Nemám motor na knipli" (a i napriek tomu ho tam môžeš mať) a je pokoj. Trochu zjednodušujem, ale zhruba asi tak. Keďže ale butterfly mixy sú podľa logiky MX16s podľa mňa úplne na draka, je ešte lepšie vykašľať na ne a riešiť ich cez voľné mixy.
Pri prepnutí letového režimu sa prestavenie do nového stavu deje so spomalením, to je tiež vlastnosť a nie chyba.
SW chyby tam sú, ale iné. Už som to 100x popisoval, je to niekde na fóre, treba hľadať - jedná sa ale o pomerne komplikované kombinácie, ktoré treba nastaviť, aby sa to prejavilo.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Tuhle stanici jsem mel asi dva roky. Je to super stanice a nedam na ni dopustit. Jen, v soucasne dobe, uz je to starsi model, takze bych rozhodoval dle ceny, jestli uz se dnes nevyplati sehnat neco..........jeste lepsiho. 
Toro 300, Toro 900, Twist (od Velkomu)Twin Star II, Cesna 177, EasyCopter,Hornet II, T-Rex 450S
- vlknew1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
MX-16s 35MHz mám cca 3 roky a naprostá spokojenost. V současné době zvažuji doplnění vysílače na 2,4Ghz - Duplex.
Btw, dělali jste si přestavbu na Duplex sami, nebo jste to zadali do certifikovaného servisu.....doporučte.
Dík
Vlknew1
MX-16s 35MHz mám cca 3 roky a naprostá spokojenost. V současné době zvažuji doplnění vysílače na 2,4Ghz - Duplex.
Btw, dělali jste si přestavbu na Duplex sami, nebo jste to zadali do certifikovaného servisu.....doporučte.
Dík
Vlknew1
Re: MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner
vlknew1 píše:Ahoj,
Dík
Vlknew1
To je individuální. Záleží na tvé zručnosti. Posuď sám jestli si na to troufneš: http://www.jetimodel.cz/montaze/MX-16s.pdf
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Mám ho 3 roky, teď s 2S Lipolkou - já osobně nemám problém. Vyhovuje mi po stránkách programování, rychlosti obsluhy, přehlednosti. Těžko posuzuju z hlediska jiných vysílačů - měl jsem pouze Hitec 5flash a teď tohle. Sice uvažuju nad upgrade na 2.4, ale zatím se mi do toho nechce. Když jsem spadnul, tak to na 100% nebylo rušením, ale rukama
! Ostatně tenhle SPCM zarušit .... Ano ano ano pánové všechno jde - i chcíplá koza táhnout! Cením si jeho spolehlivosti.
geo
- vlknew1
- Kontaktovat uživatele:
Používate někdo možnost přepínání původního systému 35Mhz a nového Duplexu? Jeti má ve svém portfoliu nový přepínač a tato varianta "zachování" investic do původních 35Mhz přijímačů se mi zdá lákavá. Díky za názory.
Vlknew1
Vlknew1
Re: MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner
georgepcz píše:Zdravim pano chci se zeptat planuji koupi rc soupravy MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner mate nekdo zkusenosti s touhle soupravou?
pripadne nemuzete mi nekdo poradit nejakou slusnou rc soupravu tak do 8000kc?Dekuji
Záleží, co od toho čekáš
- všude se uvádí, že vysílač má dvoje nezávislé stopky. Tak tomu nevěř, nezávislé stopky vypadají úplně jinak, v tomhle případě se dá mluvit tak max. o jedněch relativně nezávislých stopkách
- největší průšvih je v pevných mixech, vysílač má sice všechny obvyklé, ale jejich možnosti nastavení jsou MINIMÁLNÍ, v podstatě můžeš nastavit jen výchylku v % pro každou funkci (nikoliv servo!!!!!). Takže když máš 2 serva křídelek, tak třeba pro flaperon nastavuješ výchylku pro obě serva současně!!!!!. To samé platí pro klapky atd. Takže pokud nemáš absolutně souměrný model či třeba nepatrnou odchylku v táhlech či chodu serv, tak už jsou problémy.
-pokud má mix offset, tak ten je pevně daný a nelze ho měnit (pouze při reverzu se ti nastaví na druhou stranu)!!!!
- to že u větroně nefunguje mix redukce diferenciace ani nekomentuju, protože pokud vysílač nemá možnost nastavení koncového bode serva, tak se ten mix u větroně se 2 servy křídelek sakra hodí
- mix pro V ocasní plochy jsem moc nezkoumal, ale mám dojem, že tam nelze nastavovat poměr při výchylce knyplu pro VOP a SOP. Něco lze dohnat přes D/R, ale není to to pravé
Je pravda, že spousta lidí na nějaké omezení nenarazí, ale já litoval koupě po pár měsících. Takže zvaž, co od vysílače chceš a pokud k těm tvým 8.000,- bys přihodil tak 1.000, tak dostaneš vysílač, jehož možnosti jsou úplně někde jinde, zvlášť když do výběru zahrneš i pásmo 2,4 GHz