MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lakotamm »

Celkom slušný vysielač. Má však niekoľko softwarových chýb.

Tá cena je však super. Ja som ju kupoval za 9 000. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
corsair
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od corsair »

lakotamm píše:Celkom slušný vysielač. Má však niekoľko softwarových chýb.

MOhu vědět jaké chyby, sice to asi nebudu potřeboval, ale co kdyby náhodou................................
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lakotamm »

Pri nastavení vetroňa bez motora nefunguje redukcia diferencie krídelok.
Keď spínaš nejaký kanál naraz s letovým režimom (napríklad máš na rovnakom prepínači letový režim a podvozok) tak vysielač pri prepnutí neprepne podvozok skokovo, ale pomaly, ako letový režim. Vidno to aj na normálnom monitore kanálov vo vysielačke.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vitousek »

lakotamm píše:Keď spínaš nejaký kanál naraz s letovým režimom (napríklad máš na rovnakom prepínači letový režim a podvozok) tak vysielač pri prepnutí neprepne podvozok skokovo, ale pomaly, ako letový režim. Vidno to aj na normálnom monitore kanálov vo vysielačke.

Sice nemám letadla s podvozkem, ale plynulé vysunutí mi přijde jako výhoda a ne nedostatek.

Nicméně neznám radio ani létání s podvozkem.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
m2
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od m2 »

Ja to rádio mám.

To, že pri nastavení "Mám motor na knipli" zmiznú butterfly mixy vrátane redukcie diferenciácie z ponuky je vlastnosť rádia a nie chyba SW. Z logiky rádia je to totiž režim pre motorálky / akrobaty, a nie elektrovetrone. T.j. plynová páka sa používa na riadenie plynu a nie na riadenie crow/brakes. Pre elektrovetrone stačí nastaviť "Nemám motor na knipli" (a i napriek tomu ho tam môžeš mať) a je pokoj. Trochu zjednodušujem, ale zhruba asi tak. Keďže ale butterfly mixy sú podľa logiky MX16s podľa mňa úplne na draka, je ešte lepšie vykašľať na ne a riešiť ich cez voľné mixy.

Pri prepnutí letového režimu sa prestavenie do nového stavu deje so spomalením, to je tiež vlastnosť a nie chyba.

SW chyby tam sú, ale iné. Už som to 100x popisoval, je to niekde na fóre, treba hľadať - jedná sa ale o pomerne komplikované kombinácie, ktoré treba nastaviť, aby sa to prejavilo.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
stavitel0

#21 Příspěvek od stavitel0 »

Tuhle stanici jsem mel asi dva roky. Je to super stanice a nedam na ni dopustit. Jen, v soucasne dobe, uz je to starsi model, takze bych rozhodoval dle ceny, jestli uz se dnes nevyplati sehnat neco..........jeste lepsiho. :-)
Toro 300, Toro 900, Twist (od Velkomu)Twin Star II, Cesna 177, EasyCopter,Hornet II, T-Rex 450S
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lakotamm »

m2 - ja som z tvojho popisu prišiel na tieto 2 chyby. 8O

Takže si to musím prečítať ešte raz... :roll:
vlknew1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od vlknew1 »

Ahoj,
MX-16s 35MHz mám cca 3 roky a naprostá spokojenost. V současné době zvažuji doplnění vysílače na 2,4Ghz - Duplex.

Btw, dělali jste si přestavbu na Duplex sami, nebo jste to zadali do certifikovaného servisu.....doporučte.

Dík

Vlknew1
Avenger
Kontaktovat uživatele:

Re: MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner

#24 Příspěvek od Avenger »

vlknew1 píše:Ahoj,
MX-16s 35MHz mám cca 3 roky a naprostá spokojenost. V současné době zvažuji doplnění vysílače na 2,4Ghz - Duplex.

Btw, dělali jste si přestavbu na Duplex sami, nebo jste to zadali do certifikovaného servisu.....doporučte.

Dík

Vlknew1

To je individuální. Záleží na tvé zručnosti. Posuď sám jestli si na to troufneš: http://www.jetimodel.cz/montaze/MX-16s.pdf
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
geo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od geo »

Mám ho 3 roky, teď s 2S Lipolkou - já osobně nemám problém. Vyhovuje mi po stránkách programování, rychlosti obsluhy, přehlednosti. Těžko posuzuju z hlediska jiných vysílačů - měl jsem pouze Hitec 5flash a teď tohle. Sice uvažuju nad upgrade na 2.4, ale zatím se mi do toho nechce. Když jsem spadnul, tak to na 100% nebylo rušením, ale rukama :wink: ! Ostatně tenhle SPCM zarušit .... Ano ano ano pánové všechno jde - i chcíplá koza táhnout! Cením si jeho spolehlivosti.
geo
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od lakotamm »

Zaujímavé... Máme rovnakú kombináciu vysielačiek. :lol: Tiež mám doma Hitec 5 SX :lol:
vlknew1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od vlknew1 »

Používate někdo možnost přepínání původního systému 35Mhz a nového Duplexu? Jeti má ve svém portfoliu nový přepínač a tato varianta "zachování" investic do původních 35Mhz přijímačů se mi zdá lákavá. Díky za názory.
Vlknew1
jeremi
Kontaktovat uživatele:

Re: MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner

#28 Příspěvek od jeremi »

georgepcz píše:Zdravim pano chci se zeptat planuji koupi rc soupravy MX-16s 35MHz 8/8/1Graupner mate nekdo zkusenosti s touhle soupravou?
pripadne nemuzete mi nekdo poradit nejakou slusnou rc soupravu tak do 8000kc?Dekuji

Záleží, co od toho čekáš :D . Z hlediska spolehlivosti je to bez problémů, ale programově je to bída. Měl jsem MC-19, což je programově stejné, takže napíšu věci, které mi vadily.
- všude se uvádí, že vysílač má dvoje nezávislé stopky. Tak tomu nevěř, nezávislé stopky vypadají úplně jinak, v tomhle případě se dá mluvit tak max. o jedněch relativně nezávislých stopkách
- největší průšvih je v pevných mixech, vysílač má sice všechny obvyklé, ale jejich možnosti nastavení jsou MINIMÁLNÍ, v podstatě můžeš nastavit jen výchylku v % pro každou funkci (nikoliv servo!!!!!). Takže když máš 2 serva křídelek, tak třeba pro flaperon nastavuješ výchylku pro obě serva současně!!!!!. To samé platí pro klapky atd. Takže pokud nemáš absolutně souměrný model či třeba nepatrnou odchylku v táhlech či chodu serv, tak už jsou problémy.
-pokud má mix offset, tak ten je pevně daný a nelze ho měnit (pouze při reverzu se ti nastaví na druhou stranu)!!!!
- to že u větroně nefunguje mix redukce diferenciace ani nekomentuju, protože pokud vysílač nemá možnost nastavení koncového bode serva, tak se ten mix u větroně se 2 servy křídelek sakra hodí
- mix pro V ocasní plochy jsem moc nezkoumal, ale mám dojem, že tam nelze nastavovat poměr při výchylce knyplu pro VOP a SOP. Něco lze dohnat přes D/R, ale není to to pravé :D
Je pravda, že spousta lidí na nějaké omezení nenarazí, ale já litoval koupě po pár měsících. Takže zvaž, co od vysílače chceš a pokud k těm tvým 8.000,- bys přihodil tak 1.000, tak dostaneš vysílač, jehož možnosti jsou úplně někde jinde, zvlášť když do výběru zahrneš i pásmo 2,4 GHz :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“