Odporová pila

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Billy Bob Bean »

qq: Jo přemostit
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
qq
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od qq »

Billy Bob Bean píše:qq: Jo přemostit
Děkuju, nebyl jsem si 100% jistý. Jinak teď jsem našel nějaké články o použití zdroje ze starého PC, takže možná zkusím to a když to nevyjde a ja zůstanu bez újmy mezi živými, tak bych teprve zkusil trafo od vláčků (snad to, zase, nebude un faux pass)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Nevím kolik a jestli do toho chceš investovat, ale kdybys třeba zrovna potřeboval nějakou novou nabíječku, tak iChargery na HC mají program FoamCut - luxusní řezání...! :D
qq
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od qq »

HC je myšleno Hongkong, jako teď spousta věcí na Aukro.cz? Původně jsem o nějaké takové nabíječce přemýšlel na nabíjení bateriií, ale opět mě trochu odrazuje obava ze spolehlivosti... Máte s nima pozitivní zkušenosti?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
kerim

#21 Příspěvek od kerim »

trafo na vláčky a podobné malé trafa ti fungovat nebudou...potřebuješ zdroj minimálně o 250W..ale to už tu někdo napsal..ani běžná autonabíječka ti nepomůže..ani zdroj z PC-pokud je spínanej tak ho hned odděláš...nelepší je obyčejné trafo s 12V výstupem kolem 300W a víc a na primár ná triakovou regulaci(světelný stmívač ke světlu)Pak si jen reguluješ podle řezu a rychlosti kterou potřebuješ.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

kerim píše:trafo na vláčky a podobné malé trafa ti fungovat nebudou...potřebuješ zdroj minimálně o 250W..ale to už tu někdo napsal..ani běžná autonabíječka ti nepomůže..ani zdroj z PC-pokud je spínanej tak ho hned odděláš...nelepší je obyčejné trafo s 12V výstupem kolem 300W a víc a na primár ná triakovou regulaci(světelný stmívač ke světlu)Pak si jen reguluješ podle řezu a rychlosti kterou potřebuješ.
Proč by PIKO trafo nemělo fungovat? Jen je rozdíl jaký drát použiješ-jestli odporový nebo třeba "knedlíkáč".Jinak mám i trafo k vláčkům Merkur a ten bez problémů utáhne i strunu z kytary. :wink:
ICQ 638556901
qq
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od qq »

Použil jsem zdroj z PC, který jsem měl doma ve sklepě. Zatím vše funguje jak má. K řezání jsem po prasknutí odp. drátu použil strunu do kytary, dle rady odtud "G", no a řeže to naprosto skvěle. Kdyby někdo chtěl, tak to můžu vyfotit, nebo sem dát odkazy, které jsem si pročítal, než jsem se do toho pustil (dvakrat měřím, jednou řežu, takže jsem se teoreticky profundoval)
jio

#24 Příspěvek od jio »

arda1 píše:
kerim píše:trafo na vláčky a podobné malé trafa ti fungovat nebudou...potřebuješ zdroj minimálně o 250W..ale to už tu někdo napsal..ani běžná autonabíječka ti nepomůže..ani zdroj z PC-pokud je spínanej tak ho hned odděláš...nelepší je obyčejné trafo s 12V výstupem kolem 300W a víc a na primár ná triakovou regulaci(světelný stmívač ke světlu)Pak si jen reguluješ podle řezu a rychlosti kterou potřebuješ.
Proč by PIKO trafo nemělo fungovat? Jen je rozdíl jaký drát použiješ-jestli odporový nebo třeba "knedlíkáč".Jinak mám i trafo k vláčkům Merkur a ten bez problémů utáhne i strunu z kytary. :wink:

Protože jsem to zkusil a nefunguje. Je to slabé.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od arda1 »

Já zkusil - řezalo naprosto v pohodě. Tenhle typ- http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1167951324 :wink:
ICQ 638556901
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Pepe_Lopez »

PIKO trafo FZ-1 po úpravě skutečně řeže:
http://www.modding.cz/?p=255
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
ZS

#27 Příspěvek od ZS »

A jaké máte zkušenosti s kvalitou řezu při používání různých drátů(odporový,ocelový). Hlavně při řezání extruďáku při použití silného drátu mě zůstává hodně propalu(kapek) na výřezech.
007hudy

Re: Odporová pila

#28 Příspěvek od 007hudy »

Tým, že urobíš výmennú tú strednú tyč - získaš možnosť meniť veľkosť píly. Upevnenie drôtu som obšlahol z lupienkovej pílky. Drevené tyčky sú z drevenej násady na smeták - prehobľované módelárskym hoblíkom na hranato. Najdlhšia stredová tyč je zase z dutej kovovej násady na metlu - na koncoch vlepené purexom kúsky drevených hranolov...[/quote]

a proč se to nejmenuje smetáková pila:)))))))))
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
jio

#29 Příspěvek od jio »

arda1 píše:Já zkusil - řezalo naprosto v pohodě. Tenhle typ- http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1167951324 :wink:

Tak to možná ano. Já měl jiný typ. Ta krabička byla o něco nižší a víc čtvercová. Jinak na vzhled stejný plast od soudruhů z NDR.
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

Tohle už se tu několikrát řešilo, třeba tady:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
Odpovědět

Zpět na „Dílna“