Pohon-? Elipsoid Evolution
Já ho teď dávám do kupy a ač je to velice pěkný model, mám z něj rozporuplný pocity. Třeba zrovna ty spojky. Rozhodně se nedá říct, že by byly slícovaný. Prostě je v nich ač málá, ale vůle. Což jistě nepřidá odolnosti vůči flatru. Taky se úsilovně snažím přijít na to, jak zajistil bovden na směrovku trupu tak, aby byl v trupu zajištěný na více místech a směrovka nevykazovala šílenou vůli. Jediný čeho jsem dosáhl, že jsem do trupu nasoukal na 2 místech kousek EPP a tím přitiskl bovden ke stěně trupu, aby se v něm neplácal navolno. Taky kolmost trupu v místě styku s VOP není zrovna dokonalá a dodané 3mm plastové šrouby mají v díře VOP slušnej vakl a tak upevněví VOP tak, aby byla kolmo bude spíš dílem náhody. Mno ale uvidíme. Zkuste napsat svoje postřehy a řešení.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
sharkcom píše:...kolmost trupu v místě styku s VOP není zrovna dokonalá a dodané 3mm plastové šrouby mají v díře VOP slušnej vakl a tak upevněví VOP tak, aby byla kolmo bude spíš dílem náhody. Mno ale uvidíme. Zkuste napsat svoje postřehy a řešení.
Sice nemam Elipsoida, ale Classica, ale upevnění výškovky mam asi stejné( 3mm plast. šrouby, hliníková podložka a skrz balzu). Vymačkaný jsem to měl už po několika namontování při stavbě. Vyřešil jsem to zamontování závitové vložky MPJ 1134, důkladně oblejt vteřiňákem, zaříznutou a nahoru jsem přilepil ty originám podložky.
Při lepní bovdenu do trupu jsem si řikal, že bych byl šikovný gynekolog, ale neni to pravda. Jedno nepodařené přistání, rána do směrovky = ohnutý bovden a jedeme znovu. Teď už to taky zajistim jenom kouskem nějakého obalového materiálu. Přemýšlel jsem i o nafouknutí balonku (čti: prezervativu) do trupu.
No já jsem zase pochopil že ta řada SK by měla být lepší. Mám v tom teď TGY 3536 1100kv a nějak se mi zdá že to víc topí jak točí. Je pravda že jsem to zkoušel s vrtulí 10/8 bo jinou jsem u nás nesehnal. V pondělí zkusím snad 10/6 ale začínám mít pocit, že použití v elipsoidu bude na hranici možností tohoto motoru.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
On ten SK 3542-1000 taky neni špatnej. Určitě patří mezi ty povedenější motory TGY. Ale ta hřídel 4mm u oběžky 3542 je prostě nic moc. Motor je jaksi "gumovej". Na druhou stranu ve větroni se sklopkou to zase neni moc velkej problém. Osobně ho létam s čínskou CAMkou 12/6. Je celkem lehká. Pokud bys chtěl naplno využít 40A reglu, tak by šlo možná použít vrtuli Ae. 12/6,5. S ní už to bude mít dost slušnej tah na rozumné rychlosti.
Takže i ten SK 3542-1000 svoji službu odvede slušně!
Takže i ten SK 3542-1000 svoji službu odvede slušně!
Ta 4mm hřídel by mi nevadila, aspoň bych mohl nechat původní kužel. Výkonově bych si to představoval spíš s rezervou pro regl i pro motor. Přeci jenom je to termický větroń. Dík, koukal jsem na tvý testy a jsou pro mě velice přínosný.
Tak mám zalítnuto. Ta 3536 nakonec stačí na stopupání na 1/2 plynu. Hned první let asi 15s na motor a nemohl jsem to dostat dolu.... Hledal jsem po půl hodině nějakej kleskák abych to dostal na zem.
Kucí kdo máte jak nastavený mix na křidélka/brzdy ? Jaký máte výchylky ? Absolutně netuším kolik na první let nastavit a kolik do toho dát výškovky... Dík za postřehy
Ve větroních jsem absolutní lama...
Ve větroních jsem absolutní lama...
Ještě jsem to nevážil. Ale pírko to nebude. Co jsem koukal na tvou výbavu počítám že to budu mít tak stejně težký. ( TGY 3536, 3S 3600 ) Asi jsem měl štěstí, ale v tu chvíli to nosilo všude. Nebyl to vyloženě výtah, ale dolu to rozhodně nešlo a nosilo to všude. Lítaly jsme tam 3 a s menšíma poletuchama se nechytly. Takže to byl zálet jak se patří. Akorád mě nepříjemně překvapilo že jsem musel dost trimovat křidélka....
Ta vůle se mi nelíbí, ale věřím tomu, že kdyby to byl problém, určitě by to Reichard nepustil. Vyrábí to snad 10 let tak věřím tomu, že to má vychytaný.
Ta vůle se mi nelíbí, ale věřím tomu, že kdyby to byl problém, určitě by to Reichard nepustil. Vyrábí to snad 10 let tak věřím tomu, že to má vychytaný.