Na mé DX6i jsem vyměkl při 4.6V. Víc jsem si netroufnul.
Do kolika fungujete vy?
Pokud vezmu jmenovité napětí dobíjecích článků, zas tak hrozné to není.
Jinak tam cpu ENELOOPy a jde to tam hodně natěsno.
Jo a ještě k tématu.
Rozpárování se dá poznat jak? Podle blikání na přijímači ? Není nějaký mód na vysílači, že tuto událost oznámí?
eM.
Na mé DX6 mi spadlo napětí na 4.2V začla pískat a asi za 20 vteřin vysílačka vypadla s easygliderem ve vzduchu. Naštěstí přistál sám bez poškození. (měl jsem tam NIMH 2000) ted už to víc hlídám.
Na DX6i baterie vydrží asi 4,1-4,2 V a potom začne blikat displej a vydávat výstražný přerušovaný tón. Stalo se mi to poprvé když jsem zkoušel výdrž baterie ve vysílači jak mohu klesnout na minimum voltů (ihned jsem dobil baterie). podruhé jsem létal a když to začalo pípat tak šel rychle na přistání protože jsem nevěděl jak dlouho vydrží baterie než úplně sám vypne vysílač (ani to nemám doteďka vyzkoušené a nepokouším osud).To jen k těm bateriím.
To že se rozpároval je fakt dost divný, přemýšlel bych o reklamaci. Mě se stalo s AR6100 a DX6i s vrtulníkem Minititan crash na výpadek RX. Příčina byla načatý servo cykliky po havárce, který vypadalo že funguje OK, ale přehřívalo se. No a v letu se přehřálo tolik, že to vypnulo příjímač a vrtas šel neříditelně asi z 20m k zemi a na beton . No od tý doby si dávám velkej pozor v jakým stavu elektronika ve vrtulníku je...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS Futaba T8FG,GT3C
arda1 píše:No jo ale jak je možný že se byť při poklesu napětí Rx rozpároval?
Čiste teoreticky až špekuláciou by sa dalo vymyslieť scenár, pri ktorom prebiehajúci zápis do eeprom v procesore pri poklese napätia neprebehol správne a informácie poškodil.. - Ale je to podľa mňa úplne nereálne.
Naopak, statický výboj procesor vymazať môže (stačí prehodiť pár bitov, procesor prežije, ale stratí pamäť).
V tomto prípade to ale vyzerá, že ešte navyše aj niečo neprežilo a nefunguje úplne správne.
Je isté, že prijímač ukladá číslo Tx len pri bindovaní?
Teraz ma napadlo - veď on musí mať uložený kanál na ktorom pracuje, aby sa mohol hneď obnoviť. Čo ak práve preskakoval cez kanál, ukladal ho, ale v dôsledku nízkeho napätia uložil na zlé miesto, prepísal číslo a dôsledkom toho sa rozpároval?
Je to možné?
Ale tomu by nezodpovedala tá chyba pri párovaní...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Spektrum nevie za letu zmeniť frekvenciu. Len DSM2 sa preladí na druhú (záložnú) a dokonca sa vraj nevie ani vrátiť na tú prvú. Vyberajú sa pri zapnutí.
coro píše:Spektrum nevie za letu zmeniť frekvenciu. Len DSM2 sa preladí na druhú (záložnú) a dokonca sa vraj nevie ani vrátiť na tú prvú. Vyberajú sa pri zapnutí.
Ty co takhle kdybys zacal komentovat jenom to cemu opravdu rozumis? Myslim ze tu jenom mates lidi.