hadice na výfuk

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od j3nda »

na 12ccm ASP byla znat dost, ale co mi upadl vyfuk a nahradil jsem ho tlumicem o.s. uz ji na tom nepoznam - asi skutecne dost zalezi na provedeni tlumice

ovsem 50cm je extrem - to asi nepujde
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kabriolin »

Mam 12 ASP s cca 20cm hadicí a úplně bez problému.Dal jsem hadici na Thunder tiger 40GP a okamžitě to přestalo chodit :? U O.S.Max 46LA mám takovej plechovej " kornout" , ale hadice je zlatá.Vyvedu ji ke kolečku a éro špinavé maximálně na VOP
aktor

#18 Příspěvek od aktor »

Používám tzv. deflektory na motory 7,5 cm3 2T i na 10 cm3 4T a změny jsem nepzozroval. Silikonovou hadici jsem míval na OS Maxu 7,5 cm3 - asi 15 cm dlouhou - taky beze změn otáček motoru (tam jsem to dokonce měřil otáčkoměrem bez i s - lišilo se to minimálně).
Deflektory jsou kolem 100 Kč, od Qb jsou "měkčí" v ohybu kolene, od HOBICO mají jakousi výztuhu v koleni a drží tvar lépe. Rozhodně souhlasím s názorem, že hadice délky 50 cm je MOC.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja mam tu hadici od Qb a mohu potvrdit, ze v kolene se znacne ohyba... Mozna by pomohlo vyztuzeni kolene naprikald omotanim paskou nebo neco.
Pilatus

#20 Příspěvek od Pilatus »

KAMARAD MĚL PROTAŽENOU TRUBKU ZE SILIKONU A TO BEZ TLUMIČE ZKRZ CELEJ MODEL 6.5 BRNO MODEL FENIX A ČMOUDILO TO AŽ ZA MODELEM MOTOR MĚL ZADNÍ VÝFUK ZVUK TO MĚLO NESPECIFIKOVATELNY JAKO KDYŽ JEZDÍ ZÁVODNÍ ČLUNY. VÝKON OK
Solin

#21 Příspěvek od Solin »

aktor píše:Používám tzv. deflektory na motory 7,5 cm3 2T i na 10 cm3 4T a změny jsem nepzozroval. Silikonovou hadici jsem míval na OS Maxu 7,5 cm3 - asi 15 cm dlouhou - taky beze změn otáček motoru (tam jsem to dokonce měřil otáčkoměrem bez i s - lišilo se to minimálně).
Deflektory jsou kolem 100 Kč, od Qb jsou "měkčí" v ohybu kolene, od HOBICO mají jakousi výztuhu v koleni a drží tvar lépe. Rozhodně souhlasím s názorem, že hadice délky 50 cm je MOC.

Na internetu ty deflektory nemůžu najít, můžete mě napsat nějakej odkaz na ně?....anebo použiju hliníkový koleno
Copacabana 6,5ccm(topmodel)
Space scooter AXI 2808/24(multiplex)
Filip 400 sport
sopta
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od sopta »

Já používám už 5 rok na MVVS 3,5ccm s rezonanančním tlumičem asi 10cm silikonové hadičky nasunuté na konec tlumiče. Konec tlumiče je kouskem hliníkového plechu i s hadičkou přichycen k trupu (součást tlumiče). Hadička je nasměrována pružinovým drátem (lehce omotaná, aby držela tvar) směrem pod model a do boku. Na VOP zůstává jen troška spalin s palivem, které se odrazí od země než odstartuju. Tato troška se už snadno očistí a je opravdu nepatrná. Stejně funguje i deflektor a vyjde to ale jen na 30Kč . Snížení výkonu jsem žádné nezpozoroval.
Sopťa
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Sopta: Tuhle kratkou hadicku mam na ladaku u 3.5ky taky - dodava se spolu s vyfukem. Ja ji spise chapal jako ochranu pred odrenim vyfuku pri vybracich v tom kovovem drzaku...

Ale dobry napad ji trochu vychylit od trupu! :)
aktor

#24 Příspěvek od aktor »

Sopta :
Deflektor je vlastně kousek hadičky předlisované ve formě do tvaru otevřeného L - viz např u Houšky (doufám, že se mi odkaz povedl)
http://www.houska-modelar.cz/catalog/product_info.php?cPath=1065_49&products_id=2276
Tam má Qb, PAN AIR má značku HOBBICO - dělají se různé průměry (8,9,10 mm) a upevnění je elektrikářskou stahovací páskou.
Solin

#25 Příspěvek od Solin »

Tak jsem si včera koupil tu silikovou hadici...cca 20cm dlouhou...ale je to asi moc no..dochází k velkýmu úbytku výkonu, bez hadice motor táhne tak, že ho nemůžu skoro udržet :) ta hadice to strašně tlumí, buď ji zkrátím tak na těch 10cm(ale to zas bude poprskaný křídlo)nebo si koupím kanystr lihu, a budu lítat bez "hadice":)
Copacabana 6,5ccm(topmodel)
Space scooter AXI 2808/24(multiplex)
Filip 400 sport
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Solin: S lihem bacha na barvy potahu. Dost casto je narusuje... Ale zase cisti lepe nez jarova voda...
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kerberos »

Vzduchoplavec píše:Solin: S lihem bacha na barvy potahu. Dost casto je narusuje... Ale zase cisti lepe nez jarova voda...

čistim lihem s barvama potahu jsem problém zatim neměl
Arab
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Arab »

Mad_Box píše:Největší ´bytek výkonu je znát u jednokomorových tlumičů(dusítka MVVS) u dvou komorových a více to již znát není téměř vůbec. Mám hadici na ASP 15 a aby se neohýbala vzduchem tak je ovinuta pár závity drátu. Zkoušel jsem jí i sundat a opravdu byl rozdíl ve výkonu neznatelny. To samé platí i laďeném výfuku na OS160FX.

Hoši není hezký si po krásným polítání si ten model utřít? dyť byste už nic nedělali :P :P
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Kabriolin »

Hezky to je... ale přes nános ricinu nevím jakou to éro mělo předtím barvu :lol:
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od j3nda »

to je znak toho, ze pouzivas zbytecne moc oleje - uber par procent oleje - je to lepsi nez nitro ;)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“