hadice na výfuk
Používám tzv. deflektory na motory 7,5 cm3 2T i na 10 cm3 4T a změny jsem nepzozroval. Silikonovou hadici jsem míval na OS Maxu 7,5 cm3 - asi 15 cm dlouhou - taky beze změn otáček motoru (tam jsem to dokonce měřil otáčkoměrem bez i s - lišilo se to minimálně).
Deflektory jsou kolem 100 Kč, od Qb jsou "měkčí" v ohybu kolene, od HOBICO mají jakousi výztuhu v koleni a drží tvar lépe. Rozhodně souhlasím s názorem, že hadice délky 50 cm je MOC.
Deflektory jsou kolem 100 Kč, od Qb jsou "měkčí" v ohybu kolene, od HOBICO mají jakousi výztuhu v koleni a drží tvar lépe. Rozhodně souhlasím s názorem, že hadice délky 50 cm je MOC.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
aktor píše:Používám tzv. deflektory na motory 7,5 cm3 2T i na 10 cm3 4T a změny jsem nepzozroval. Silikonovou hadici jsem míval na OS Maxu 7,5 cm3 - asi 15 cm dlouhou - taky beze změn otáček motoru (tam jsem to dokonce měřil otáčkoměrem bez i s - lišilo se to minimálně).
Na internetu ty deflektory nemůžu najít, můžete mě napsat nějakej odkaz na ně?....anebo použiju hliníkový koleno
Copacabana 6,5ccm(topmodel)
Space scooter AXI 2808/24(multiplex)
Filip 400 sport
Filip 400 sport
- sopta
- Kontaktovat uživatele:
Já používám už 5 rok na MVVS 3,5ccm s rezonanančním tlumičem asi 10cm silikonové hadičky nasunuté na konec tlumiče. Konec tlumiče je kouskem hliníkového plechu i s hadičkou přichycen k trupu (součást tlumiče). Hadička je nasměrována pružinovým drátem (lehce omotaná, aby držela tvar) směrem pod model a do boku. Na VOP zůstává jen troška spalin s palivem, které se odrazí od země než odstartuju. Tato troška se už snadno očistí a je opravdu nepatrná. Stejně funguje i deflektor a vyjde to ale jen na 30Kč . Snížení výkonu jsem žádné nezpozoroval.
Sopťa
Sopťa
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Sopta :
Deflektor je vlastně kousek hadičky předlisované ve formě do tvaru otevřeného L - viz např u Houšky (doufám, že se mi odkaz povedl)
http://www.houska-modelar.cz/catalog/product_info.php?cPath=1065_49&products_id=2276
Tam má Qb, PAN AIR má značku HOBBICO - dělají se různé průměry (8,9,10 mm) a upevnění je elektrikářskou stahovací páskou.
Deflektor je vlastně kousek hadičky předlisované ve formě do tvaru otevřeného L - viz např u Houšky (doufám, že se mi odkaz povedl)
http://www.houska-modelar.cz/catalog/product_info.php?cPath=1065_49&products_id=2276
Tam má Qb, PAN AIR má značku HOBBICO - dělají se různé průměry (8,9,10 mm) a upevnění je elektrikářskou stahovací páskou.
Tak jsem si včera koupil tu silikovou hadici...cca 20cm dlouhou...ale je to asi moc no..dochází k velkýmu úbytku výkonu, bez hadice motor táhne tak, že ho nemůžu skoro udržet
ta hadice to strašně tlumí, buď ji zkrátím tak na těch 10cm(ale to zas bude poprskaný křídlo)nebo si koupím kanystr lihu, a budu lítat bez "hadice":)
Copacabana 6,5ccm(topmodel)
Filip 400 sport
Filip 400 sport
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Mad_Box píše:Největší ´bytek výkonu je znát u jednokomorových tlumičů(dusítka MVVS) u dvou komorových a více to již znát není téměř vůbec. Mám hadici na ASP 15 a aby se neohýbala vzduchem tak je ovinuta pár závity drátu. Zkoušel jsem jí i sundat a opravdu byl rozdíl ve výkonu neznatelny. To samé platí i laďeném výfuku na OS160FX.
Hoši není hezký si po krásným polítání si ten model utřít? dyť byste už nic nedělali
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php