Jameson píše:.....všetko sa zobrazuje v jednom riadku....
V Remzibi OSD firmware 1.71 je možnost zobrazování OSD na dálku vypnout či zapnout, což zatím nemohu, neb vysílačka s více kanály mi leží v celním skladě. Zatím mi ksicht OSD nevadí.
Jameson píše:RemzibiOSD je na trhu už dávno a viem o tom, že pár kusov behalo po Slovensku a Čechách už minulý rok. Ja som nad ním uvažoval minulý rok, možnosť vytvoriť si vlastné fonty ma fascinovala, no rýchlo som vytriezvel, keď som zistil, že rozmiestnenie znakov na obrazovke je pevne dané (ak ste robili s textom na ZX Spectre, tak je veľmi podobné). Tj. môžete si síce spraviť malý font, ale medzery medzi znakmi budú stále rovnaké (tj. veľké). Alebo máte na obrazovke veľké kone. Nič medzi... Aj preto som nakoniec kúpil SimpleOSD od Flytronu, ktorý je ešte lacnejší, menší a má podobné možnosti - až na to, že všetko sa zobrazuje v jednom riadku (pričom si ich môžete prepínať až 5) a tak nezavadzia do výhľadu von...
kolin píše:rohlik:
Ta šipka ukazující domu je super. Taky že to ukazuje vzdálenost od domova. Prostě OSD je potřeba.
Ten SMA konektro vyměním, už mám dárce v podobě mizerné wifi síťovky. Chtěl bych mít ty anteny vyměňovací. Jakou mášanténu?
Přistávání na kameru je zážitek, dnes jsem přistál opakovaně kamarádovi do ruky, škoda že to nemám nahraný.
Jakou máš přesně Coronu? Já mám RP4S1, 4 kanál single conversion a tragédie. Ale lidi si chválí 6ti a 8mi kanály dual conversion. Jak máš vyřešený napájení přímače? Ta moje Corona je dost náchylná na stabilitu napájení. 7km dolet? To se mi nechce ani věřit, jaký máš rádio? Nějaké úpravy? A video TX/RX? Antény? Ja se dnes vydal cca 800m na tu základní anténku, šlo by to i dál, ale zatím jsem opatrný.
Máš připojený RSSI do OSD?
Jaké máš brýle? Ta tesco televize je dost naprd. Asi si nějaký budu muset koupit.
Já zítra všechno nafotím a udělám nějaký popis.
Na ten záznam z letu se mrknu zítra, flash video není pro můj historický počítač možné.
rohlik píše:Raptor52, pokud mas starsi nez (nevim ktera verze), tak ti zapojeni odberu z RSSI taky snizuje dosah. Problem je vtom, ze na to abys zmeril silu signalu musis cast toho signalu odebrat.