Křidélka dvěmi servy a 4k přijímač.
Křidélka dvěmi servy a 4k přijímač.
Zdravíčko.
Je tu někdo kdo by poradil, jak nastavit na Optic 6 ovládání křidélek dvěmi servy při použití čtyřkanélového vysílače? Samostatně, aby bylo možno mixovat křidélka i jako klapky, ne přez Y kabel. Zbylé dva kanály samozřejmě výškovka a plyn.
Je tu někdo kdo by poradil, jak nastavit na Optic 6 ovládání křidélek dvěmi servy při použití čtyřkanélového vysílače? Samostatně, aby bylo možno mixovat křidélka i jako klapky, ne přez Y kabel. Zbylé dva kanály samozřejmě výškovka a plyn.
Re: Křidélka dvěmi servy a 4k přijímač.
aho píše:... čtyřkanélového vysílače?
Chtel jsi napsat prijimace, ne? Jestli to tak bylo mysleno, tak se ctyrkanalem to nejde.
rcamok píše:Kup si 5k přijímač,vem si návod k visílačce a máš po problému![]()
![]()
S mixováním K+S bys na tom byl stejně jako s Y kabelem
prosim vysvetlit proc by na tom byl stejne? a Y kabelem nikdy nedocili toho, aby mu sly kridylka jako klapky, ale pri pouziti dvou volnych mixu, jednoho pro krydylka (serva jdou "proti sobe") a druhyho pro klapky (jdou spolu) je to temer totez jako bys mel vicekaanalovej Rx, akorat nastaveni a programovani bude slozitejsi, jinak nic, ale Optic by tohle mel zvladnout.
da sa to zmixovať aj na 4k prijímači... napr v mojom príklade... mám rex4 a f3k... ovládam krídielká, brzdy a VOP. SOP nepoužívam, ale v tvojom prípade ju môzeš použit...
takže k veci.... prehoď si vo vzsielačke mód, tak aby si mal na pravej ruke 1 a 2 kanál a na lavej 3 a 4 .... 1 a 2 kanál si zmixuj cez ELVN MIX, tým ti vzniknú na pravej ruke krídielká a na plzne budeš mať brzdy.... na lavej ruke si už len klasicky nahoď VOP a SOP a všetko ti budem fungovať tak ako má.....
nech sa darí v programovaní....
helbo
takže k veci.... prehoď si vo vzsielačke mód, tak aby si mal na pravej ruke 1 a 2 kanál a na lavej 3 a 4 .... 1 a 2 kanál si zmixuj cez ELVN MIX, tým ti vzniknú na pravej ruke krídielká a na plzne budeš mať brzdy.... na lavej ruke si už len klasicky nahoď VOP a SOP a všetko ti budem fungovať tak ako má.....
nech sa darí v programovaní....
helbo
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Udělej to přes dva volné mixy
1) 100% pátý kanál na směrovku(4kanál) = klapka do směrovky
to bude chodil, ale směrovka bude hýbat s křidélkem proto druhý mix
2) -100% směrovku na směrovku
to likviduje pohyb páky směrovky.
Mám to ověřené na FC16, tam to normálně kdysi fungovalo.
Samozřejmě 5kanálový přijímač je lepší řešení..
TomasC píše:Udělej to přes dva volné mixy
tak som to skúšal ja tiež na fc-16, ale tým mojim spôsobom to bolo rýchlejšie a nemusel som nič potláčať... mám to tak doteraz a delta mix sa da aspoň nastavovať