Graupner mc-16/20 - help
Graupner mc-16/20 - help
Asi po 100 letech se opět snažím rozjet svoji modelářskou činnost a vlastním vysílač Graupner mc 16/20. Mám však problém, protože bych rád i když na dnešní dobu asi zastaralý vysílač osadil nějakými prvky (mám jen základ + Tahový kanálový ovladač - 4151) a obecně nějak mně ten manuál trochu ovládá. Co prosím doporučujete, jaké přepínače a případně je někdo ochoten trochu zasvětit do používání tohoto vysílače. Rád bych používal Mix křidélka + výškovka jako brzdu, případně Motor + kompenzace výškovka. Pokud se například podívám na nabídku přepínačů (třeba u Pelikána) , kde jsou prvky pro tento vysílač není mi jasný rozdíl mezi - Přepínač mixový momentový nebo Přepínač mixový diferenciální ... Je lepší koupit třípolohový nebo ne ? Existuje nějaký levnější přepínač nahraditelný za originál? Help - nějak se v tom plácám. Případně je tady někdo, kdo je ochoten dát konzultaci o TX Graupner mc 16/20 z okolí Rychnova nad Kněžnou ? Díky
- habakuk_cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Graupner mc-16/20 - help
Jericho píše:Asi po 100 letech se opět snažím rozjet svoji modelářskou činnost a vlastním vysílač Graupner mc 16/20. Mám však problém, protože bych rád i když na dnešní dobu asi zastaralý vysílač osadil nějakými prvky (mám jen základ + Tahový kanálový ovladač - 4151) a obecně nějak mně ten manuál trochu ovládá. Co prosím doporučujete, jaké přepínače a případně je někdo ochoten trochu zasvětit do používání tohoto vysílače. Rád bych používal Mix křidélka + výškovka jako brzdu, případně Motor + kompenzace výškovka. Pokud se například podívám na nabídku přepínačů (třeba u Pelikána) , kde jsou prvky pro tento vysílač není mi jasný rozdíl mezi - Přepínač mixový momentový nebo Přepínač mixový diferenciální ... Je lepší koupit třípolohový nebo ne ? Existuje nějaký levnější přepínač nahraditelný za originál? Help - nějak se v tom plácám. Případně je tady někdo, kdo je ochoten dát konzultaci o TX Graupner mc 16/20 z okolí Rychnova nad Kněžnou ? Díky
Ahoj
POřádně a několikrát přečti návod, MC jsou trochu zvláštní na pochopení. Jo, zastaralá možná je, ale pořád má něco do sebe. A hlavně umí.
Nevíte někdo jak bych se úplně zbavil mixu? Chtěl bych lítatl s touhle vysílačkou na nějakém simulátoru, ale jelikož mám namixovaný nějaký kanály tak se mi to nedaří. Už se mořím s debilním návodem přes 2h a nemůžu na nic dojít. Když to mám připojený k pc přes interface tak v herním zařízením vidím osy vysilače a při pohybu kniplu se pohybují 2 osy současně. Neznáte někdo tuhle vysílačku? Díky