Graupner mc-16/20 - help

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jericho
Kontaktovat uživatele:

Graupner mc-16/20 - help

#1 Příspěvek od Jericho »

Asi po 100 letech se opět snažím rozjet svoji modelářskou činnost a vlastním vysílač Graupner mc 16/20. Mám však problém, protože bych rád i když na dnešní dobu asi zastaralý vysílač osadil nějakými prvky (mám jen základ + Tahový kanálový ovladač - 4151) a obecně nějak mně ten manuál trochu ovládá. Co prosím doporučujete, jaké přepínače a případně je někdo ochoten trochu zasvětit do používání tohoto vysílače. Rád bych používal Mix křidélka + výškovka jako brzdu, případně Motor + kompenzace výškovka. Pokud se například podívám na nabídku přepínačů (třeba u Pelikána) , kde jsou prvky pro tento vysílač není mi jasný rozdíl mezi - Přepínač mixový momentový nebo Přepínač mixový diferenciální ... Je lepší koupit třípolohový nebo ne ? Existuje nějaký levnější přepínač nahraditelný za originál? Help - nějak se v tom plácám. Případně je tady někdo, kdo je ochoten dát konzultaci o TX Graupner mc 16/20 z okolí Rychnova nad Kněžnou ? Díky
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od habakuk_cz »

jestli alespoň trochu vládneš pájení, tak si zajdi do GME, a podobných, kup si tam obyč přepánač / potenciometr + kabely + koncovky a vyjde tě to na zlomkovou cenu. Konfiguraci bych asi opisoval od jiných uživatelů týhle vysílajdy...
valino
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner mc-16/20 - help

#3 Příspěvek od valino »

Jericho píše:Asi po 100 letech se opět snažím rozjet svoji modelářskou činnost a vlastním vysílač Graupner mc 16/20. Mám však problém, protože bych rád i když na dnešní dobu asi zastaralý vysílač osadil nějakými prvky (mám jen základ + Tahový kanálový ovladač - 4151) a obecně nějak mně ten manuál trochu ovládá. Co prosím doporučujete, jaké přepínače a případně je někdo ochoten trochu zasvětit do používání tohoto vysílače. Rád bych používal Mix křidélka + výškovka jako brzdu, případně Motor + kompenzace výškovka. Pokud se například podívám na nabídku přepínačů (třeba u Pelikána) , kde jsou prvky pro tento vysílač není mi jasný rozdíl mezi - Přepínač mixový momentový nebo Přepínač mixový diferenciální ... Je lepší koupit třípolohový nebo ne ? Existuje nějaký levnější přepínač nahraditelný za originál? Help - nějak se v tom plácám. Případně je tady někdo, kdo je ochoten dát konzultaci o TX Graupner mc 16/20 z okolí Rychnova nad Kněžnou ? Díky

Ahoj
POřádně a několikrát přečti návod, MC jsou trochu zvláštní na pochopení. Jo, zastaralá možná je, ale pořád má něco do sebe. A hlavně umí. :-)
bender
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bender »

16/20 jsem mel taky a prepinace jsem si udelal, neni to problem. Pak jsem ale dostal novy vysilac a prepinace mi zustaly a vali se mi doma pokud by jsi mel zajem. Pokud je teda jeste po 3 letech najdu :D
Ricardos

#5 Příspěvek od Ricardos »

Nevíte někdo jak bych se úplně zbavil mixu? Chtěl bych lítatl s touhle vysílačkou na nějakém simulátoru, ale jelikož mám namixovaný nějaký kanály tak se mi to nedaří. Už se mořím s debilním návodem přes 2h a nemůžu na nic dojít. Když to mám připojený k pc přes interface tak v herním zařízením vidím osy vysilače a při pohybu kniplu se pohybují 2 osy současně. Neznáte někdo tuhle vysílačku? Díky
frontier
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od frontier »

Při zapínání rádia stiskni Enter(součastně ROLL UP a ROLL DN) dostaneš se do Menu kde provedeš reset modelu v položce RST stiskem tlačítka CLEAR
valino
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od valino »

No, Já bych to napsal asi asi na 2 stránky A4. Smekám :-)
V.
Ricardo

#8 Příspěvek od Ricardo »

Díky za reakce. Tohle přesně jsem dělal, ale furt ten mix tam je. Nechápu to... Jestli má někdo doma a má zkušenosti s mixem tak klidně zavolám a můžem to pořešit třeba po telefonu, jestli se bude někomu chtít. Zatím díky.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od frontier »

tlačítko CLEAR zkus podržet asi dvě sec. jinak ještě můžeš zkusit změnit typ modelu, data se tím také vymažou, jestli ne tak je něco špatně.
Ricardo

#10 Příspěvek od Ricardo »

spíš je někde něco špatně. Nejde to.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od frontier »

Ricardo píše:spíš je někde něco špatně. Nejde to.

Co máš za simulátor, nemáš nastavený nějaký poměr mixu v něm?
Vyzkoušej jestli ti to leze mixovaný z přijímače.
Ricardo

#12 Příspěvek od Ricardo »

Simulátor jsem ani nezkoušel. Koukal jsem na to v herním zařízení a tam to vidím jak se pohybuje víc pruhů. Možná bude problém v usb transmiteru, ale zase na jiné vysílačce to funguje bez problému, ale ta teda není počítačová.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“