Ešte k tej telemetrii:
Na telemetriu, rovnako ako na všetko, si treba najskôr "zvyknúť". Keď
začínate "súžitie" s telemetriou, tak zozačiatku naozaj hľadíte viac na
displej ako na model a potom to môže končiť tak, ako som spomínal. Ale po
čase už pilot prestane mať telemetriu ako "tešítko", na ktoré zíza ako na
blondínu v minisukni, ale ako užitočnú vec, na ktorú "mrkne" vtedy, keď to
naozaj potrebuje a keď je to bezpečné.
Trochu to pripomína "psychiku" ľudí pracujúcich v Sears Tower v Chicagu,
kde prvých pár mesiacov má každý zníženú produktivitu práce, protože má
neustále nutkanie kochať sa pohľadom z okna. Po čase si každý zvykne a
kochá sa len v prestávkach.
Cez to všetko sa nám najlepšie osvedčilo lietať tak, že jeden pilotuje a
druhý mu "kibicuje", čiže hlási: napr. že niekto pristáva a iný zase
štartuje a pomedzi to mu nahlási (aj na pilotovo požiadanie) stav batérií,
spotrebovanú energiu, výšku, rýchlosť....
Skusim sa nesmelo spytat, lebo sa f tom moc neorientujem:
1, chapem to dobre, ze tie combo packy na HK pre Futabu a JR za cca 50 dolacov su s telemetriou?
2, dalo by sa to pouzit do TG9x? Mam v2 ( aj s modulom). Dalo by sa to nejako pouzit s existujucou antenou?
3, 23 dolacov za telemetricky prijimac nie je zla cena...
4, neviete nahodou niekto ako je to s kompaktibilitou vysielaca s tymi v2 prijimacmi TG/HK? A ako s kompaktibilitou tych ostatnych FrSky receivrov, co maj na HK?
Kurňa hoši,
teď koukám na HC, že už rozšířili nabídku i o telemetrické moduly a přijímače za hodně slušné ceny. To snad ani není konkurence, to dostává assan pěkně na frak. Což mě příznivce Assana dovádí k myšlence, že by mohl assan přijít s něčím novým nebo zlevnit. Teď ho podrží snad jen nálepka ověřeného systému za solidní peníze. Ale co se stane až se dostatečně ověří a zaběhne i frsky... U frsky mě zatím vadí a zaráží snad jen ten kabel, který není řešen jako USB.
Speedy píše:Hlídá ta telemetrie přímo i napájení přijímače, nebo se musí použít vstup? Možná jsem to někde přehlídnul.
Pokiaľ na jeden zo vstupov AD prevodníku pripojíš baterky prijímača (cez odpory alebo pomocou ich rozvodnej doštičky za 5 USD), tak samozrejme.
No jo, ale pak musím mít ještě nějaké bastlítko u modulu. Mě by stačila i jen akustická signalizace nízkýho napětí. A nejsem tak zběhlej v elektronice, abych si s tím poradil.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=402 To kombo za 53,30USD má na přijímači i na modulu napsáno magické slůvko Telemetry a v popisu se píše: The Two-way Radio System developed by FrSky provides an additional return link that would be used for monitoring the Rx’s voltage, temperature, location, speed and so on. Rovněž i přijímač za 25,01USD obsahuje slovo Telemetry. Takže předpokládám, že tou telemetrií opravdu disponují
V základu, jak jsem pochopil z manuálu umí modul s přímačem ,,hlídat,, kvalitu signálu. Zobrazí jí pomocí barvy LED ( na tu člověk nekouká ) možná i zvukově???
Keby dali do ponuky aj hack modul s telemetriou, tak na autickach prejdem zo 40MHz na FrSky, tam sa mi teplota motora a odobrana kapacita/palivo velmi hodi. Dobastlit ten velky modul - no nic moc vyzor by to nemalo.
olisoft píše:RiMr: siki mysli urcite prijmace s telemetriou... aspon tak mi to vychadza z toho, co pise.
No tak píše o MODULECH a PŘIJÍMAČÍCH...
To je jednoznačný popis. Dále píše že už jsou na HC.
No a protože je to pro mě velmi zajímá (v podstatě mi stačí napětí na Rx accu) a nemůžu je tam najít, tak chci prostě jen vědět kde je tam viděl...