Surgical píše:A ti vyrobí a prodají vysílaček a souprav s licencovaným DSM a DSM2 několikanásobně více, než Spectrum samotné...takže licenční poplatky jsou pro Spectrum určitě lukrativnější, než prodej vlastních souprav.
Jen tak ze zvědavosti - o čem mluvíš? Kdo jiný vyrábí "licenční DSM / DSM2" než HorizonHobby? Fakt mě nikdo takový nenapadá.
Jak já se na DX8 těšil a teď, když nemá to zpoždění plynu při přepínání letovejch režimů je konec... Takže do novýho roku buď Hitec Aurora 9 nebo Futaba T8FG. Ale doufám, že je ještě šance, že to do tý DX8 nějak dostanou...
Zdar lidi,
koukal jsem do manuálu DX8 a našel jsem tam položku pro nastavení SERVO SPEED. A teď moje dotazy... Dalo by se tohle použít pro náhradu chybějícího zpoždění plynu při přepnutí letovejch režimů, nastavím-li třeba SERVO SPEED THROTTLE na 1 vteřinu (v NORMAL módu mám plyn na 70% a v STUNT1 na 85%)? Bude to chodit při tomhle skoku nebo to má vliv jen na knypl?
(Samosebou, že křivka plynu je rovná 0-70-70-70-70 a 85-85-85-85-85, takže ta snížená rychlost by jinak dál už neměla mít na plyn vliv).
Pokud tomu dobře rozumím, je to funkce zpoždění za kniplem. Takže pokud je kvedlák naštelovaný na křivky je to na prd. S governorem by to teoreticky mohlo chodit, páč rádio asi neví, zda změnu procent plynu vyvolal pilot kniplem, nebo aktivací letového režimu. Ale bez zkoušky to asi nikdo nepotvrdí.
Genagen píše:tohle jsem ti psal uz buhvi kdy dozadu. a je to take v tom videu, jak jsem upozornoval. Jestli to takhle ale pujde vyresit - tezko rict
Jojo, vím, ale zajímá mě, jestli to už třeba neřešil někdo na jiným rádiu...
Mikelo píše:Pokud tomu dobře rozumím, je to funkce zpoždění za kniplem. Takže pokud je kvedlák naštelovaný na křivky je to na prd. S governorem by to teoreticky mohlo chodit, páč rádio asi neví, zda změnu procent plynu vyvolal pilot kniplem, nebo aktivací letového režimu. Ale bez zkoušky to asi nikdo nepotvrdí.
Rajny píše:proc zaskocila? myslis, ze hodne lidi jeste pouziva DSM? ptam se, protoze ty o tom mas aspon trochu prehled
Souhlasím že to že by si někdo koupil nejnovější vysílač od Spektra a zároveň jím ovládal nejstarší a dávno překonaný přijímač není pravděpodobné. Jde ale o to že DX6i nebo DX7 které jsou taky DSM2 nemají se starými přijímači DSM problém, přitom DX8 by měla fungovat stejně.
Asi půjde o něco v souvislosti s podporou 11ms (jako má DX7se) i staré 22ms latence a z toho důvody by asi byla podpora i starého DSM nějaký problém...
Kovboj píše:Souhlasím že to že by si někdo koupil nejnovější vysílač od Spektra a zároveň jím ovládal nejstarší a dávno překonaný přijímač není pravděpodobné.
Neodpustím si poznámku, že to není zrovna moc košer. Např. Futaba striktně zachovává kompatibilitu a novým vysílačem můžeš ovládat jakýkoliv starší přijímač. Jedinou podmínkou je mít VF modul pro příslušné pásmo.
Nutnost vyházet všechny staré RX s přechodem na nový TX je velmi diskutabilní. Už jen z obchodního hlediska. To už klidně můžu přejít k jakékoliv jiné firmě, když mne čeká tatáž štrapáce...
zdzd píše:Nutnost vyházet všechny staré RX s přechodem na nový TX je velmi diskutabilní. Už jen z obchodního hlediska. To už klidně můžu přejít k jakékoliv jiné firmě, když mne čeká tatáž štrapáce...
jde o jeden typ prijimace, tak to zase nedramatizuj