Spektrum DX8 - už to pomalu vypuká

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

#106 Příspěvek od Kovboj »

Surgical píše:A ti vyrobí a prodají vysílaček a souprav s licencovaným DSM a DSM2 několikanásobně více, než Spectrum samotné...takže licenční poplatky jsou pro Spectrum určitě lukrativnější, než prodej vlastních souprav.

Jen tak ze zvědavosti - o čem mluvíš? Kdo jiný vyrábí "licenční DSM / DSM2" než HorizonHobby? Fakt mě nikdo takový nenapadá.
Surgical

#107 Příspěvek od Surgical »

JR zum Beispiel....
Kovboj

#108 Příspěvek od Kovboj »

Surgical píše:JR zum Beispiel....

viz: http://www.jrradios.com/AboutJR/ContactJR.aspx

Contact JR
Horizon Hobby, Inc.
ATTN: JR
4105 Fieldstone Road
Champaign, IL 61822
cthulhu

#109 Příspěvek od cthulhu »

Jak já se na DX8 těšil a teď, když nemá to zpoždění plynu při přepínání letovejch režimů je konec... Takže do novýho roku buď Hitec Aurora 9 nebo Futaba T8FG. Ale doufám, že je ještě šance, že to do tý DX8 nějak dostanou... :wink:
Mini Titan FBL + Align 3G + Align 3GX Compact
Aurora 9 (Mode 2)
cthulhu

SERVO SPEED / FLIGHT MODE DELAY

#110 Příspěvek od cthulhu »

Zdar lidi,
koukal jsem do manuálu DX8 a našel jsem tam položku pro nastavení SERVO SPEED. A teď moje dotazy... Dalo by se tohle použít pro náhradu chybějícího zpoždění plynu při přepnutí letovejch režimů, nastavím-li třeba SERVO SPEED THROTTLE na 1 vteřinu (v NORMAL módu mám plyn na 70% a v STUNT1 na 85%)? Bude to chodit při tomhle skoku nebo to má vliv jen na knypl?
(Samosebou, že křivka plynu je rovná 0-70-70-70-70 a 85-85-85-85-85, takže ta snížená rychlost by jinak dál už neměla mít na plyn vliv).
Aurora 9 (Mode 2)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Genagen »

tohle jsem ti psal uz buhvi kdy dozadu. a je to take v tom videu, jak jsem upozornoval. Jestli to takhle ale pujde vyresit - tezko rict :-)
Mikelo

#112 Příspěvek od Mikelo »

Pokud tomu dobře rozumím, je to funkce zpoždění za kniplem. Takže pokud je kvedlák naštelovaný na křivky je to na prd. S governorem by to teoreticky mohlo chodit, páč rádio asi neví, zda změnu procent plynu vyvolal pilot kniplem, nebo aktivací letového režimu. Ale bez zkoušky to asi nikdo nepotvrdí.
cthulhu

#113 Příspěvek od cthulhu »

Genagen píše:tohle jsem ti psal uz buhvi kdy dozadu. a je to take v tom videu, jak jsem upozornoval. Jestli to takhle ale pujde vyresit - tezko rict :-)

Jojo, vím, ale zajímá mě, jestli to už třeba neřešil někdo na jiným rádiu...

Mikelo píše:Pokud tomu dobře rozumím, je to funkce zpoždění za kniplem. Takže pokud je kvedlák naštelovaný na křivky je to na prd. S governorem by to teoreticky mohlo chodit, páč rádio asi neví, zda změnu procent plynu vyvolal pilot kniplem, nebo aktivací letového režimu. Ale bez zkoušky to asi nikdo nepotvrdí.

No právě... potřeboval bych to ověřit v praxi...
Aurora 9 (Mode 2)
Kovboj

#114 Příspěvek od Kovboj »

Tak už je to tady, od příštího týdne se bude DX8T prodávat i v ČR :D
Kovboj

#115 Příspěvek od Kovboj »

Mimochodem zaregistroval jste někdo tuhle větu v manuálu? Mě celkem zaskočila.

The DX8 is NOT compatible with the original DSM AR600 receiver.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Rajny »

proc zaskocila? myslis, ze hodne lidi jeste pouziva DSM? ptam se, protoze ty o tom mas aspon trochu prehled :-)
Kovboj

#117 Příspěvek od Kovboj »

Rajny píše:proc zaskocila? myslis, ze hodne lidi jeste pouziva DSM? ptam se, protoze ty o tom mas aspon trochu prehled :-)

Souhlasím že to že by si někdo koupil nejnovější vysílač od Spektra a zároveň jím ovládal nejstarší a dávno překonaný přijímač není pravděpodobné. Jde ale o to že DX6i nebo DX7 které jsou taky DSM2 nemají se starými přijímači DSM problém, přitom DX8 by měla fungovat stejně.
Asi půjde o něco v souvislosti s podporou 11ms (jako má DX7se) i staré 22ms latence a z toho důvody by asi byla podpora i starého DSM nějaký problém...
zdzd

#118 Příspěvek od zdzd »

Kovboj píše:Souhlasím že to že by si někdo koupil nejnovější vysílač od Spektra a zároveň jím ovládal nejstarší a dávno překonaný přijímač není pravděpodobné.

Neodpustím si poznámku, že to není zrovna moc košer. Např. Futaba striktně zachovává kompatibilitu a novým vysílačem můžeš ovládat jakýkoliv starší přijímač. Jedinou podmínkou je mít VF modul pro příslušné pásmo.

Nutnost vyházet všechny staré RX s přechodem na nový TX je velmi diskutabilní. Už jen z obchodního hlediska. To už klidně můžu přejít k jakékoliv jiné firmě, když mne čeká tatáž štrapáce...
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Rajny »

zdzd píše:Nutnost vyházet všechny staré RX s přechodem na nový TX je velmi diskutabilní. Už jen z obchodního hlediska. To už klidně můžu přejít k jakékoliv jiné firmě, když mne čeká tatáž štrapáce...

jde o jeden typ prijimace, tak to zase nedramatizuj
zdzd

#120 Příspěvek od zdzd »

Na počtu typů nezáleží, záleží na počtu vlastněných kusů...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“