podivné rušení
- eurycantha
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:Muzes jeste pouzit nejaky 2S LiPol clanek (ktery bude lehci a mit vetsi kapacitu) a maly UBEC 3A.
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=4319
Tady ten mam v Espritu, protoze regulator samotny ma jenom 1A BEC a to je pro 3x HS55 malo. Zadne ruseni ani cukani. Jenom mala nevyhoda LiPol - musis se o ten clanek starat a pravidelne ho kontrolovat. Nak
Děkuji za nabídku, ale zůstanu u nikláčů. Letadlo mám stejně příliš lehké a nějaká váha navíc mu jen prospěje. A pomůžou také při vyvážení.
Jinak dnes jsem provedl první let a bylo to neskutečné. Po sky lady a easy gliderovi je voodoo (čínský rádobyhotliner) neuvěřitelný brus. A navíc skvěle ovladatelný a nezáludný. Po křídle nespadne ani když ho nutím. Tenhle model se přátelům z východu výjimečně povedl.
- dannyb32
- Kontaktovat uživatele:
rušení
zdravím, nechci zakládat nové vlákno tak se zeptám tady. Dnes jsem uskutečnil 7 startů a při 6. a 7.letu jsem zaznamenal rušení. ke konci letu cca kolem 7.min začal vynechávat motor a při každém vynechání zacukají serva. Motor mám Hextronik 24g 1300kv, regl Turnigy 12A, přijímač Penta. Létám s touto sestavou asi 3 týdny k plné spokojenosti a až dnes poslední 2 starty byl problém. Jen by mě zajímalo jestli někdo neměl podobný problém a jak to vyřešil. díky Dan
- dannyb32
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Je dost pravděpodobné, že je problém s nízkým napětím aku a poklesem napájecího napětí z BECu.
Vypozoruj, jestli se problém opakuje při plně nabitém aku, v první polovině letového času......, nebo jen ke konci letu.
Napiš výsledek, potom se to bude řešit.
(jako první opatření můžeš zkusit jiný aku)
tak sem to ráno skusil na stole a motor vynechával a serva cukaly docela dost. Tak jsem skusil znovu naprogramovat regl a od tý doby to šlape (dnes 5 startů). Stejně mi to ale přijde divný a nelogický.
dannyb32 píše:JMalik píše:Je dost pravděpodobné, že je problém s nízkým napětím aku a poklesem napájecího napětí z BECu.
Vypozoruj, jestli se problém opakuje při plně nabitém aku, v první polovině letového času......, nebo jen ke konci letu.
tak sem to ráno skusil na stole a motor vynechával a serva cukaly docela dost. Tak jsem skusil znovu naprogramovat regl a od tý doby to šlape (dnes 5 startů). Stejně mi to ale přijde divný a nelogický.
Turnigy ?
Tam je možné všechno .
Buď rád, že to dnes šlapalo, příště se ta náhoda nemusí opakovat
(Ale zase až tak vážně to neber, nějak se ten regl mohl skutečně zaňafnout a reset mu třeba pomohl)
- dannyb32
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:dannyb32 píše:JMalik píše:Je dost pravděpodobné, že je problém s nízkým napětím aku a poklesem napájecího napětí z BECu.
Turnigy ?
Tam je možné všechno .
Buď rád, že to dnes šlapalo, příště se ta náhoda nemusí opakovat![]()
(Ale zase až tak vážně to neber, nějak se ten regl mohl skutečně zaňafnout a reset mu třeba pomohl)
jj Turnigy 12e , doufám že už to půjde a když ne tak omylem objednaný druhý už je na cestě
Nevylúčil by som, že si pri znovuprogramovaní vymazal(alebo nastavil inak) predstih.
Stávalo sa občas, že niektoré motory potrebovali inú hodnotu, inak vypadávali zo synchronizácie. Prečo by ale mali cukať servá, mi nie je celkom jasné.
Najpravdepodobnejšie je, že ide o poklesy napájania príjmača a serv, ale nie spôsobené samotným BEC, ale konektorom cez ktorý ide z reglu napájanie do príjmača! Pri programovaní si ho možno vytiahol a zasunul do kartičky, nie? Tým sa aj zaoxidované konektory trošku očistia...... Je to len tip, ale preveriť by som to odporúčal. Ten konektor je pre "život" modelu jeden z najpodstatnejších a zároveň najslabších.
Stávalo sa občas, že niektoré motory potrebovali inú hodnotu, inak vypadávali zo synchronizácie. Prečo by ale mali cukať servá, mi nie je celkom jasné.
Najpravdepodobnejšie je, že ide o poklesy napájania príjmača a serv, ale nie spôsobené samotným BEC, ale konektorom cez ktorý ide z reglu napájanie do príjmača! Pri programovaní si ho možno vytiahol a zasunul do kartičky, nie? Tým sa aj zaoxidované konektory trošku očistia...... Je to len tip, ale preveriť by som to odporúčal. Ten konektor je pre "život" modelu jeden z najpodstatnejších a zároveň najslabších.
- dannyb32
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Nevylúčil by som, že si pri znovuprogramovaní vymazal(alebo nastavil inak) predstih.
Ale před tím včerejším rušením jsem nalítal asi 30 startů bez problémů a včera poslední 2 starty to začalo. to je to divný. jinak programuju bez karty přes vysílač. takže konektor sem nevytahoval. ale už to nějakým zázrakem běží. akorát je problém že na zázraky moc nevěřim
Re: podivné rušení
eurycantha píše:Mám problém s novým modelem. Vysílač Optic 6, přijímač Electron 6, serva 3× HS81, regl Power HD 50A. Při zkoušce se zataženou anténou jsem se nedostal dále jak 10m. Šílené kmitání serv a zapínání motoru přicházelo klidně i 2m od modelu. Vždy bez varování, bez nějakých varovných zácuků. Prostě bleskové záchvaty. S plnou anténou se první zácuky objevovaly už po 20m. Vůbec nemám tušení čím to je. Zkoušel sem regulátor dostat co nejdál od přijímače, vyměnit přijímač, pokládat a natáčet anténu přijímače různými směry, ale nic.
Řeším nyní stejný problém s reglem Jeti Spin-55 a servama HS-81. Vypadá to, že ty serva jsou nějaký "nepovedený"! Když na ten regl připojím serva HS-55, HS-422, Hs-5625MG chodí perfektně. Dokonce i jedno HS-81 chodí, ale jak připojím další HS-81 nastane chaos, ale jen na HS-81 (ty serva se při kmitání i dost zahřívají). I když jsou zároveň připojená jiná serva, tak se to na nich neprojeví, kmitají jen HS-81. Zkoušel jsem i různé přijímače a výsledek je stejný, kmitání je různě velké podle citlivosti přijímače a použít v modelu se to nedá. Při napájení ze 4čl. Ni-Cd je vše O.K.
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
Re: podivné rušení
ztnext píše:...
Řeším nyní stejný problém s reglem Jeti Spin-55 a servama HS-81. Vypadá to, že ty serva jsou nějaký "nepovedený"!
...
Při napájení ze 4čl. Ni-Cd je vše O.K.
O HS-81 sa písalo dosť, už sa ani nevyrábajú, a posledné série (možno aj rok a viac) boli nepodarené, nejaká nová elektronika robila problémy. Dával som ich do všetkých modelov a tvrdím že boli úplne perfektné, ale tie záverečné série neboli...
m2 riešil pred časom "kopance" s reglom Spin (zbytok úplne iný) a nepomáhalo nič až dal rovno do konektoru na príjmač nejaký väčší kondenzátor. Ten problém vyriešil.
Osobne si myslím že ide o nejaký indukovaný prúd pri brzdení ktorým servo nabíja príjmačovky - zrejme to robí hociaké servo ak nemá napríklad vlastný kondík v elektronike.. a keď tam je spínaný BEC, zareaguje na prepätie krátkym výpadkom.
Preto, aj keď to 10 rokov nebolo treba, si myslím že sa zmenila doba a hlavne vlastnosti serv - majú lepšie výkonové prvky, ale ušetrilo sa na drobnosti ? - som za pridanie kondíku na príjmač. Aj pre 2,4GHz, ale aj pre normálne FM. On tam mal tuším MZK príjmač. Kondík napr. 2200mikro 10V, ani nemusí byť nejaký špeciálny.