podivné rušení

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JMalik

Re: podivné rušení

#31 Příspěvek od JMalik »

ztnext píše:
eurycantha píše:Mám problém s novým modelem. Vysílač Optic 6, přijímač Electron 6, serva 3× HS81, regl Power HD 50A. Při zkoušce se zataženou anténou jsem se nedostal dále jak 10m. Šílené kmitání serv a zapínání motoru přicházelo klidně i 2m od modelu. Vždy bez varování, bez nějakých varovných zácuků. Prostě bleskové záchvaty. S plnou anténou se první zácuky objevovaly už po 20m. Vůbec nemám tušení čím to je. Zkoušel sem regulátor dostat co nejdál od přijímače, vyměnit přijímač, pokládat a natáčet anténu přijímače různými směry, ale nic.

Řeším nyní stejný problém s reglem Jeti Spin-55 a servama HS-81. Vypadá to, že ty serva jsou nějaký "nepovedený"! Když na ten regl připojím serva HS-55, HS-422, Hs-5625MG chodí perfektně. Dokonce i jedno HS-81 chodí, ale jak připojím další HS-81 nastane chaos, ale jen na HS-81 (ty serva se při kmitání i dost zahřívají). I když jsou zároveň připojená jiná serva, tak se to na nich neprojeví, kmitají jen HS-81. Zkoušel jsem i různé přijímače a výsledek je stejný, kmitání je různě velké podle citlivosti přijímače a použít v modelu se to nedá. Při napájení ze 4čl. Ni-Cd je vše O.K.

Pravděpodobně problém v servech, dost se tady o tom psalo (konkrétně HS-81 z poslední doby, ne ta nejstarší).
Nemáš to na "V" kabelu?

V každém případě to musíš zkusit mimo BEC reglu na přijímačovky, aby jsi identifikoval buď serva, nebo regulátor !!!
Jo, teď jsem si všimnul, že už jsi tohle absolvoval :oops:
Takže další krok = jiný regl (jiný než Jeti).
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

Muže to být těmi servy,já mám stejný problém se servy GWS nano pro.dost dlouho a v jiných letadlech bez problému a najednou začala bláznit,samostatně funguje každé-v kombinaci s jinými servy,ale pohromadě-3ks blázní při rychlejším pohybu páky-jak na 35mh,tak i na 2,4gh.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“