Epoxy chs 1200

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Epoxy chs 1200

#1 Příspěvek od AR1 »

Potřeboval bych poradit, jak namíchat tento epoxyd. Nemyslím dát poměr, protože poměr - jak hmotnostní, tak objemový - jsem na internetu našel.
Jak ale postupovat, pokud nemám ten "debilní" kalíšek z origo sady. Máte nějaký "domácí" návod?
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od vitousek »

Přijde na to, jaké množství potřebuješ. Na Epoxy v malém množství používám plastové kalíšky od mléka ( smetany ) do kávy.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AR1 »

duplicita... :oops:
Naposledy upravil(a) AR1 dne pát 24.09.2010 23:08, celkem upraveno 2 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AR1 »

Malý množství, do 20g lepidla.

Měl jsem teď nějaký kalíšek podobný jako je v sadě, ocejchovaný na gramáž (no, nevím čeho) ale už jsem z něj ten zbytek epoxydu nedostal.
pepin

#5 Příspěvek od pepin »

ne že bych to používal,ale určitě bys potřeboval takový ty kioskový kalíšky na frtany,až je koupíš napiš kde,já si je taky koupím at to nemíchám pokaždý v něčem jiným.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od AR1 »

pepin píše:ne že bych to používal,ale určitě bys potřeboval takový ty kioskový kalíšky na frtany,až je koupíš napiš kde,já si je taky koupím at to nemíchám pokaždý v něčem jiným.

:lol:
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

Jinak se mi docela osvědčilo při míchání malého množství 1200 používat fén a ohřát to,řekl bych,že se to lépe v tom malém množství promíchá,pokud je to tekutější-od té doby co to takto praktikuji to vždy vytvrdne,navíc se tím dá doba vyzrání urychlit-stejně se jedná o drobné opravičky a nic zásadního .
AR1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od AR1 »

Dobrý, ale do čeho to mícháš a jak řešíš množství - a tedy následně mísící poměr?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukash »

AR1 píše:Dobrý, ale do čeho to mícháš a jak řešíš množství - a tedy následně mísící poměr?

Já mám na objemové množství injekční stříkačky. Koupíš v lékárně za pár kaček.
coro

#10 Příspěvek od coro »

Pre CHS1200 a P11 to sú jednotky kvapiek toho tužidla, to nie je príliš na striekačku (alebo možno aj, ale medzi nimi je veľký nepomer.)
Ak to má byť niečo ako 100:7,5 tak mne pripadá najvhodnejšie urobiť si pomerovú váhu, z nejakej metrovej lišty. T.j. urobiť nejaké zavesenie kúsok nad lištou, a zavesiť epoxy 7,5cm od neho. Tužidlo musí potom byť 100cm od toho stredu otáčania. Alebo pomerne menej, 50cm a 3,75cm.. Pred dávkovaním sa to celé ešte prázdne musí presne vyvážiť, a pri dávkovaní stačí dať toľko aby to bolo znovu vyvážené.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

Doporučuji zahodit tu sraxku a koupit si pořádný epoxyd co se nějak rozumně dávkuje(1:1 -1:2)- jo a neuklovejte mě kluci jo? :wink: :lol: :lol: :lol:
pepin

#12 Příspěvek od pepin »

AR1 píše:Dobrý, ale do čeho to mícháš a jak řešíš množství - a tedy následně mísící poměr?

Raději bych přez SZ nu ale dobrá-dám tam pár kapek,pak to zamíchám,no a pak si řeknu,určitě jsem dal málo tužidla a raději ještě přikápnu :lol: neviděl jsi večerníček,jak hloubil spejbl s hurvínkem studnu ? Ale vždy si říkám,příště už to odměřím přesně :lol: Né dlouho jsem používal také tu malou sadu s origo kelímkem,nějak mi ten poměr zustal v oku.Velké množství jsem nemíchal snad 10 let.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JirkaA »

pepin píše:ne že bych to používal,ale určitě bys potřeboval takový ty kioskový kalíšky na frtany,až je koupíš napiš kde,já si je taky koupím at to nemíchám pokaždý v něčem jiným.

plastový frťany mají v Makru. Dost dobrý kelímky ti za jednotky korun nechají v každé lékárně, matlají do toho připravované masti.
OK2WY
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

coro píše:Pre CHS1200 a P11 to sú jednotky kvapiek toho tužidla, to nie je príliš na striekačku (alebo možno aj, ale medzi nimi je veľký nepomer.)
Ak to má byť niečo ako 100:7,5 tak mne pripadá najvhodnejšie urobiť si pomerovú váhu, z nejakej metrovej lišty. T.j. urobiť nejaké zavesenie kúsok nad lištou, a zavesiť epoxy 7,5cm od neho. Tužidlo musí potom byť 100cm od toho stredu otáčania. Alebo pomerne menej, 50cm a 3,75cm.. Pred dávkovaním sa to celé ešte prázdne musí presne vyvážiť, a pri dávkovaní stačí dať toľko aby to bolo znovu vyvážené.

to mi přijde uplně nejlepší řešení,jednoduché,funkční,žádné doměnky,zda digi váha ukazuje a nekecá.Já měl na vážení letadel páku od stropu z konstrukce od věšáku na prádlo,u 5kg ara doměříš i gramy,jiné měření nežli vlést na domací váhu bez letadla a s ním.podobnou váhu mám na tlak gramofonové jehli,digi váha vubec neví že se něco změnilo :wink:
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:

plastový frťany mají v Makru. Dost dobrý kelímky ti za jednotky korun nechají v každé lékárně, matlají do toho připravované masti.

Já už vím proč mě to napadlo,táta má v baráku Fernetovej sklípek a mraky těhle panáku-do Makra to má cca 1 km :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“