Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#421 Příspěvek od AdamProg »

pkotatko píše:...
Pojedeš s někým v autě, všimneš si nebezpečí a křikneš "brzdi". A on vyšlápne spojku, protože neví jak se jmenuje ten pedál co auto zastaví. Stejný ( pro mne ) případ. Budeš si dávat vinu sobě ?

To si mi pripomnel prihodu, kdy jsem pujcil auto segre, ktera prave udelala ridicak :-D
Projizdila pomalu kruhak a zacinala zrychlovat, tak sem krikl "brzdi". A ona to ohulila a projeli sme kruhak jak v Bondovce. Za kruhakem zastavila, a ze prej si chtela pribrzdit a spletla si brzdu s plynem.
Nastesti se nic nestalo, ale kdyby jo, tak bych si daval za vinu jedine za to ze jsem ji to pujcoval, ale to ze se druhej splete a dela neco jineho nez se mu rekne, za to clovek prece nemuze.
Omlouvam se, ze sem jeste k tomu jeste regoval.

Jinak co se tyce nehod, tak jedna pro pobaveni:
V nedeli se mi temer rozlozil Sniper1 ve vzduchu, zkouseli sme pravdepodobne pres 2200RPM(nestihl sem to zmerit) a behem vysu se zrejme ohnula hlavni hridel, bylo to takove rodeo ze vrtulnik byl rozmazanej jako duch, upadli vzpery, a odcestovali pricniky s baterkou, a ohnul sem pricnou pri demontazi. Takze mam zase co opravovat.
Kenny McCormick

#422 Příspěvek od Kenny McCormick »

No, ten pribeh je teda dost poucny, a je velmi dobre, ze ho tu Bozzda napisal. Kazdy si z toho zrejme nieco pozitivne zoberie.

Pre mna z toho vyplyva napr. nebavit sa z modelarom, ktory ma model prave vo vzduchu, pokial o to sam neprejavi zaujem. Tiez by som sa k nemu v tom case ani nepriblizoval - pokial ho osobne nepoznam a teda nemozem vediet ci by mu to nevadilo.
Osobne mi ludia tiez vadia, aj divaci, pokial niesu za mnou v dostatocnej vzdialenosti. Nasiel sa uz aj taky zvedavec, ci prisiel bez hlasky, postavil sa predomna na moju velkym nozom vykosenu pristavaciu plochu 1x1m, a zacal sa kadeco vypytovat tesne pred koncom letoveho casu. Takmer som siel nedobrovolne k zemi...
Iste by mi vsak nevadil niekto skuseny, ktory by stal meter odo mna, hlavne pokial nieje v zornom poli.

Podla mojho nazoru Bozzdova vina je len v tom, ze chcel niekomu pomoct dobrou radou. To ze ten vrtas padol, uz je vina pilota. Zostava len dufat, ze Bozzda kvoli tomu neprestane radit neskusenym pilotom :wink:
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od tomanos »

Na margo rušivých elementov sa mi stala iná príhoda. Nedávno som si poletoval na poli a z cca 100-150 metrov ma sledovala rodinka s deckami. Nevšímal som si ich, no v tom mi jedno z tých detí začalo behať popod nohy. Len čo som odletel trochu ďalej, decko šlo po heline ako pes. Darmo som na ňu kričal nech ide preč, rodičia sa asi tiež bavili, nakoľko im nevadilo ani že im hulákam po decku. Znova som odletel ďalej, potom rýchlo k sebe a na zem. Ruky sa mi triasli od strachu. Malá mi začala rozprávať niečo že sa vrátili z dovolenky a pod. Už som ju viac netrápil, ona za to nemôže, ale rodičia by zaslúžili nakopať do úsmevu :? .
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od ZeXx86 »

Me se stalo nedavno neco podobneho - letam si na mem "letisti" na nasem poli (relativne daleko od cesty) a ted na me nekdo zacne neco hulakat a ptat se me na dotazy, jestli se tudma da projit skrz les, zrovna kdyz jsem proletal v rychlosti nad stromy. Tak jsem se na nej na vterinu otocil, abych se podival kdo to je, ted vidim, ze helina leti dal, tak jsem ji zastavil, rychle pristal a on na me dalsi dotazy, kolik to stoji apod .. a jaksi ignoroval fakt, ze chodi po soukromem pozemku. Po tom co jsem zjistil, ze je to cerny spoluobcan jsem radeji odesel.
Spirit System
zdzd

#425 Příspěvek od zdzd »

K zahození není ani když se k tobě začne tulit pes jako tele. Ovšem vrchol bylo trestné komando včel co z ničeho nic vystartovalo z lesa a napadlo piloty. Jeden model bez podvozku, druhý na šrot. To jim asi stačilo a zase odletěly...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od OPR »

zdzd píše: .......vrchol bylo trestné komando včel co z ničeho nic vystartovalo z lesa a napadlo piloty. Jeden model bez podvozku, druhý na šrot. To jim asi stačilo a zase odletěly...

se nediv...... to bylo evidentí narušení vzdušného prostru z Vaší strany. :D
DaveLister

#427 Příspěvek od DaveLister »

Taky se pochlubim co "pekneho" se mi povedlo.
V simulatoru jsem nacvicil let cumakem k sobe, tak jsem to sel otestovat v realu. Docela mi to slo, ale po case me nenapadlo nic lepsiho nez letet smerem k sobe cumakem. Heli byla pomerne daleko, ale blizila se tak jsem chtel zahnout doleva. Nejspis jsem si ale spletl packy a zatocil doprava (presne ale nevim co se stalo). V tom se mi to vymklo z rukou. A vsechno slo raz na raz. Pokusil jsem se to nejak zachranit, ale spis jsem to zhorsil, najednou byla heli kousek odeme a mirila dal na me. V tu chvili jsem zalehl, heli me preletela a dopadla asi 2 metry za me.
Vzal jsem si z toho ale pouceni a uz snad nebudu litat primo na sebe :) Kdybych mel vic casu verim ze bych to zachranil, ale ve chvili kdyz jsem to zacinal dostavat pod kontrolu jsem musel zalehnot, kdybych to neudelal heli by me na 90 % trefila.
Sali

#428 Příspěvek od Sali »

Tak jsem dneska byl litat a pri treti baterce jsem to trochu rozdivocil,sel jsem do loopingu ale neodhadnul sem dobre vzdalenost ke stromum co jsou na levem okraji pole a samozrejme pri dokonceni lopasu zmizela heli v korune stromu.Vzhledem k tomu,ze sem se tomu na posledni chvili snazil zabranit a dal plnej tak to vypadalo nasledovne.Heli zmizela v korune,zacali litat vetvicky a listi,heli vystrela s koruny a pritahnul jsem ji k sobe a pristal.Ted uz je heli v letuschopnem stavu,pouze hlavni hridel,pricna a drat padel.To jsem uplne nechapal,s cim jsem priletel k sobe a pristal.Helina se trepala jak prase a jedne strane byl drat padel ohnuty do praveho uhlu,tedy i padlo.Asi trocha stesti. :lol: :wink:
Sali
zablabla

#429 Příspěvek od zablabla »

DaveLister píše:Taky se pochlubim co "pekneho" se mi povedlo.
V simulatoru jsem nacvicil let cumakem k sobe, tak jsem to sel otestovat v realu. Docela mi to slo, ale po case me nenapadlo nic lepsiho nez letet smerem k sobe cumakem. Heli byla pomerne daleko, ale blizila se tak jsem chtel zahnout doleva. Nejspis jsem si ale spletl packy a zatocil doprava (presne ale nevim co se stalo). V tom se mi to vymklo z rukou. A vsechno slo raz na raz. Pokusil jsem se to nejak zachranit, ale spis jsem to zhorsil, najednou byla heli kousek odeme a mirila dal na me. V tu chvili jsem zalehl, heli me preletela a dopadla asi 2 metry za me.
Vzal jsem si z toho ale pouceni a uz snad nebudu litat primo na sebe :) Kdybych mel vic casu verim ze bych to zachranil, ale ve chvili kdyz jsem to zacinal dostavat pod kontrolu jsem musel zalehnot, kdybych to neudelal heli by me na 90 % trefila.

slušný pokus o sebevraždu----
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od pkotatko »

Byl jsem osobně u toho, když se jeden modelář trefil svým letadlem s ječícím 2,5ccm motorem do svého zadku. Jak se mu to povedlo, dodnes nevím.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
mravecm1

#431 Příspěvek od mravecm1 »

Tak ja mam tiez prispevok k teme "pady". Uz som si zacinal mysliet, ze mne sa pady vyhybaju. Ale nie :cry: . Koncom augusta som nezvladol suvrat. Neodhadol som vysku a prastil som s Rexom 700 podvozkom o zem. Odniesli to listy, zadna vrtulka, kompletne cely podvozok, vyrovnavacia nadrzka. Zdalo sa ze elektronika je OK. Tento tyzden mi konecne prisli vsetky nahradne diely a vo stvrtok som konecne prvy krat isiel zalietavat. Stastie si vsak asi sadlo na nejakeho ineho somara, lebo po dvoch minutach letu sa vrtulnik nekontrolovatelne roztocil. Co nasledovalo asi nemusim pisat :wink: . Odniesli to uplne nove listy, vrtulka, tyc stabilizatoru, prevody nahonu zadnej vrtulky. Pricina padu bolo gyro - prestalo gyrovat, asi nasledkom predchadzajuceho padu. No a teraz mam plnu hlavu myslienok typu "CO KEBY" - co keby som stihol cvaknut autorotaciu, co keby sa chyba gyra prejavila skor, nez som vzlietol.
Ale dufam, ze som si svoju davku smoly vycerpal aspon na pol roka dopredu :lol:
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
DaveLister

#432 Příspěvek od DaveLister »

zablabla píše:slušný pokus o sebevraždu----

Njn, nastesti litam "jenom" se 450kou, nic vetsiho bych nechtel, mam z toho strach :)
mravecm111: Na kolik vyjde takovej pad sedmistovky? To asi nebude zadna sranda ze? :)
mravecm1

#433 Příspěvek od mravecm1 »

DaveLister píše:Na kolik vyjde takovej pad sedmistovky? To asi nebude zadna sranda ze? :)

To mas teda pravdu. Ten prvy pad ma stal cca 165USD.
Tento posledny pad este nemam vycisleny, ale bude ovela drahsi, lebo odislo aj gyro :(. Miesto noveho gyra som sa rozhodol kupit rovno bezpadlovku. Odhadujem to na 550USD 8O
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
zablabla

#434 Příspěvek od zablabla »

DaveLister píše:
zablabla píše:slušný pokus o sebevraždu----

Njn, nastesti litam "jenom" se 450kou, nic vetsiho bych nechtel, mam z toho strach :)
mravecm111: Na kolik vyjde takovej pad sedmistovky? To asi nebude zadna sranda ze? :)

No, S Rex 500 mě oprava přišla na 7 litrů. Proto se teď učím na 250.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Sali

#435 Příspěvek od Sali »

Me kdysy prisla oprava petistovky po padu na 8000,- jen dily.Bylo to tolik,protoze mi odeslo aji gyro Futaba 401.Ted mam na blbnuti a cviceni novych veci procko a tam jsou opravy cenove jinde. :lol: Jo a kdybyste nekdo chtel mam tu navic listy na T-Rex 600 MS Composit Champion a karbonova padla.
Sali
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“