Můj názor na FPV

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
KarelSkala

#106 Příspěvek od KarelSkala »

pp píše:jasný, chápu
tady je ale ještě jedno omezení, které oni chtějí

http://www.cmma.cz/doplnek-x

3.4.9 S výjimkou kdy Úřad povolí jinak, se bezpilotní prostředek nesmí:
a) v průběhu vzletu a přistání přiblížit k jakékoliv osobě jiné než jeho pilot na horizontální vzdálenost menší než 50 m;
b) za letu přiblížit k jakékoliv osobě, prostředku nebo stavbě, které nejsou součástí předmětného provozu, na horizontální vzdálenost menší než 100 m;
c) za letu přiblížit k jakémukoliv hustě osídlenému prostoru na horizontální vzdálenost menší než 150 m.

takže foto jen ze vzdálenosti víc jak 100m. na focení lesa to stačí, na focení obce na pohled to taky stačí, na focení střechy kostela už asi ne.

To se pleteš. S vhodnou technikou, kterou lze použít i v modelu není problém udělat velmi kvalitní záběry třeba i ze vzdálenosti 200 m i více.

Navíc ta ustanovení v bodě 3.4.9 z doplňku X se stejně jako i všechna ostatní ustanovení v bodech 3.4.X vztahují pouze na modely definované bodem 3.4 tedy "jejichž maximální vzletová hmotnost je rovna nebo větší než 20 kg". Podobná omezení v odstupu od budov v metrech jsou uvedena i v bodě 3.3.7 ovšem pouze pro modely "jejichž maximální vzletová hmotnost je rovna nebo větší než 7 kg a menší než 20 kg", ale žádná omezení v odstupu od budov tam nejsou uvedena pro modely "jejichž maximální vzletová hmotnost je menší než 7 kg" a je to logické, protože tam patří i pidi modely, u kterých by taková omezení byla naprostým nesmyslem.

Takže i kdyby se stal doplněk X součástí závazného právního předpisu v tomto znění jak je nyní zmiňován, pak by modely jejichž maximální vzletová hmotnost je menší než 7 kg tato omezení neměly a bylo by možné s nimi bez problému fotit nebo filmovat budovy i z menšího odstupu. :wink:
pp
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od pp »

jo sorry, v té rychlosti jsem to přehlídnul.
pro ty malé vlastně jen body 1.5, 2.5 a 2.10
venry

#108 Příspěvek od venry »

Lukash píše:Mno, co ti tak k tomu, milý Venry, říci...
To, že jsi modelářský guru, jsem pochopil hned. To, že jsi taky trotl, jsem pochopil záhy.

Mno co ti tak k tomu říci milý Lukashi.Na modelářském fóru jsem zhruba stejně dlouhou dobu jako ty , pokud tedy k tomu modelářskýmu guru by odpovídaly i počty příspěvků , tak jseš rozhodně větší guru než já . A pokud je tam i přímá úměra s tím trotlem jseš asi i v tom jednička.
Ale vážně, pokus se o něco konstruktivního ohledně FPV .
jio

#109 Příspěvek od jio »

Chlapci a co to zkusit bez těch trotlů? To by fakt nešlo?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Lukash »

Ale šlo, né že ne.
Venry: Na co bych se měl já ohledně fpv pokoušet o něco konstruktivního? Na tom tvém prvním příspěvku bylo snad něco konstruktivního? Nebo to byla konstruktivní snaha o vyvolání dalšího flame?
Vadí mi, jak se celá tahle sekce o fpv plní bordelem, přes který lze už jen těžko najít relevantní a podstatné informace o novém stylu létání s modely.
A proto je u mne každý kdo takto tuto sekci nesmyslně znepřehledňuje trotl. Poněvadž jsou to všechno stejně jen výkřiky do tmy.
venry

#111 Příspěvek od venry »

Lukash píše:Ale šlo, né že ne.
Venry: Na co bych se měl já ohledně fpv pokoušet o něco konstruktivního? Na tom tvém prvním příspěvku bylo snad něco konstruktivního? Nebo to byla konstruktivní snaha o vyvolání dalšího flame?
Vadí mi, jak se celá tahle sekce o fpv plní bordelem, přes který lze už jen těžko najít relevantní a podstatné informace o novém stylu létání s modely.
A proto je u mne každý kdo takto tuto sekci nesmyslně znepřehledňuje trotl. Poněvadž jsou to všechno stejně jen výkřiky do tmy.

Ahoj
Na tom tvém prvním příspěvku bylo snad něco konstruktivního?

Asi tak je to jen můj názor,proto jsem založil nové vlákno a necpal to někde do "odbornýho" v FPV teť je přesunuto do ostatních FPVéčkaři tvrdí že jsou taky modeláři potažmo piloti RC takže si myslím že i já moho k tomu něco říct

Ano za ten bordel považuji i já téma jako je Praha z výšky s tím videjkem jak se tam borec prohání nad karlákem , pod ním či kolem národního včetně těch některých příspěvků .Nebo FPV v rosporu s legálností provozu.a podobně .
Nevím jestli jsi sledoval ten kolotoč kolem doplňku X ale určitě stálo hodně úsilí aby se to dalo nějak dokočírovat k rozumným závěrům,nebo jestli jsi měl možnost vidět prezentaci UCl taky výživné čili dávat jim podobnými excesy další střelivo je si myslím zbytečné .

Věř mi že výkřiky do tmy to nejsou a pozastavení účinnosti doplňku X je jen dočasné ne definitivní a vzhledem k tomu že se FPVéčkaři hlási co by modeláři či piloti RC modelů a né UAV tak holt musí počítat s tím že pokud budou tropit neplechu tak je ostatní rozhodně nebudou chválit jací jsou borci.
Vždycky jsem si myslel že demokracie je i o jakési samoregulaci a morálním kreditu . Už jsem se dávno z toho vyspal a vím že musí být pevně stanovená pravidla neb i modeláři se snaží místo o nějakou takovou samoregulaci,tak spíš jak s tím vydrbat jak to ojebat atd.jak jsem mohl číst.

Myslím si že pokud by moderátor,administrátor z FPV odstraňoval veškeré tyto ekcesy nebyl by problém , ale ti na to nemaj rozhodně čas - bohužel nefunguje nějaká samoregulace mezi FPVéčkaři tak holt do toho mluvěj i jiní
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Lukash »

Ok, postavil ses na tu správnou stranu. Nechť tě síla provází.

Jinak, abys měl šajn o tom, s kým tu debatuješ, tak věz, že já na debilní pravidla seru. A nějakej doplněk X mám stejně na háku.

Dámy prominou slovník. Přesněji to však vyjádřit nešlo.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od JirkaA »

Lukash píše:Ok, postavil ses na tu správnou stranu. Nechť tě síla provází.

Jinak, abys měl šajn o tom, s kým tu debatuješ, tak věz, že já na debilní pravidla seru. A nějakej doplněk X mám stejně na háku.

Dámy prominou slovník. Přesněji to však vyjádřit nešlo.

Ano. Srát na pravidla, tomu se říká anarchie. Život je plnej debilních pravidel, třeba že faktury se musí platit, malý ani velký holčičky se neznásilňujou a v samošce si nemůžu vzít flašku rumu zadara.
Akorát se nediv, až někomu tvoje sraní na pravidla omezí jeho zájmy. Třeba taky začne srát na pravidla a místo domluvy ti prostě a jednoduše rozmlátí držku. Nebo bude větší frajer a místo otloukání kloubů ti rovnou ustřelí hlavu.
Prober se, zeměkoule nepatří jenom tobě.
OK2WY
rohlik

#114 Příspěvek od rohlik »

Musim souhlasit s Lukashem. Jako to cos rekl o znasilnovani holcicek a kradeni je jasny, ale jak normalni clovek muze tusit neco o doplnku X? Ani pravnici uz nevi cely zakon a jen se specializuji na jednu oblast. A ja nejsem pravnik. Ja si chci jen zalitat s letadylkem. A zdravi rozum a zkusenost mi rika, ze stim neni naprosto zadny problem. Se podivej na oblohu jak je prazdna.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od arda1 »

rohlik píše:Musim souhlasit s Lukashem. Jako to cos rekl o znasilnovani holcicek a kradeni je jasny, ale jak normalni clovek muze tusit neco o doplnku X? Ani pravnici uz nevi cely zakon a jen se specializuji na jednu oblast. A ja nejsem pravnik. Ja si chci jen zalitat s letadylkem. A zdravi rozum a zkusenost mi rika, ze stim neni naprosto zadny problem. Se podivej na oblohu jak je prazdna.
Prázdná? Haha -dovol abych se hlasitě zasmál - až se ti zpoza zad vynoří záchrannářská helina nebo prifičí dvě stíhačky pak budeš mluvit jinak-a věz že to tydy mám každou chvilku a to bydlím pomalu na kraji světa.... :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
zdzd

#116 Příspěvek od zdzd »

rohlik píše:Musim souhlasit s Lukashem. Jako to cos rekl o znasilnovani holcicek a kradeni je jasny, ale jak normalni clovek muze tusit neco o doplnku X? Ani pravnici uz nevi cely zakon a jen se specializuji na jednu oblast. A ja nejsem pravnik. Ja si chci jen zalitat s letadylkem. A zdravi rozum a zkusenost mi rika, ze stim neni naprosto zadny problem. Se podivej na oblohu jak je prazdna.

To myslíš vážně, nebo si z nás děláš srandu?

Navíc Lukash nenapsal, že pravida nejsou, ale že na ně kálí. Pomiň, ale něco takového může napsat jen nezodpověné a nebezpečné idividuum.

Co jiného budu, když prohlásím pravidlo o 50km/hod v obci za debilní a začnu se městem prohánět 150?

Pravidlo je pravidlo a vzniklo proto, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. To je právě ta demokracie. Nelze svoji svobodu vyhlásit za nekonečnou a těch druhých za nepodstatnou.
rohlik

#117 Příspěvek od rohlik »

Pravidlo vzniklo proto, ze se nekdo v parlamentu nudil, nebo se mu to hodi.

Me je to stejne u pr. Netusim jak si predstavuji vynucovani treba te maximalni vysky, nebo nelitani v nejakych zakazanych zonach. A dokud neporesi tohle, tak se tim stejne nebudu zabyvat. :)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Celeron »

rohlik píše:Jako to cos rekl o znasilnovani holcicek a kradeni je jasny, ale jak normalni clovek muze tusit neco o doplnku X? Ani pravnici uz nevi cely zakon a jen se specializuji na jednu oblast. A ja nejsem pravnik. Ja si chci jen zalitat s letadylkem. A zdravi rozum a zkusenost mi rika, ze stim neni naprosto zadny problem. Se podivej na oblohu jak je prazdna.

Nebyl bych si moc jist, ze jiz neplati: "neznalost zakonu neomlouva" :roll:
Jirka
arda1
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od arda1 »

Blahoslavení chudí duchem,
neboť jejich je nebeské království. (Mt 5,3)
ICQ 638556901
DAF
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od DAF »

Nebudu Ardova slova opakovat o těch chudých duchem. Už se tu objevila debata na téma modelářský "řidičák". Jestli opravdu půjdeme, aspoň někteří, cestou anarchie, kdy budeme "srát" na pravidla, protože vzduch je naše moře, tak se opravdu může stát, že nás stát uzemní. Nanejvýš budeme nuceni založit kluby s letišti, kde bude komisař, který na tu výšku bude dohlížet. Budeme tam dojíždět jak blbci, zatím jsme mohli ve většině případu na pole/louku za barák, Budeme si objednávat letové čas, protože placů bude málo, takhle by se dalo pokračovat.
Pokud jde o rohlíka, tak nemáš ánung o ničem. Ten parlament (původně) vznikl právě proto, aby byla nastolena určitá pravidla. Začalo se tzv. zvykovým právem, z toho pak vznikly první , zatím nepsané, kodexy chování. Později přišel člověk se zákony, které reagovaly na již vzniklé situace, nebo tyto situace předjímaly a proto bylo nutno vydat pro ně pravidla. Zákony byly (pro tebe možná překvapivě) např. už ve starém Řecku a Římě, dokonce římské právo se vyučuje dodnes. Každý zákon, vyhláška a jiná právní norma vzniká jako reakce na něco. Nikdy si ten zlý a blbý státní úředník, resp poslanec, nesedne ke kafi v kanceláři/parlamentu se slovy: "tak jakýpak zákon vymyslím dnes, koho bych tak omezil v jeho zálibě". Obyvatelstvu vadí prostitutky v Dubí, radnice vydala vyhlášku, která se to snaží vytlačit na okraj. Jinde vadí bezdomáči chlastající a válející se po náměstích, proto některá města vydala vyhášku omezující konzumací alkoholu na veřejnosti. Tak by se dalo pokračovat. Místní radní pak také nebudou mít problém s vyhláškou, která zakazuje provozování RC modelů v jejich katastru - páč to smrdí a řve a mohlo by to starostovi, jeho staré, nebo sousedovi spadnout na šišku.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“