Mic-74 píše:Ono pokud to půjde tak zůztanu u Spektra za rok používání s asi 5 přijímači jsem neměl sebemenší problém.
Hlavne si tie rádiá chyť do ruky a skús si, ako pohodlne dočiahneš na prepínače, ako sa Ti to drží v ruke. Prešiel som si tým minulý rok, najlepšie mi do ruky sadne JR/Gr (Spektrum bude asi podobné), Futaba nebola nepoužiteľná, ale trebárs vzdialenosť ovládačov u Jr/Gr vyhovuje mojej dĺžke prstov lepšie. Hitec ma napríklad neoslovil, ale to je prudko individuálne. Všetko sa bavím o strednej / vyššej strednej triede, palcovky.
Ak kúpiš rádio s výmenným VF modulom, cvakneš tam prakticky čokoľvek, tiež na zváźenie - či chceš byť závislý na systéme od výrobcu Tx (má to výhody aj nevýhody, ale kvôli súboju fanklubov sa tu racionálneho zhodnotenia nedočkáš - vždy to skonči ako prekáračka Futaba'n'FASST vs. Duplex s nádychom večného a nadčasového Multiplexu). Alebo či chceš byť "nezávislý". Spektrum Tx modul máš aj do JR, aj do Futaby, aj do MPX - ak vyberieš modulárny a kompatibilný model.
SW si tiež veľmi dôkladne pozri. Manuály sú obvykle na WEBe. Aby si sa s ním dokázal "stotožniť". Filozofia ovládania a programovania sa mnohokrát líši, JR je iné ako Gr, ako MPX, ako Futaba, ako Hitec - každému vyhovuje niečo iné a zvyk je tiež železná košeľa. Niekto voľné priradenie kanálov nepotrebuje, pre niekoho je to nutná podmienka. Niekto sa vie ľahko prispôsobiť továrenskej filozofii ovládania, ale iný sa bez voľných mixov na nastavenie neštandardných šialeností nevie zaobísť. Niekto nutne potrebuje ako veličiny percentá a sekundy, niekomu stačia abstraktné čísla. Tu sa rádiá veľmi líšia - zváž.
Rádio si vyvážiš, to problém nie je. Problém je, keď Ti rádio za 15 litrov nesadne do ruky, otravuje alebo obmedzuje Ťa SW a ... no a samozrejme, ak skrachuje výrobca, to tiež nepoteší.