Tak kterou RC soupravu?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět

Kterou by jste koupili?

Aurora 9
42
24%
Futaba 8FG
57
33%
Spektrum DX8T
24
14%
jiné
49
28%

Celkem hlasů: 172

Zpráva
Autor
Peppy
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba - telemetrie

#61 Příspěvek od Peppy »

zdzd píše:
Peppy píše:HITEC je vecni :lol: :lol: :lol:

Chybí ti tam jedno slovo: problém. :wink:

:lol: :lol: ... kazdy ma svoj system na ktory neda dopustit
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
zdzd

#62 Příspěvek od zdzd »

Peppy píše:niektore HITEC serva mali problem s FASSTom

Stále tradovaný omyl.

FASST se servy komunikuje naprosto stejně, jako PCM1024. A to existuje už více jako deset let.

Když s FASST nejede nějaké servo, nejelo by ani před deseti lety, kdy o FASST nebyla ani tucha. Tehdy by každý jasně řekl, že servo je zmetek. Dneska se řekne, že je to problém FASST. Úchylná doba. Při výběru rádia se řídit zku*veným servem...
m2
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od m2 »

Ešte mi zišla na um jedna vec, myslím nie nepodstatná. Ak mám finančný limit 15k CZK, určite by som si kúpil rádio za 15.999,- CZK a nie za 9999,- CZK. Je v tom dosť veľký rozdiel a šetrenie na Tx je šetrenie na tom najnesprávnejšom mieste ... :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
zdzd

#64 Příspěvek od zdzd »

Peppy píše:
zdzd píše:

Hitec jsem používal asi deset let. Dodnes mám doma Prism7.

ALE:

- PCM přijímače od Prismy se zakusovaly. Typová vada Hitec s tím nikdy nic neudělal a nikdy k tomu neexistoval jiný přijímač než jeden jediný typ.

- Po dvouletém zpoždění přišla Eclipse. Od počátku má vadný firmware a pro vrtulníky nefunguje korektně. Hitec to nikdy neopravil.

- Pak přišla nová verze PCM rychlejší QPCM. No, přijímače chodily, za to hořely VF díly vysílačů. To Hitec stáhnul a vyměnil.

- Přijímač Hitec Feather. Typová vlastnost: Chodil tak na deset metrů.

- Současná serva? Co dodávka, to jiná kvalita a vlastnosti. I když některé věci jsou na nich pořád stejné. Třeba http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1094789 a pak http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1098451

- Aurora rovněž přišla s více jak ročním zpožděním. O spolehlivosti se proto můžeme začít bavit tak koncem příští sezóny zatím je příliš málo zkušeností. Sortiment přijímačů? Nic moc a co bude se neví.

Jinak řečeno, pořád nějaký problém.

Jaký existuje důvod Hitecu bezmezně věřit? Nikdy nebyl extra špička a situace se spíše zhoršuje než zlepšuje.
Naposledy upravil(a) zdzd dne stř 06.10.2010 22:31, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#65 Příspěvek od zdzd »

m2 píše:Ešte mi zišla na um jedna vec, myslím nie nepodstatná. Ak mám finančný limit 15k CZK, určite by som si kúpil rádio za 15.999,- CZK a nie za 9999,- CZK. Je v tom dosť veľký rozdiel a šetrenie na Tx je šetrenie na tom najnesprávnejšom mieste ... :wink:

Tak s tímto naprostý souhlas. Spíše to končívá tak jako se vším jiným. Limit 15k? Koupě je za 20k. Aspoň něco musíme mít s těmi babami společné.

Vysílač se kupuje na roky a vydrží. Cena modelu je v tisících až desítkách tisíc. Přitom může být po smrti za pár desítek vteřin - je to spotřebák. Zamýšlet se v takové situaci nad pár tisíci rozdílu u vysílače ja tak trochu mimo realitu.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od AR1 »

Jj, souhlas.

Tady máš, pokud přidáš 5 tisíc , T12 http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... lozka=3101

Rozdíl - cena jednoho, nijak extra velkého či extra kvalitního, prázdného modelu
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Peppy »

zdzd píše:
Peppy píše:
zdzd píše:

Hitec jsem používal asi deset let. Dodnes mám doma Prism7.

ALE:

- PCM přijímače od Prismy se zakusovaly. Typová vada Hitec s tím nikdy nic neudělal a nikdy k tomu neexistoval jiný přijímač než jeden jediný typ.

- Po dvouletém zpoždění přišla Eclipse. Od počátku má vadný firmware a pro vrtulníky nefunguje korektně. Hitec to nikdy neopravil.

- Pak přišla nová verze PCM rychlejší QPCM. No, přijímače chodily, za to hořely VF díly vysílačů. To Hitec stáhnul a vyměnil.

- Přijímač Hitec Feather. Typová vlastnost: Chodil tak na deset metrů.

- Současná serva? Co dodávka, to jiná kvalita a vlastnosti. I když některé věci jsou na nich pořád stejné. Třeba http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1094789 a pak http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1098451

- Aurora rovněž přišla s více jak ročním zpožděním. O spolehlivosti se proto můžeme začít bavit tak koncem příští sezóny zatím je příliš málo zkušeností. Sortiment přijímačů? Nic moc a co bude se neví.

Jinak řečeno, pořád nějaký problém.

Jaký existuje důvod Hitecu bezmezně věřit? Nikdy nebyl extra špička a situace se spíše zhoršuje než zlepšuje.

Ja som mal OPTIC a teraz AURORU, doteraz cca 10 hitec serv, 7 HITEC primacov a zatial 99% spokojnost ( az na HS-55 co su srcky ), tak naco to menit.... a to stym PCM... aj spickove firmy mozu mat dake chybne kusy... o tom ti moze daco napisat tunajsi uzivatel :wink:
coro

#68 Příspěvek od coro »

AR1 píše:---
Rozdíl - cena jednoho, nijak extra velkého či extra kvalitního, prázdného modelu

Toto už nie je úplne dobrý argument. Na výpadok RC či mrznutie príjmačov sa dnes padá už len u zopár výrobcov. Pre ostatných je už dnes spoľahlivosť v pohode - ak sa nedá najlacnejší indoor príjmač do nejakej dvojmetrovky, samozrejme.

Minúť všetko na vysielač ktorého možnosti ani neplánuje využívať, a značkové príjmače, a potom ušetriť inde a rozbíjať na lacné servá či zdroj pre príjmač, tiež nebude ideál.
Nehovorím že fasstom sa nedá riadiť model s HXT900 servami a Turnigy BEC.
Len to nebude nijak "ideálne zladený systém". Možno by pravdepodobnosť poruchy vyšla výrazne nižšia, keby ušetril na vysielači s príjmačmi, a k tomu dal do modelu od tej Fujtaby radšej spoľahlivé servá..

Inak pojem "telemetria" znamená aj kontrolu kvality signálu ,a aj napätia pre príjmač - dva kroky k lepšej bezpešnosti. Anténka sa zlomí rovnako na všetkých systémoch..Takže netreba napchať model merákmi, a aj tak tá telemetria prinesie dve dosť podstatné vylepšenia (ak tie info výrobca sprístupní.)
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Peppy »

Ja som telemetriu bral ako nepodstatnu a nakonec tu zakladnu plne vyuzivam a je to parada ( sledovania napatia hlavneho packu )..... ale je to skor pohodlie ako potreba.... ale raz mi to zachranilo model.... takze je to len prinos :lol:
robotmz

#70 Příspěvek od robotmz »

m2 píše:Ešte mi zišla na um jedna vec, myslím nie nepodstatná. Ak mám finančný limit 15k CZK, určite by som si kúpil rádio za 15.999,- CZK a nie za 9999,- CZK. Je v tom dosť veľký rozdiel a šetrenie na Tx je šetrenie na tom najnesprávnejšom mieste ... :wink:

- tak prečo si sem dal na výber rádiá, ktoré sú práve okolo tých 9999 Czk /aurora, t8fg/ ??
graup15

#71 Příspěvek od graup15 »

Myslím, že výsledek ankety je naprosto jednoznačný :-)
Když to shrnu..
a) nemusí se to někomu líbit, ale to je tak asi vše co s tím nadělá...T8FG je dnes nejlepší koupě rádia co je (obzvlášť když se člověk posnaží a sežene si to bez DPH) :-)
b)Je to FASST...
c)Futaba má jasnou hystorii a zázemí vývoje
d) Přijímače nejsou tak drahé jak se tu někdo občas snaží podsouvat...obzvlášť když nebude líný a objedná si je např z Espritmodelu
e) už je dostupná i kopie a podle posledních zpráv to funguje (přijímač z HC)
f) soft v TG8 je radost..(sám ji mám tak to můžu říct)
g) Je malá, lehká ..prostě příjemné rádio..a navíc se dobře čistí od bordelu.
h) Telemetrii nemá, ale tu z čistě technických důvodů mám radši externí.
i) vypadá to jako blbost, ale je user friendly co se baterie do vysílače týká..kdo si pamatuje dementní konektor na rádiu JR9XII , pochopí co mám na mysli. Teď přecházím na 2S-Lipol. Nemusím to jako pako cyklovat (defaultně tam je 6S-NiMh)
j) Přenos a archyvace programů na SD kartu...hurá, to mi na JRku chybělo.
k) Přenositelnost programu mezi T8FG směrem nahoru až do FX40 paráda..vyzkoušeno když jsem zalétl Vikinga na své rádio a pak program přenesl na FX40 majitele.
Co dodat....:-)
havrous
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od havrous »

Využití telemetrie v praxi :D a to nejen u MPX.
Mimochodem, jsem zvědav co se stane, až (jestli) Jeti uvede svůj vlastní vysílač. Podle oblíbenosti zástaveb jejich modulů do všeho bych tipoval, že na modelbazaru budou T-8 a Aurory v množství větším než malém.
m2
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od m2 »

robotmz píše:

- tak prečo si sem dal na výber rádiá, ktoré sú práve okolo tých 9999 Czk /aurora, t8fg/ ??

No veď práve to som prekvapený - v texte napísal, že máme odporučiť rádiá do 15k a pritom do ankety uviedol rádiá za 10k ... tomu nerozumiem ani ja.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od JirkaA »

havrous píše:Využití telemetrie v praxi :D a to nejen u MPX.
Mimochodem, jsem zvědav co se stane, až (jestli) Jeti uvede svůj vlastní vysílač. Podle oblíbenosti zástaveb jejich modulů do všeho bych tipoval, že na modelbazaru budou T-8 a Aurory v množství větším než malém.

Jestli to bude čínská hračka s osazeným jeti modulem (jak to udělali MZK), tak už vidím ty zástupy naštvanejch uživatelů T8 a Auror, jak vztekle dupou po svých rádiích :lol: :lol:
OK2WY
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od JirkaA »

m2 píše:No veď práve to som prekvapený - v texte napísal, že máme odporučiť rádiá do 15k a pritom do ankety uviedol rádiá za 10k ... tomu nerozumiem ani ja.

10k je do 15k, v čem je problém?
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“