stretavka helimaniaci SC a okolie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od jeeff »

Ja sa chystam lietat tento tyzden co sa bude dat, pocasie (hlavne vietor) vyzera dobre. V aute vozim heli ready to fly, chcem dat aspon jednu baterku dnes vecer (rano som musel ficat do prace). Cez vikend som v Senci, ak nebude fucat isto pojdem lietat.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
papaya

#32 Příspěvek od papaya »

nevidim dovod ukoncovat sezonu uz tento tyzden. Teplejsie uz sice nebude, ale lietat sa da aj v zime :))) Takze kludne ked sa bude dat mozeme vybehnut na 1-2hodky kazdy vikend. Ja bohuzial cez tyzden nestiham ani h.... .

Moje heliny potrebuju nejaku hodinku na opravu, este som sa k tomu nedostal Portos ma seklu hriadel v loziskach a copter ten ma zabrusene ozubene koleso o nahon zadnej vrtulky. kolesa original align. Sam sa tomu divim... obe osky staci vymedzit a pojde to ...

tomanos mohol si kludne dobehnut, mohol si si polietat robil by som ti spolocnost, mohol som vytiahnut zrkadlovku a porobit zopar dobrych foto...
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jeeff »

sak sezonu este nezatvarame, kto by to celu zimu vydrzal ;-)

Dnes sa mi podarilo do Senca dofrcat o 17:30, takze som stihol dat 2 baterky, pocasie bolo idealne, takze som trenoval Stall Turn.
www.rcklubsenec.sk
papaya

#34 Příspěvek od papaya »

jeff ty sa mas :-D ja som dorazil z prace teraz, dnes bol den blbec... co sa mohlo to sa aj po...o :lol: :lol:
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od tomanos »

To bolo včera počasíčko, až ma nutkalo zobrať si 1/2 dňa dovolenku :wink: .
Takto nech to vydrží tak do decembra a som happy. Včera som si dal 3 baterky, práda.
Fjuser, ak si mal včera svoj deň, buď rád že si nelietal :lol: . Inak ja na sebe sledujem, že mi to s heli nejde zakaždým rovnako. Ak to nejde, radšej lietam len na istotu.
Jeeff vidím, že nezaháľaš, super. Som rád že som ťa inšpiroval. Ja som skúšal tie moje nešťastné kruhy, ale nejde mi to. Preto som zvolil inú taktiku. Trénujem medzistupeň a to vis búdou k sebe. Neudržím ešte moc výšku, ale nie je to až také najhoršie. Treba len prekonať psychoblok.
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jeeff »

dnes som stihol dat len jednu baterku, mam ale pocit, ze pocas letu pocujem nejake zvuky ako keby drel kov o kov. Napadlo ma, ze to moze byt nejake lozisko.

Zatial som nikdy nic nemazal, nebolo by dobre nieco premazat? Ak ano, cim? Mam doma nejaky WD 40.

Ked som pristaval, zase mi cukal chvost dolava a doprava, asi by to chcelo namazat aj osku, mozno by to pomohlo.
www.rcklubsenec.sk
papaya

#37 Příspěvek od papaya »

vcera pokracoval den b...c, domov som si doniesol coptera teda to co z neho zostalo :-))) Cely vecer som sroubikoval, ale uz je ok. Dnes ho zoberiem opat prevetrat snad to dopadne lepsie, ND sa rychlo minaju, este ze nestoja vela. :-D
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od tomanos »

Jeeff, na protosovi sa okrem axiálnych ložísk nemaže nič. Axiálne ložiská sa mažú vazelínou. Tiež som na to prišiel až keď mi začal polohovať kolektív. Neviem koľko má tvoj protos nalietané, ale možno by stálo za to pomeniť aspoň ložiská hlavnej osky. Ono im okrem bežnej prevádzky dáva po zuboch aj občasná rana do zeme :wink: .
U smykátka je bežné že začne drhnúť. Je na to veľa názorov či mazať, alebo nemazať. Ja nemažem, len občas čistím. Tu je o tom vlákno:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31325

Fjuser, vykašli sa už na tú čínu a začni konečne lietať s vrtulníkom :lol: .
papaya

#39 Příspěvek od papaya »

cinan necinan chyba je v pilotovi. Sam si videl ako s tym mlatim o zem :-))) Protosa si setrim na neskorsie... az prejdem zaciatkom a prestanem z heliny robit offroad cross. :-)))
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
papaya

#40 Příspěvek od papaya »

Tak sme sa dnes doobeda neplanovane s jeeffom stretli na "letisku", predbezne sme sa dohodli na sobotu o 13tej. Zalezi to pravdaze na pocasi. Myslim ze sa nemusime uz cakat pri Lidly kazdy vie kam ma ist. :-)))
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jeeff »

Uvidime ake bude pocasie, dnes rano celkom fukalo, dufam ze sa to nebude zhorsovat.
www.rcklubsenec.sk
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od tomanos »

Ak ma švagor nepovolá montovať kuchynskú linku a ak nebude počasie proti,
tak sa samozrejme rád zúčastním.
papaya

#43 Příspěvek od papaya »

nebudeme to znasilnovat, nie je to posledny vikend v tomto roku.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od jeeff »

Dnes podvecer som dal 2 baterky, pri druhej som spravil aj zopar visov budou k sebe, tomanos, dobieham ta, dufam ze vymyslis nejaky dalsi prvok ;-)

Zajtra by mal byt podla predpovede vietor okolo 17km/h co je nad moj limit, ak by to ale okolo obeda vyzeralo lepsie (do 15 km/h) tak o 13:00 som na placi, ak by ste niekto chcel, kludne sa pridajte.
www.rcklubsenec.sk
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od tomanos »

jeeff píše:Dnes podvecer som dal 2 baterky, pri druhej som spravil aj zopar visov budou k sebe, tomanos, dobieham ta, dufam ze vymyslis nejaky dalsi prvok ;-)

Zajtra by mal byt podla predpovede vietor okolo 17km/h co je nad moj limit, ak by to ale okolo obeda vyzeralo lepsie (do 15 km/h) tak o 13:00 som na placi, ak by ste niekto chcel, kludne sa pridajte.

Som na teba hrdý. Ja som bol 4 dni v Prahe, takže si mal šancu :lol: . Ja pomaly prechádzam na idle 2 a pokúšam nejaké tie prvky dolu hlavou. Prvé nesmelé kroky už mám za sebou :wink:
Inak to počasie už nám moc progresu asi nedopraje. No čo, bude dobrý aj simulátor :?
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“