OPR píše:jakotlik píše:Já kupříkladu koupil HK 450 pro. Vím že je to mrdka. Nikdy jsem o heli neuvažoval ale řekl jsem si že za 4tk to zkusím. Postupně jsem vyměnil ložiska u vrtulky, volnoběžku a řemínek. Po několika ranách i hlavní hřídel i hřidel vrtulky. Kupoval jsem již díly Align. Lítá to . Jsem rád že visím a dělám boční přesuny. Peru s tím o zem jak se dá .Jako startovací je to radost za míně peněz. Až to budu umět a bude mě to bavit třeba postoupím na vyšší level ale z heli za 15000 by mi bylo líto řezat o zem.
Hele víš co je nevíc na tom všem nejlepší??
že jsi zřejmě nikdy nesimuloval na simulátoru.
protože takovouhle s odpuštěním (a nic ve zlém proti tobě) blobost bys nenapsal. Víš nebo dovedeš si představit jak já byl vysranej z přestavy že si sám svůj první vrtulník zalítávám já sám s praxí pouze na simulátoru??
Ty frďo a čuměl jsem jak puk když jsem první den s heli ve vzduchu úspěšně "odvisel" a odskákal asi čtyři baterky. přesnej počet netušim ale byli asi čtyři. Na podrobnosti se zeptej Radka. byl tam tenkráde se mnou a byl to právě on kdo mi to zkouknul a pomohl nastavit a napípat do rádia.
A mužu ti s klidem říct že pokud nesereš na přípravu a neni to jen tak halabala tak se to dá.
A argument že "drahý vrtulník na začátek je blbost" neni argumentem....... nýbrž jen leností dotyčného se na něco připravit. Dneska ty možnosti tady jsou. Simulátor je bezva věc.
Jiná věc je když nejsou peníze. Pak je to absolutně o něčem jinym a ty kompromysy prostě nastanou. těm se neuhneš.
Pokud člověk nemusí mýt hned teď a všechno a je ochoten počkat je zase třeba lepší počkat - našetřit na stroj kterej už má smysl pořizovat a tu dobu čekání simulátorovat. Nespočtně krát se ti tréning na simu vrátí v penězích.
No nic to byl jenom muj postřeh
a ať to lítá.......
Počítače mám v práci za celý dem plné zuby. Představa že sedím doma u compu a lítám z heli mě děsí ale proti gustu. Ja jsem heli koupil a nechal si seřídit od kolegy který lítá a ví o čem to je.Díval se na něj co s tím dělá abych věděl o čem to je. Předal mi ji seřízenou do ruk. Přidělal jsem kříž a lítal.