Nemůžu se rozhodnout

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
jakotlik

#46 Příspěvek od jakotlik »

OPR píše:
jakotlik píše:Já kupříkladu koupil HK 450 pro. Vím že je to mrdka. Nikdy jsem o heli neuvažoval ale řekl jsem si že za 4tk to zkusím. Postupně jsem vyměnil ložiska u vrtulky, volnoběžku a řemínek. Po několika ranách i hlavní hřídel i hřidel vrtulky. Kupoval jsem již díly Align. Lítá to . Jsem rád že visím a dělám boční přesuny. Peru s tím o zem jak se dá .Jako startovací je to radost za míně peněz. Až to budu umět a bude mě to bavit třeba postoupím na vyšší level ale z heli za 15000 by mi bylo líto řezat o zem.

Hele víš co je nevíc na tom všem nejlepší??
že jsi zřejmě nikdy nesimuloval na simulátoru.

protože takovouhle s odpuštěním (a nic ve zlém proti tobě) blobost bys nenapsal. Víš nebo dovedeš si představit jak já byl vysranej z přestavy že si sám svůj první vrtulník zalítávám já sám s praxí pouze na simulátoru??

Ty frďo a čuměl jsem jak puk když jsem první den s heli ve vzduchu úspěšně "odvisel" a odskákal asi čtyři baterky. přesnej počet netušim ale byli asi čtyři. Na podrobnosti se zeptej Radka. byl tam tenkráde se mnou a byl to právě on kdo mi to zkouknul a pomohl nastavit a napípat do rádia.
A mužu ti s klidem říct že pokud nesereš na přípravu a neni to jen tak halabala tak se to dá.
A argument že "drahý vrtulník na začátek je blbost" neni argumentem....... nýbrž jen leností dotyčného se na něco připravit. Dneska ty možnosti tady jsou. Simulátor je bezva věc.

Jiná věc je když nejsou peníze. Pak je to absolutně o něčem jinym a ty kompromysy prostě nastanou. těm se neuhneš.
Pokud člověk nemusí mýt hned teď a všechno a je ochoten počkat je zase třeba lepší počkat - našetřit na stroj kterej už má smysl pořizovat a tu dobu čekání simulátorovat. Nespočtně krát se ti tréning na simu vrátí v penězích.

No nic to byl jenom muj postřeh

a ať to lítá.......

Počítače mám v práci za celý dem plné zuby. Představa že sedím doma u compu a lítám z heli mě děsí ale proti gustu. Ja jsem heli koupil a nechal si seřídit od kolegy který lítá a ví o čem to je.Díval se na něj co s tím dělá abych věděl o čem to je. Předal mi ji seřízenou do ruk. Přidělal jsem kříž a lítal.
jakotlik

#47 Příspěvek od jakotlik »

Ještě nápad . Zkus mi najít v mé odpovědi kde jsem napsal že je blbost koupit si hračku za 15000 . Ja si místo simulátoru koupil simulátor HK 450 .Duležité pro mne je že se bavím dobře, proto to dělám. Třeba si na jaro udělám radost a koupím si T rex 500 nebo jinou hračku ale to nevím záleží jak se mi bude chtít.
zdzd

#48 Příspěvek od zdzd »

RolloThomassi píše:A proto když se někdo ptá, kterou walkeru , vyberu walkeru. A nemám alergickou reakci. Tuším , že 5x dražší vrtulník dneska nekoupí a ani to nezkusí. Může to být škoda , třeba je to talent , který jste právě odradili.

Já to ovšem vidím trošku jinak. Spočítal jsi lidi, které odradily právě Walkery? Utratili prachy, nelítalo to, žralo to prachy, tak s tím sekli a v lepším případě mají heli jako ozdobu na poličce, v horším nasypali zbytky do kontejneru.

Naopak, správná informace nemůže nikoho odradit. Jen mu pomůže se zorientovat a lépe rozhodnout.
Trias

#49 Příspěvek od Trias »

Jsem začátečník v heli ale ne v modelářství. Plivalo se tu na HK 600, žě to nelítá, tak jsem ji koupil že si zamodelařím i když to nepoletí. Jaké bylo zklamání že na tom nebylo nic vadného a s vybavením z hc to hned letělo takže začátky s heli velmi lehké, start, visení a přistání jse uměl hned jako samouk,(ambice na 3D nemám) to u letadla jsem se učil rok(ne visení ale přistání a let) a spotřeboval jsem tři modely plus desítky oprav.Už je doma další -450TT a jen samá radost.V modelaření baví každého něco jiného.
Mikelo

#50 Příspěvek od Mikelo »

A kolikpak hodin to má nalítáno? A opravdu lítáno, nebo jenom viseno před sebou?
Nejde o to co lítá, rozchodit se dá skoro všechno. Jde o to jak a za kolik a aby seřízení drželo taky za týden. A to počítáno v řádu desítek hodin, ne jednotek a v prvotním nadšení, že se to vůbec točí.
Dál - visení je jedna věc, zaletět opakovaně čistou osmičku, nebo základní akrobatický prvek, je věc jiná. To se pak jeden může divit jak se jeho na začátečnické visení úžasný stroj opravdu chová v letu.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od OPR »

jakotlik píše:......Ja si místo simulátoru koupil simulátor HK 450 .......

Jo ale mám pocit že ti nikdo nevisvětlil jak PC simulátor funguje. Jen pro info - když spadneš s heli v simu - nic se neděje zmáčkneš na tlačítko "new game" a pohodahudba - lítá se dál...... nemusíš nic nikde paltit - respektive platí se jen pořízení simu.

zatímco simulátor HK - tam je to drobet vyčůranější - plácneš s tim vo zem a máš hovno. tady holt musíš zase nějaký love vydundat z prasátka abys mohl zase vrčet ve vzduchu.

Né promiň dělám si sra :wink: :D :D :D :D ndu jsem si jist že víš co jak funguje - prosím neber to vezlém - byla to jen sranda
jakotlik

#52 Příspěvek od jakotlik »

Nechápeš moji nechut k simulátoru samozřejmě vím že na simu se heli opravuje 1 tlačítkem. Ja celý den sedím před compem v práci a doma fakt nechci. Ty peníze po craši opravdu tahám ale zatím ne tak moc aby mne to přestalo bavit.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od OPR »

mě to povídej co to znamená sedět celej den za bednou a čučet do toho jak jelito. kreslim cadu a neni problém u toho sedět i 12 hod. 6x do tejdne

já taky od tý doby co sem začal "poměrně" jistějc poletovat po obloze zahodil simulátor. Ale až tehdy kdy jsem si byl jistý že v realu to nebude problém.

Máš pravdu v tom že HK neni na rány nějak náročný finančně ale já si vrtulník pořizoval na lítání. Ne na pády. Ty příjdou teprv když se něco usěchá nebo ošidí. ono to chodí ruku vruce spolu. 8)
jakotlik

#54 Příspěvek od jakotlik »

OPR píše:mě to povídej co to znamená sedět celej den za bednou a čučet do toho jak jelito. kreslim cadu a neni problém u toho sedět i 12 hod. 6x do tejdne

já taky od tý doby co sem začal "poměrně" jistějc poletovat po obloze zahodil simulátor. Ale až tehdy kdy jsem si byl jistý že v realu to nebude problém.

Máš pravdu v tom že HK neni na rány nějak náročný finančně ale já si vrtulník pořizoval na lítání. Ne na pády. Ty příjdou teprv když se něco usěchá nebo ošidí. ono to chodí ruku vruce spolu. 8)

Lítám cca 6 týdnů zatím cca 3 pády ale jenom takové kdy stačilo vyměnít listí . Hřídele si dělám sám jelikož mám kde. Na HK je opravdu šunt ložiska u vrtulky a volnoběžka. Zbytek je origo china a zatím drží. Za ten měsíc lítam 4 minuty 3x každý den takže něco už má natočeno. No a až to budu umět tak si právě na lítání pořídím něco jiného .
error414
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od error414 »

OPR píše:
jakotlik píše:......Ja si místo simulátoru koupil simulátor HK 450 .......

Jo ale mám pocit že ti nikdo nevisvětlil jak PC simulátor funguje. Jen pro info - když spadneš s heli v simu - nic se neděje zmáčkneš na tlačítko "new game" a pohodahudba - lítá se dál...... nemusíš nic nikde paltit - respektive platí se jen pořízení simu.

zatímco simulátor HK - tam je to drobet vyčůranější - plácneš s tim vo zem a máš hovno. tady holt musíš zase nějaký love vydundat z prasátka abys mohl zase vrčet ve vzduchu.

Né promiň dělám si sra :wink: :D :D :D :D ndu jsem si jist že víš co jak funguje - prosím neber to vezlém - byla to jen sranda

ty dokazes pobavit :D
Logo 600 + spirit
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RolloThomassi »

Jelikož se normálně ptáš , považuji za slušnost odpovědět

zdzd píše:Já to ovšem vidím trošku jinak.

no to je v pořádku
zdzd píše:Spočítal jsi lidi, které odradily právě Walkery?

NE. Za jedno si nedělám uchylné statistiky a za druhé nemám přístup k datům . Stejně tak jsi ty počítám nespočítal lidi , kterým leží na polici jiný model .
zdzd píše:Utratili prachy, nelítalo to, žralo to prachy, tak s tím sekli a v lepším případě mají heli jako ozdobu na poličce, v horším nasypali zbytky do kontejneru.

No vidíš . A tohle samé můžu říct o některých lidech , co si koupil Maxira , titana , rexe , dokonce i Freyu . ( překvapivě neznám nikoho takového s PROčkem - to nemůže být náhoda )
zdzd píše:Naopak, správná informace nemůže nikoho odradit. Jen mu pomůže se zorientovat a lépe rozhodnout.

V tom se shodnem , ale tvoje slova :
zdzd píše:S jakoukoliv Walkerou postoupíš jedině do...
nejsou informace , je to alergická reakce.
každopádně firemaniaca si můžeš připsat do statistiky těch , které jsi odradil ne- li od vrtulníků , pak od tázání se ve fóru.

Podívej se , vzhledem k tomu , jak se prezentuješ na různých fórech , bude těžké pro tebe najít adekvátní příklad. Vím , že jsi vynikající lyžař , cyklista , tanečník , kanoista ....
Ale dejme tomu , že budeš poprvé v životě na Hawaii a budeš chtít zkusit surfing . Koupíš si něco obyčejného , nevíš , jestli ti to půjde , jestli tě to bude bavit a tam , kde ty se normálně pohybuješ bomba prkno nikdo neocení, takže ani na promenádu mezi lidma ho nepotřebuješ. Přijdeš s tím na pláž a každý se bude ušklíbat , řekne ti - s tím že postoupíš leda do ... , jiní ti řeknou , že máš mrdku a že se utopíš.
Jak se ti to bude líbit ? Poběžíš si hned koupit pořádnou výbavu za tři tisíce dolců ?
avalanche8

#57 Příspěvek od avalanche8 »

No to se nam ta debata pekne zvrhla.Myslim ze ma kazdej mozek a prebere si co potrebuje,nasdtesti co clovek to nazor :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
firemaniac

#58 Příspěvek od firemaniac »

Děkuji za zastání:) Naštěstí jsem se nenechal odradit,spis jsem po přečteni několika tisíc radku na tomto foru prisel na to,ze si rovnou koupim T-Rexe 450 Pro super Combo+Dx6i...Jen si uplne nejsem jisty tim jakou baterku do nej poridit.spis nerozumim tem cislum,jestli kdyz je u ni vetsi cislo.,tak na ni muzu litat dele a tak a potom nevim jakou koupit nabijecku:)
avalanche8

#59 Příspěvek od avalanche8 »

Udelal jsi dobre ja Procko litam rok a max spokojenost,pokud maz moznost nakupu z HC tak nevahej a kup Turmygy 2,2Ah 25C cena/vykon myslim bez konkurence,litam i flightmax 20 i 25c ale tyhle jsou v tehle cene dobre mam aktualne doma 4ks turnygy 25C a jsou vpoho,teda maji asi 20cyklu.pokud by te to chytlo tak zkus turnygy nanotech.Zabrus do vlakna o procku dost se dozvis,at se dari hoj :)
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
zdzd

#60 Příspěvek od zdzd »

RolloThomassi píše:Podívej se , vzhledem k tomu , jak se prezentuješ na různých fórech , bude těžké pro tebe najít adekvátní příklad. Vím , že jsi vynikající lyžař , cyklista , tanečník , kanoista ....
Ale dejme tomu , že budeš poprvé v životě na Hawaii a budeš chtít zkusit surfing . Koupíš si něco obyčejného , nevíš , jestli ti to půjde , jestli tě to bude bavit a tam , kde ty se normálně pohybuješ bomba prkno nikdo neocení, takže ani na promenádu mezi lidma ho nepotřebuješ. Přijdeš s tím na pláž a každý se bude ušklíbat , řekne ti - s tím že postoupíš leda do ... , jiní ti řeknou , že máš mrdku a že se utopíš.
Jak se ti to bude líbit ? Poběžíš si hned koupit pořádnou výbavu za tři tisíce dolců ?

No, už taky vím, žo toho o mě moc nevíš... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“