Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
DaveLister

#481 Příspěvek od DaveLister »

Davas to tam takhle?
Obrázek
Kenny McCormick

#482 Příspěvek od Kenny McCormick »

ano, takto to ma byt.
Este skontroluj ci to dobre sedi aj na max a min kolektiv.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od Dejfak »

:D Tak já to tam mám přesně naopak :P
Tak ted už tomu rozumím děkuji jsem to ale trouba :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Kenny McCormick

#484 Příspěvek od Kenny McCormick »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nic v zlom, tiez mi niekedy nezapina...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Ketch

#485 Příspěvek od Ketch »

Ve čtvrtek jsem začal prvně s "akrobacií", začal jsem dělat loping a flip, kupodivu mi to nepřišlo tak strašný, jak jsem si myslel, akorát ten strach před tím poprvý:) Od té doby jsem odlétal celkem tak 10-15 baterek, získal trochu sebevědomí...no a dneska tak pěkně foukalo...tady je dnešní výsledek:
http://www.youtube.com/watch?v=cQuF-5eAiaI
Omlouvám se za kvalitu, točeno foťákem, který při natáčení neumí zoom. Zvuky kameramana ignorujte :D

Jestli se na to bude koukat někdo, kdo umí trochu lítat, tak prosím o zhodnocení těch 1-2 lopingů, co jsou relativně pěkně zachycený.
Naštěstí mě to ani moc nebolelo, protože jsem na tom měl rotorovou hlavu a listy z HK.
psena
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od psena »

Jak dlouho litas? Mam moji poklonu kazdej, kdo lita loping bokem k sobe, protoze ja jsem s nim zacal kolmo od sebe (je to tak urcite jednodusii, lip se drzi kloneni v rovine) a litam je tak doted. Ale uz bych pomale mel se donutit to zalitnout i tak jak to litas ty jako svuj prvni akrobatickej prvek.
A nejde jen o pozicic lopingu, ale celkove ty lopingy jsou takovy somerny , hlavne ten prvni, dobra prace s kolektivem, jen ti samozrejme ujizdi doleva, ale to je normalni, vsak priste si ho zkus udelat smerem dopredu a uvidis pekne, kam ti to jde.
Samozrejme pri tom poslednim lopingu jsi nemel vysku, ale hlavne jsi nechal moc kladnej kolektiv, ale ty moc dobre vis :lol:
demolátor

#487 Příspěvek od demolátor »

Tak jsem to dneska taky rozmetal :( . Včera si letim, a na poslední baterku mi začal hodně ujíždět zadek, tak že jsem musel mít skoro plný trym. Šel jsem to zkusit dneska-vzlétnu, zavisim-ok-udělám pravou zatáčku-začne mi lítat ocas ze strany na stranu a pak se vrtulník začne točit-křáp 8) . Jako správný pilot jsem dal autorotaci na poslední chvíli, asi kdy se dotkla vrtule země, takže mi skoro vůbec nepomohla. :D
Pravděpodobně to bylo gyro, ale nevím přesně. Škody jsou na pohled asi takové: lupení, hlavní hřídel, příčná hřídel, drát pádel, ulomený držák rot. listů a něco s ložiskem, nebo uchycením v hlavním ozubeném kole. Jen doufám že serva a ostatní el. bude ok.
Nevíte čím by to mohlo být?? Je to blade 400.
Kdyby jsem alespon spadnul na ruce. :roll:
Padání zdar Demolátor.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Mikelo

#488 Příspěvek od Mikelo »

Z videa od Kteche je patrný lítací talent, ale zase zbrklý postup. Místo přemetů bych doporučil věnovat nejprve pár desítek hodin zatáčkám, visení proti sobě a čistým osmičkám v konstatntní výšce. Takových nehod jako je vidět v závěru pak ubyde. Přemet je proti osmičce pilotně sranda.
psena
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od psena »

demolátor píše:Tak jsem to dneska taky rozmetal :( . .

Nevime co se stalo, ale pravdepodne jsi mel ten problem zacit resit uz ve chvili, kdy jsi musel pouzit maximalni trim. Zpetne po padu se priciny urcuji hur nez pred nim.
1one

#490 Příspěvek od 1one »

Myslím že na ocasku se trim nesmí dávat. Měl si spíš odstranit problem než to trimovat.
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
Ketch

#491 Příspěvek od Ketch »

psena: Díky za uznání. Původně jsem to taky chtěl zkoušet směrem od sebe, ale pak jsem se dočetl, že to není úplně správný a říkal jsem si, že bokem to je líp kontrolovatelný a hlavně na pohled zajímavější. Jinak před lopingem samozřejmě byli souvraty, což je prej taky začátek akrobacie.
Lítam jakoby dlouho, v 08/2009 jsem pořídíl Belt CP...celkem chyba, spostu práce a nikam to nevedlo(tenkrát setový gyto bez HL, setová vysílačka...), postupně jsem to vylepšoval předělával, teť z toho je mix CopterX 450, MiniTitana a samozřejmě HK. Teť to líta pěkně, pro mě zatím dostačující. Letos jsem začal lítat až někdy v létě, a rychle jsem si pořídil z druhý ruky T-REX 500, nádhera. Pak jsem to akorát ukazoval kamarádům a strašněj průser....nalít jsem do přítelkyně, ještě k tomu je taková drobnější, no hrůza, rána jako svině, 30cm jizva do teť. Na 3 měsíce jsem to úplně nechal, teť to nějak utichlo a dopřál jsem si Phoenix, trochu trénoval a najednou to šlo daleko líp:)

Mikelo: Děkuju, ale lítací talent bohužel asi ne - spíš velká touha lítat a spostu dřiny...Jinak jak udělat loping jsem postupoval podle Tvého návodu ve vlákně Začátak akrobacie, nebo tak nějak. Za to velký dík.
Každopádně je motivující, když někdo zkušenější poradí, že se mám věnovat ješte osmičkám. Myslím, že je zvládám i v konstantní výšce, na videu jsou takový trochu do souvratu kvůli vyšší rychlosti do lopingu. Ale jak dobře chápu, tak jsou asi základem každýcho slušnýho pilota. Člověk se ale občas musí potěšit novým prvkem v letu :)
demolátor

#492 Příspěvek od demolátor »

psena píše:
demolátor píše:Tak jsem to dneska taky rozmetal :( . .

Nevime co se stalo, ale pravdepodne jsi mel ten problem zacit resit uz ve chvili, kdy jsi musel pouzit maximalni trim. Zpetne po padu se priciny urcuji hur nez pred nim.

No říkal jsem si že to budu muset asi stejně vyskoušet ve vzduchu. (zkoušel jsem to doma na plovoucí podlaze, která klouže a tam normálně dtžel :( ) Vono při vzletu to ještě šlo, ale po tý zatáčce začalo vysluhovat.
Nevím, zkusím prubnout dx6i na msr (sim je momentálně kvůli kompu nedostupný) a uvidíme.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
demolátor

#493 Příspěvek od demolátor »

Tk jsem to zkoušel a vypovědělo gyro, které negyruje. :(
Servo ale běhá, jen gyro nejde, nikdy bych si nemyslel že to bez něho bude tak hrozné.
Takovejch peněz. :oops:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Drop

#494 Příspěvek od Drop »

Ketch píše:psena: Díky za uznání. Původně jsem to taky chtěl zkoušet směrem od sebe, ale pak jsem se dočetl, že to není úplně správný a říkal jsem si, že bokem to je líp kontrolovatelný a hlavně na pohled zajímavější. Jinak před lopingem samozřejmě byli souvraty, což je prej taky začátek akrobacie.
Lítam jakoby dlouho, v 08/2009 jsem pořídíl <a>BELT</a> CP...celkem chyba, spostu práce a nikam to nevedlo(tenkrát setový gyto bez HL, setová vysílačka...), postupně jsem to vylepšoval předělával, teť z toho je mix CopterX 450, MiniTitana a samozřejmě HK. Teť to líta pěkně, pro mě zatím dostačující. Letos jsem začal lítat až někdy v létě, a rychle jsem si pořídil z druhý ruky T-REX 500, nádhera. Pak jsem to akorát ukazoval kamarádům a strašněj průser....nalít jsem do přítelkyně, ještě k tomu je taková drobnější, no hrůza, rána jako svině, 30cm jizva do teť. Na 3 měsíce jsem to úplně nechal, teť to nějak utichlo a dopřál jsem si Phoenix, trochu trénoval a najednou to šlo daleko líp:)

Mikelo: Děkuju, ale lítací talent bohužel asi ne - spíš velká touha lítat a spostu dřiny...Jinak jak udělat loping jsem postupoval podle Tvého návodu ve vlákně Začátak akrobacie, nebo tak nějak. Za to velký dík.
Každopádně je motivující, když někdo zkušenější poradí, že se mám věnovat ješte osmičkám. Myslím, že je zvládám i v konstantní výšce, na videu jsou takový trochu do souvratu kvůli vyšší rychlosti do lopingu. Ale jak dobře chápu, tak jsou asi základem každýcho slušnýho pilota. Člověk se ale občas musí potěšit novým prvkem v letu :)

Všechno Ti zde zkušení již napsali, začal jsem za podobný konec provazu jako ty, zkouška visu,první zbrklé osmičky a hurá souvraty lopingy atd.Výsledek, za dobu 3 měsíců 5 pádů.Smysl to nemělo absolutně žádnej,zbytečně vyhozený peníze a jistota ruky žádná.Přišel den, kdy se to vše otočilo, jedu krok po kroku pilotní heli tréningový program.Každý svůj reálný i sim tréning začínám visem ve všech směrech to samé v invertu, osmička je naprostou samozřejmostí(divil by ses, jak málo pilotů zvládá zalétnout čistou osmičku).Neumí-li pilot zvládat heli naprosto jistě ve všech polohách visu, neměl by jít dál, věř že všechno navazuje na sebe, třeba samotné překlopení do invertu ti velice zlepší orientaci v lopingu.Neni problém měsíc-dva, cvičit lehčí prvek, je to dřina ale vrátí se ti to, tomu věř..

Hodně štěstí v létání.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
psena
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od psena »

Presne tak,naprostej souhlas s Dropem, hlavne se nenechat stengrovat, ze nekdo nejakej prvek udelal driv. Je to metodika jako kazda jina, jedine spravnej zaklad ti vytvori vhodny podminky pro dalsi soumernej a rychlej rozvoj bez spatnych navyku.
Zalitnout loping je vec velmi jednoducha, ale ovladat a spravne cist vrtulnik celou dobu pruletu lopingem uz je uplne o necem jinym. Polohovky mam jakztakz zvladly a stejne v lopingu a jeho ovladani mam znacny rezervy.
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“