Aky 3D akrobat 1,5-1,6 m?

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od EPPmaniac »

Dano píše:
jozop píše:No 2 roky 100% fungovania elektroniky su fajn argument, a ktomu ti prave Eppmaniac dava za pravdu, ze to vies osadit dobre. Ja som zatial akrobatil na flashovi a telink Jak55 a fakt vela lietam na simulatore.
Takze na balzak si trufam a tesim sa, ale hladam radu do coho ist. Ak sa dozviem ze 150 cm je podstatne lepse ako 120 cm a rozdiel v cene nevelky (lebo haikong je lacnejsi) tal potom sa mi zda mudrejsie 150 cm.
Ak bude rozdiel maly, lebo extrem flight je super lietadlo tak vyhra 120 cm.

Ja tu k tomu napíšem ešte jednu vec.
Každý tu chce mať ten najlepší model na svete. Dovolím si tvrdiť, že najviac záleží na "rukách" a aj ten "najhorší" z tu poradených modelov toho "vie" x-násobne viac ako 90% z nás - pilotov. Takže je len na pilotovi pre čo sa rozhodne - aké lietadlo sa mu páči tvarovo a kolko do toho chce investovať.
Ja mám aj Katanu od Seba 1,25m a neskutočne dobre sa mi s ňou lieta ( a to je v nej 4xA123)..... super pilot by povedal, že pre neho je to nepoužitelné. Ja superpilot nie som a ani nikdy nebudem, ale zalietam si s chuťou.

prečo by superpilot povedal že je to nepoužitelné?

A ja nechcem mať ten najlepší model na svete,
mne sa Thunder páčil a chcel som ho ešte vtedy keď som ani nevedel ako vyzerá,už z počutia to že bude mať krídíelka cez pol krídla Že je to kompozit , a Že bude robený moderným designom ma dostalo a keď som poprvý raz videl fotkU ( z WAG 2009 ) tak ma dostal a nechcel som iný model.Mne osobne sa páči a lieta sa mi s ním super.
A tiež niesom super pilot,skôr to robím lebo ma to baví :)
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
venry

#62 Příspěvek od venry »

Dano píše:
jozop píše:No 2 roky 100% fungovania elektroniky su fajn argument, a ktomu ti prave Eppmaniac dava za pravdu, ze to vies osadit dobre. Ja som zatial akrobatil na flashovi a telink Jak55 a fakt vela lietam na simulatore.
Takze na balzak si trufam a tesim sa, ale hladam radu do coho ist. Ak sa dozviem ze 150 cm je podstatne lepse ako 120 cm a rozdiel v cene nevelky (lebo haikong je lacnejsi) tal potom sa mi zda mudrejsie 150 cm.

Každý tu chce mať ten najlepší model na svete. Dovolím si tvrdiť, že najviac záleží na "rukách" a aj ten "najhorší" z tu poradených modelov toho "vie" x-násobne viac ako 90% z nás - pilotov. Takže je len na pilotovi pre čo sa rozhodne - aké lietadlo sa mu páči tvarovo a kolko do toho chce investovať.
Ja mám aj Katanu od Seba 1,25m a neskutočne dobre sa mi s ňou lieta ( a to je v nej 4xA123)..... super pilot by povedal, že pre neho je to nepoužitelné. Ja superpilot nie som a ani nikdy nebudem, ale zalietam si s chuťou.

Asi nejlepší co tu padlo,klobouk dolů a gratulace do blavy
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od EPPmaniac »

ešte pre Dana,

nikde som nepovedal že nejaký model je zlý alebo horší,len vravím Že u SebarT modelov býva problém s dodrŽaním kvality lepených spojov atp.

všetky značky čo sa tú spomenuli patria medzi TOp a dá sa s nimi odlietať všetko.
To či je to PA ,EF ,SebarT ,Hyperion,Haikong je prakticky vec toho ako model vyzerá.
Každý si nájde svoj štýl lietania a modelu ktorý sa mu páči.
Každý je spokojný s tým s čím lieta.a to je normálne.
A nepovedal som že Sebart Robí konepčne zlé lietadlá,len že niekedy je problém s kvalitou.Treba si dať na to pozor.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Dano

#64 Příspěvek od Dano »

[

Ja mám aj Katanu od Seba 1,25m a neskutočne dobre sa mi s ňou lieta ( a to je v nej 4xA123)..... super pilot by povedal, že pre neho je to nepoužitelné. Ja superpilot nie som a ani nikdy nebudem, ale zalietam si s chuťou.[/quote]

prečo by superpilot povedal že je to nepoužitelné?

No preto, lebo to nieje najlahšie,nieje tam super výbava, nieje to brutálne namotorované atď.
Kolko ludí kludne napíše, že Seba modely sú nič moc?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Peppy »

Dano píše:

Dovolim si nesuhlasit.

Na zaciatky je velice dobre mat dobre ero, lebo s vlastnej skusenosti viem ze to velmi pomoze.

Ako prve drevene som tiez vahal ci utratit viac, ci menej, nakoniec som isiel tou lacnejsou cestou a potom som to hlboko lutoval. Kupil som dakeho yaka od HI-FLY ktora nesaha haikongu ani po boticky, stavebnica mala 1,8kg, podvozok nepasoval, vyskovku som musel dobrusovat, no nic moc. Potom som ho predal dost pod cenu a kupil EXTRU MX takze som konec koncov preplatil este viac ako keby som extru kupil rovno.
Hned prvy let bolo poznat ze tie peniaze nie su len ze znacku ale ze skutocne je to omnoho lepsie. Strasne vela ma extra naucila a dnes som velice rad ze som nakonec kupil extru a nadavam si ze som kupil toho yaka. Takze nazaciatok je dobre mat fakt ze dobre ero lebo so spatnym s tym budes viac bojovat ako lietat.

Ale zase tu je 1,5m vs. 1,2m kde 1,5m uz vyhrava stabilitou len preto ze je 1,5m. Ale zase haikong robi celkom kvalitne stavebnice, aj primerane lahke, takze to uz je na posudeni pro a proti dotycneho kupujuceho

A tiez zalezi co od toho ocakavas.
Od nas ma jeden toho yaka 54 HIFLY na spalovak a maximalne mu vyhovuje lebo lieta tzv. sportovu akrobaciu ( ako skutocne era ) a mozno by mu mala vaha extry prekazala.
A kedze poznam jozopa osobne a par krat sme sa bavili tak viem ze chce lietat 3Dcku, tvrdu brutalnu 3Dcku :D :wink: ... takze by som mu skor odporucil nesetrit na cvicnom (prvom drevenom ) 3Dcku.
Ale zase nehovorim ze Yak 55 haikong je zly
Naposledy upravil(a) Peppy dne stř 03.11.2010 18:42, celkem upraveno 2 x.
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od EPPmaniac »

Moja extra v 50kovej velkosti (1,5m) mala takmer 2900g ,nebolo to poznať nikdy som s tým problém nemal vŽdy som sa modelu vedel prispôsobiť.

To Že to niekto napíše môže myslieŤ rôzne.
Kvalitou,výzorom,povrchovou úpravou a podobne.
Vieš kolko kritiky som počul ja na Thundera ?
len za to že má kabínu z Fockewulfa?
keby som sa mal pozastaviť nad všetkými takými to poznámkami tak nič iné nerobím.
Ak si spokojný s tým čím lietaš nieje dôvod to dalej riešiť.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Dano

#67 Příspěvek od Dano »

EPPmaniac píše:ešte pre Dana,

nikde som nepovedal že nejaký model je zlý alebo horší,len vravím Že u SebarT modelov býva problém s dodrŽaním kvality lepených spojov atp.

všetky značky čo sa tú spomenuli patria medzi TOp a dá sa s nimi odlietať všetko.
To či je to PA ,EF ,SebarT ,Hyperion,Haikong je prakticky vec toho ako model vyzerá.
A nepovedal som že Sebart Robí konepčne zlé lietadlá,len že niekedy je problém s kvalitou.Treba si dať na to pozor.

Ale ja tom to naozaj vôbec "nemieril" na teba. Je to čisto všeobecne.
Myslím, že máme na veci velmi podobné názory.
Takže nebuď vzťahovač vzťahovačný... :D :D :D
Dano

#68 Příspěvek od Dano »

Peppy píše:
Dano píše:

Dovolim si nesuhlasit.

Na zaciatky je velice dobre mat dobre ero, lebo s vlastnej skusenosti viem ze to velmi pomoze.

Ako prve drevene som tiez vahal ci utratit viac, ci menej, nakoniec som isiel tou lacnejsou cestou a potom som to hlboko lutoval. Kupil som dakeho yaka od HI-FLY ktora nesaha haikongu ani po boticky, stavebnica mala 1,8kg, podvozok nepasoval, vyskovku som musel dobrusovat, no nic moc. Potom som ho predal dost pod cenu a kupil EXTRU MX takze som konec koncov preplatil este viac ako keby som extru kupil rovno.
Hned prvy let bolo poznat ze tie peniaze nie su len ze znacku ale ze skutocne je to omnoho lepsie. Strasne vela ma extra naucila a dnes som velice rad ze som nakonec kupil extru a nadavam si ze som kupil toho yaka. Takze nazaciatok je dobre mat fakt ze dobre ero lebo so spatnym s tym budes viac bojovat ako lietat.

Ale zase tu je 1,5m vs. 1,2m kde 1,5m uz vyhrava stabilitou len preto ze je 1,5m. Ale zase haikong robi celkom kvalitne stavebnice, aj primerane lahke, takze to uz je na posudeni pro a proti dotycneho kupujuceho

A tiez zalezi co od toho ocakavas.
Od nas ma jeden toho yaka 54 HIFLY na spalovak a maximalne mu vyhovuje lebo lieta tzv. sportovu akrobaciu ( ako skutocne era ) a mozno by mu mala vaha extry prekazala.
A kedze poznam jozopa osobne a par krat sme sa bavili tak viem ze chce lietat 3Dcku, tvrdu brutalnu 3Dcku :D :wink: ... takze by som mu skor odporucil nesetrit na cvicnom (prvom drevenom ) 3Dcku.
Ale zase nehovorim ze Yak 55 haikong je zly

Dobre, ešte raz špecialne pre teba.
To že si si kúpil nepodarok Yak 54 HiHly bola tvoja volba. Málo si pátral po informáciach. Ja som si Jaka od Haikongu kúpil až ked som si bol na 99% istý, že to bude O.K. - nájsť a vidieť videá na nete ktoré mi niečo povedia a potom hmotnosť draku. To si zjavne neurobil. Keby ano, tak ho nemôžeš kúpiť. Takže opakujem - čo nieje drahé, nemusí byť automaticky zlé - a naopak.

A ja Jaka nikomu nenúkam,ani ho dáko nevyzdvihujem, len som naň upozornil, že stojí za pozornosť.

...a s čím vlastne nesúhlasíš?
:D :D
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Peppy »

Samozrejme ze to bola moja chyba....ja nehovorim ze ne, tiez nehovorim ze yak haikong je zly, len hovorim ze sa neoplati setrit na cvicnom 3Dcku.

A nesuhlasim s tymto

Každý tu chce mať ten najlepší model na svete. Dovolím si tvrdiť, že najviac záleží na "rukách" a aj ten "najhorší" z tu poradených modelov toho "vie" x-násobne viac ako 90% z nás - pilotov.

S najlepsim modelom na svete to ide omoho lahsie a naucis sa aj to co by si sa zo zlym nenaucil ( mozno po x rozbitiach a po rokoch trenovania ).

Ak sa rozhodne ci pre extru alebo yaka obidve budu lietat dobre, zalezi ake tam da vybavenie
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od EPPmaniac »

Dano píše:
EPPmaniac píše:ešte pre Dana,

Ale ja tom to naozaj vôbec "nemieril" na teba. Je to čisto všeobecne.
Myslím, že máme na veci velmi podobné názory.
Takže nebuď vzťahovač vzťahovačný... :D :D :D

Niesom :) len som k tomu dodal to čo som chcel :)

TO adam:
máš pravdu ,s dobrým modelom sa učí lahšie, to ale začiatočník taŽko rozozná čínsky model tažký ako kameň od solídneho modelu,preto sa treba pýtať a aj ohladom výbavy.Je velmi zlé skočiť do neoverenej veci,kúpiť model ktorý nepoznáš.Stačí pár večerom stráviť tým že si to všetko premyslíš ako potom banovAť že si kúpil zle.
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Peppy »

EXTRA MX
http://www.pamodels.cz/pa/eshop/2-1-iPAs-SETY-PA/26-2-iPAs-SETY-EXTRA-MX/5/65-Extra-MX-SET-LITE

lietadlo + pohon + unasac 400€
serva http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20096 85€ za styri
baterky nano-tech 19$ za polku ( 3S+3S ) takze 36$ za jednu baterku

Takze za 500€ mas TOP model, s pohon dymenzovanim na 2:1 tah-vaha.

vaha 1,7kg a rozpatie cca 1,5m.... proste bezkonkurecne parametre....a videl si ako to dobre lieta :wink:
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Peppy »

Ja viem som debil ze som to kupil.... bola to novinka, prvy krat som to videl a nechal som sa ukecat od mata.... na vlastnych chybach sa najlepsie uci ( tiez sa hovori ze na cudzich este lepsie :wink: :lol: ) preto tu 2m vybera uz pol roka a este dalsi pol roka budem aby bolo secko TOP 8)

Tak isto aj vysielacku som vyberal cca pol roka a som nanajvis spokojny

EDIT: ale zase ten hi-fly ma dodnes udavanu vahu prazdnu 1,5kg co je o pol kila mensia ako skutocna, ale kludne to mohla byt daka stara verzia ktoru cinania poslali na cechy ze tam sa to rozpreda :lol: .Takze aj keby som nato kukal cely den stejne by som tu vahu nezistil len tak ze by som si to kupil a odvazil. Inak bez tych pol kila to mohlo lietat dobre 8)
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od L.Bily »

Peppy píše:EXTRA MX
http://www.pamodels.cz/pa/eshop/2-1-iPAs-SETY-PA/26-2-iPAs-SETY-EXTRA-MX/5/65-Extra-MX-SET-LITE

lietadlo + pohon + unasac 400€
serva http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20096 85€ za styri
baterky nano-tech 19$ za polku ( 3S+3S ) takze 36$ za jednu baterku

Takze za 500€ mas TOP model, s pohon dymenzovanim na 2:1 tah-vaha.

vaha 1,7kg a rozpatie cca 1,5m.... proste bezkonkurecne parametre....a videl si ako to dobre lieta :wink:

nano-tech 2200mah 6S 26 $ :D
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
patty111

#74 Příspěvek od patty111 »

..ja nechci zasahovat do zdejsi debaty, ale panove je treba si uvedomit, ze EPP MANIAC patri k tem nejlepsim pilotum, ktere jsem kdy videl letat.
Jeho letovy projev je neskutecny a ja ho radim jako jednoho z nejlepsich pilotu v CR/SR. Ten kdo ho zna a videl ho letat, to muze jen potvrdit...takze vsechno co napise se zaklada minimalne z 99% na pravde. :wink:
ten clovek je moderni, rozumi modernim vecem a modernimu letani :D
klobouk dolu.
EPPmaniac
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od EPPmaniac »

to Patty:
ale no nepreháňaj :)
v prahe som toho vela neodlietal :wink:
O hodinu idem na poštu po váš model a dúfam že bude v Poriadku.

a díky ešte raz.
som rád že som vás tam spoznal , máte super dielňu na modely a viete ak omá dobrý model vyzerat.
cez víkend zrejme budem v hale tak skusim natočiť video Sučka z prvého letu :wink:
flyingislife@rcportal.sk
EF Slick (GP123) 2.6m.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“