Easy Star a výměna motoru Permax 400 za jiny - jak na to?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
nessi

Easy Star a výměna motoru Permax 400 za jiny - jak na to?

#1 Příspěvek od nessi »

Zdravim vas! Tak pomalu premysůim o vymene motoru u meho ES. Prijde mi, ze vystoupani trva nejak daleko a chtel bych neco silnejsiho do tohoto super era. Vim ze zde na foru se podobna temata resily x krat, ale me neni jasna jedna vec. Motor je defacto vlepen do trupu a navic mirne prilepen k jedne casti trupu. Jakym zpuseobem se da trup v oblasti umisteni motoru setrne rozlepit? To mi moc neni jasne, nerad bych neco poskodil. Jinak by me zajimalo jestli by nestacilo koupit jiny regulator pro zvyseni vykonu. Ted bohuzel nereknu jaky presne mam. Predem dekuji za pripadny tip na vymenu.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od H1N1 »

Tak v první řadě, měl jsi tam ten motor dát na suchej zip... a rozlepit se dá rozlepovačem na CA lepidla, pokud je lepen CA... jestli ne uřízni to. záleží na motor který tam dáš, podle toho se dá dál poradit jak na to.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Pokud bys tam chtel dat obezku a vetsi vrtuli nez 6" tak to stejne musis dost upravit. Pokud trvas na nahrade ktera bude stejny typ jako ten Permax, tak je to nejaky inrunner velikosti 28x35mm s cca 2200-2500kV a vrtulka 5-6".

Pak by to vypadalo nejak podobne.

Jak ten motor vyrvat z gondoly, to zalezi na tom, cim je tam prilepen. Nak
honzis

#4 Příspěvek od honzis »

No tím tzv.debondérem(odlepovačem) vteřiňáku to vůbec nezoušej. Prostě ti to vyšumí.
Vyměnit regulátor je taky špatná volba. Pro lepší pohon musíš vyměnit motor i regulátor. A teď budeš křičet když ti poradím aby sis pořídil motor střídavý nejlépe AXI a nový regulátor (pokud nebude stačit ten původní).
Axi bych pořídil i přes bazar. Na stránkách AXI si najdeš jaký motor.
Jen opatrně s Čínou.
Honzis
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jameson »

Axi do EasyStaru? Nie je to trošku overkill? Ale tak ztrojnásobí sa tak hodnota lietadla, prečo nie... A s regulátorom Jeti Spin jeho hodnota stúpne aj na päťnásobok...

Ja som lietal WildHawk (až kým som ho nepredal) a teraz EasyStar (na FPV) s týmto čínskym motorom + 25A regulátor (bohate stačí SuperSimple) a 2200 mAh akumulátor. Všetko dokopy výjde na pár stoviek a je to úplne iné lietadlo. Určite tam nedávaj iný jednosmerný motor (napr. 480 Race) - nemá to význam...

Na vysvetlenie k Číne: mám 3 lietadlá s Axíkom, takže ťažko povedať, že som čínaholik. Podľa mňa však treba pri rozhodovaní o motore používať najmä hlavu a, ako sa u nás hovorí, nehádzať perly sviniam. Axi treba použiť tam, kde sa vyžaduje maximálna efektivita a kvalita. EasyStar je školské lietadlo a dať tam Axi je proste absolútne zbytočné... Pre vyššie spomínaný motor hádam hovorí aj to, že oba motory, čo som mal/mám, šlapú už pár rokov na jednotku...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

AXI jsou velmi kvalitni a ucinne motory, bez debaty. Ale az uvidi cenu tak nevim :D do letajicich kulicek je to skoda penez. Nak
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od H1N1 »

Já teda Easyho rozlepoval rozlepovacem na CA lepidla a v pohode... a k motorum já ve svém Esku mel Turnigy 28-26 18A regl vrtuly 7x4 3s 2200mAh 30C. A byla to střela... proto jsem taky zlomil křídlo za letu... rozhodně ne AXI do letadla za 1600Kč.
were
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od were »

Nevim proc by do ES nemohl dat Axi - ja ho mam v Toru a nelituju, s dvouclankem mi stoupa jako raketa kolmo vzhuru, zatimco s jinymi motory tam kvuli tomu cpou tezky trojclanek. A az ho ES prestane bavit zbude mu kvalitni motor do jineho era. Treba kolega ma v ES taky drahy a vykonny motor ale diky tomu ho ES bavil hodne dlouho a motor pak muze pouzit treba do Funjeta.
Kridla se ani s vykonym motorem nezlomi, pokud jsou dobre vyztuzena.

Podle me je rikat jestli tam ma prijit Axi nebo cina uplne zbytecny - zalezi na tom jake s tim ma kdo plany.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
honzis

#9 Příspěvek od honzis »

Pokud tě modelařina opravdu baví tak poznáš že koupit si kvalitní a tím neříkám drahé komponenty (i když se to občes snoubí), se ti vyplatí.
Za dva tři roky se zeptej na čínské komponenty jak jim slouží.
Pokud tedy nelétají tak jednou za měsíc.
nessi

#10 Příspěvek od nessi »

JAMESON mi radil motor od Turnigy HXT 2835. Vypada zajimave ale nemam moznost objednavat z HC (nemam pay) a na webu u nas jsem tedy zatim zadneho prodejce nenasel. Jinak by me taky zajimalo jak je to s vrtuli, jestli tam nechat puvodni 5/4 nebo dat jinou. Diky.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od H1N1 »

Rozhodni se nejdříve jestli si tam dáš OUT nebo IN. podle toho si vyber motor a zástavbu, a určitě bych dal vrtulku větší. Ale to vše se určí podle tvého výběru motoru.
petertn
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od petertn »

ja som daval kamosovi tento http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... oduct=2046 a 30A regulator

vojde krasne do gondoly, len som do vnutra vlepil prepazku do ktorej sa uchyti motor

je to raketa ...

ak to mas zlepene, tak jedine rozrezat, alebo urezat gondolu, otvorit ju vlepit prepazku,naontovat motor a kable tahat vrchom az do kabinky.
ked odrezes gondolu tak by som dal len prepazku a na nu motor. bude lepsie chladenie.
S tym motorom a vrtulka bola originalna, nebol cas laborovat to lieta na 2x 3S 1300 skoro hodinu na motor :-)
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
nessi

#13 Příspěvek od nessi »

H1N1: urcite bych zustal u motoru inrunner jako je nynejsi Permax. Uvidim jestli by se mi podarilo nekde sehnat ten Turnigy jak jsem psal a k tomu vrtuli. Ani nevim jestli tu origo vrtuli bych nasadil na osicku motoru.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od H1N1 »

Já tam dával oběžku, takže ti poradí někdo jinej. určitě tam ale dej jinou vrtulku na klasickej unašeč. Podle hřídele vybereš potom unašeč.
coro

#15 Příspěvek od coro »

vojde tam len malá vrtuľka, takže musíš voliť motor s vysokým KV.
To či to bude inrunner alebo outrunner, je v podstate jedno, pozri si výkony a účinnosť - tie dvojpóly z HC by som nechcel..
Navyše ten outrunner sa dá namontovať naopak takže by prepážka bola vlepená dosť hlboko v gondole a motor bol vonku, pri vrtuli.
Potom by sa o ňu pripevnil pomocou takého prídavného kríža, často sa k motorom dodáva (a nie je problém šroubovať zvonku po bokoch motoru lebo je ten kríž väčší, aj to dobre drží a ani nie je problém s káblami).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“