Zadní výfuk na MVVS 2,5ccm
Zadní výfuk na MVVS 2,5ccm
Ahoj kluci.Podařilo se mi na Aukru vydražit MVVS 2,5 GRR.Ten motor má zadní sání i vejfuk a stím je právě potíž.Ten novej černej muffler,kterej MVVS prodává se na výfuk nasazuje zvenku,kdežto tady se výfuk nasazuje dovnitř do motoru.Nevím jestli jsem to dobře popsal,ale takhle to mívaly třeba i MVVS 2,5 D7,G7 atd.Zkrátka starší modely MVVS.Nenašel byste někdo v šuplíku tenhle starší model zadního výfuku?Dejte cenu a dohodnem se.Ten motor má ještě solidní kompresi,takže bych ho rád ještě prohnal.Díky za pomoc a letu zdar.
To Joba:No já jsem ten motor koupil spíš do sbírky a vím,že jsem kdysi četl,že ten motor se zadním sáním býval o dost výkonnější než normální 2,5gf.Jestli by neběžel nějak normálně s mufflerem,tak je mi to stejně spíš nanic.Já za něj dal tři stovky,ale má dobrou kompresi,tak jsem ho chtěl v něčem vyzkoušet,šlo mi o to zkusit jak to chodí.Vím že jsem ho viděl kdysi na letišti u někoho s rc karbecem a tím mufflerem.Tak jsem myslel,že to bude běhatjako normální dvaapůlka Gf.Jestli by to nešlo nebo měly být problémy,tak se na to asi vykašlu a nechám si poradit
.
Píšeš že je to 2,5-ka GRRT ten motor bol robený pre rýchlostné upútance a točil okolo 25 000 otáčok .Podľa toho načasovania má prispôsobený výfuk (ladený ) a sanie resp. diera ..Celkové nastavenie je prispôsobené na väčšie výkony pri tých 25 000 ot. Pri čiernom výfuku ten motor beží na nižšie otáčky a diera v karburátore príliš velká (zlé sanie ). Ak to bude bežať s nižšími otáčkami je mimo naladenia , bude to skapínať a zle štartovať.Tak že buď to naladíš na tie otáčky aké má prevádzkové alebo to daj do vitríny 
To Mosquito: Mám stejný motor provozovaný s RC karburátorem a se zadním černým muflerem nasazovaným zvenku. Je tam takový výstupek pro který jsem musel u toho výfuku vypilovat na hrdle drážku. Přichycený je tvarovaným pružinovým drátem. S vrtulí 180/100 točí neuvěřitelné otáčky, zvuk dvoutaktu se podobá siréně. S palivem s 5% nitra se mi podařilo, než jsem potom přidal podložku pod hlavu, přetrhnout za letu ojnici. Něco pravdy na tom bude, že je GRko výkonnější než GFko
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Mosquito píše:To Joba:No já jsem ten motor koupil spíš do sbírky a vím,že jsem kdysi četl,že ten motor se zadním sáním býval o dost výkonnější než normální 2,5gf.Jestli by neběžel nějak normálně s mufflerem,tak je mi to stejně spíš nanic.Já za něj dal tři stovky,ale má dobrou kompresi,tak jsem ho chtěl v něčem vyzkoušet,šlo mi o to zkusit jak to chodí.Vím že jsem ho viděl kdysi na letišti u někoho s rc karbecem a tím mufflerem.Tak jsem myslel,že to bude běhatjako normální dvaapůlka Gf.Jestli by to nešlo nebo měly být problémy,tak se na to asi vykašlu a nechám si poradit.
To ze koncepce GF je horsi nez GR je povera. Potvrzuji to treba rychliky od Rossiho. A ta GF je pokus Misi Obrovskeho o kopii Rossi.
S MVVS 2,5 GF s mufflerem se taky litali RC-P a pamatuju, jak Malina daval kour lidem, co uz meli MVVS 3,5.
Velice zalezi, jak je ten motor nacasovanej vyfuk. Na ostatnich kanalech az tak moc ne. RC maji kolem 150 stupnu, mufflery kolem 160 a roury kolem 180. To ale asi zmerit neumis... Mam vsechny tri v krabici. Mohl bych ti zmerit, jaky je rozmer vyfukovyho okna pro kterej vyfuk. Taky zalezi na obsahu spalovaciho prostoru, to jsem ale uz zapomel kolik to bylo bro svicku a kolik pro zhavici hlavu.
Jirka
Jirka