Zadní výfuk na MVVS 2,5ccm

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mosquito

Zadní výfuk na MVVS 2,5ccm

#1 Příspěvek od Mosquito »

Ahoj kluci.Podařilo se mi na Aukru vydražit MVVS 2,5 GRR.Ten motor má zadní sání i vejfuk a stím je právě potíž.Ten novej černej muffler,kterej MVVS prodává se na výfuk nasazuje zvenku,kdežto tady se výfuk nasazuje dovnitř do motoru.Nevím jestli jsem to dobře popsal,ale takhle to mívaly třeba i MVVS 2,5 D7,G7 atd.Zkrátka starší modely MVVS.Nenašel byste někdo v šuplíku tenhle starší model zadního výfuku?Dejte cenu a dohodnem se.Ten motor má ještě solidní kompresi,takže bych ho rád ještě prohnal.Díky za pomoc a letu zdar.
pert
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pert »

Nebo se k tomu dá dodělat takovej mezikus kde se jeden konec nasadí do otvoru v motoru a na druhý se nasadí výfuk. Na soustruhu to bylo hotové za 20min. A na motoru to držela taková různě naohýbaná pružina.
Joba

#3 Příspěvek od Joba »

Ten motor je stavaný na ladený výfuk nie na čierny mufler, aby si s tým nemal viac problémov ako úžitku.Ak je tam ocelový výbrus beží idealne len pár štartov a má dosť obmedzenú životnosť. Nechcem ti brať ilúzie ale asi bude s tým viac problémov ako polietania . :?
Mosquito

#4 Příspěvek od Mosquito »

To Joba:No já jsem ten motor koupil spíš do sbírky a vím,že jsem kdysi četl,že ten motor se zadním sáním býval o dost výkonnější než normální 2,5gf.Jestli by neběžel nějak normálně s mufflerem,tak je mi to stejně spíš nanic.Já za něj dal tři stovky,ale má dobrou kompresi,tak jsem ho chtěl v něčem vyzkoušet,šlo mi o to zkusit jak to chodí.Vím že jsem ho viděl kdysi na letišti u někoho s rc karbecem a tím mufflerem.Tak jsem myslel,že to bude běhatjako normální dvaapůlka Gf.Jestli by to nešlo nebo měly být problémy,tak se na to asi vykašlu a nechám si poradit :( .
Joba

#5 Příspěvek od Joba »

Píšeš že je to 2,5-ka GRRT ten motor bol robený pre rýchlostné upútance a točil okolo 25 000 otáčok .Podľa toho načasovania má prispôsobený výfuk (ladený ) a sanie resp. diera ..Celkové nastavenie je prispôsobené na väčšie výkony pri tých 25 000 ot. Pri čiernom výfuku ten motor beží na nižšie otáčky a diera v karburátore príliš velká (zlé sanie ). Ak to bude bežať s nižšími otáčkami je mimo naladenia , bude to skapínať a zle štartovať.Tak že buď to naladíš na tie otáčky aké má prevádzkové alebo to daj do vitríny :wink:
Mosquito

#6 Příspěvek od Mosquito »

to Joba.Zkusím to a uvidím.Kdyžtak poputuje do vitriny.Tu origo laděnou rouru bych asi nesehnal už vůbec.Ale zase by to mohlo chodit pěkně i když jak jsi psal spíš jenom chvilku.Uvidím něco s tím provedu.
Mosquito

#7 Příspěvek od Mosquito »

Nevíte někdo o nějakých údajích motoru MVVS 2,5GRR na netu.Hledal jsem,ale nic na mně nevypadlo.Chci se jen dovědět trošku víc o tom motoru.Dík
Želivák
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Želivák »

Asi budeš muset zalistovat ve starých Modelářích. Odhadem tak kolem r, 1980. +-
Mívával jsem ho doma, a opravdu potřeboval rouru. Motor už je v prachu ale možná ješte najdu návod. Tak by sis aspoň početl. Zkus se mi ozvat mezi svátkama třeba do SZ
Danpar

#9 Příspěvek od Danpar »

To Mosquito: Mám stejný motor provozovaný s RC karburátorem a se zadním černým muflerem nasazovaným zvenku. Je tam takový výstupek pro který jsem musel u toho výfuku vypilovat na hrdle drážku. Přichycený je tvarovaným pružinovým drátem. S vrtulí 180/100 točí neuvěřitelné otáčky, zvuk dvoutaktu se podobá siréně. S palivem s 5% nitra se mi podařilo, než jsem potom přidal podložku pod hlavu, přetrhnout za letu ojnici. Něco pravdy na tom bude, že je GRko výkonnější než GFko
Mosquito

#10 Příspěvek od Mosquito »

To Želivák: Dík za pomoc ozvu se .Starý modeláře mám po tátovi.Od ročníku 1963 téměř komplet až do roku 1991.Vím,že jsem tam někde ten motor viděl,ale mám je 150km daleko na zazimovaný chalupě.Takže tam asi v nejbližší době nepojedu,ale dík a určitě se ozvu.Robert
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Mosquito píše:To Joba:No já jsem ten motor koupil spíš do sbírky a vím,že jsem kdysi četl,že ten motor se zadním sáním býval o dost výkonnější než normální 2,5gf.Jestli by neběžel nějak normálně s mufflerem,tak je mi to stejně spíš nanic.Já za něj dal tři stovky,ale má dobrou kompresi,tak jsem ho chtěl v něčem vyzkoušet,šlo mi o to zkusit jak to chodí.Vím že jsem ho viděl kdysi na letišti u někoho s rc karbecem a tím mufflerem.Tak jsem myslel,že to bude běhatjako normální dvaapůlka Gf.Jestli by to nešlo nebo měly být problémy,tak se na to asi vykašlu a nechám si poradit :( .

To ze koncepce GF je horsi nez GR je povera. Potvrzuji to treba rychliky od Rossiho. A ta GF je pokus Misi Obrovskeho o kopii Rossi.
S MVVS 2,5 GF s mufflerem se taky litali RC-P a pamatuju, jak Malina daval kour lidem, co uz meli MVVS 3,5.
Velice zalezi, jak je ten motor nacasovanej vyfuk. Na ostatnich kanalech az tak moc ne. RC maji kolem 150 stupnu, mufflery kolem 160 a roury kolem 180. To ale asi zmerit neumis... Mam vsechny tri v krabici. Mohl bych ti zmerit, jaky je rozmer vyfukovyho okna pro kterej vyfuk. Taky zalezi na obsahu spalovaciho prostoru, to jsem ale uz zapomel kolik to bylo bro svicku a kolik pro zhavici hlavu.
Jirka
Jirka
Mosquito

#12 Příspěvek od Mosquito »

Tak toho mufflera starší model jsem sehnal fungl novej.Uvidím jak to s ním poběží.Na laděnou rouru to zkoušet ani nechci.Není mi to k ničemu.Chci motor kterej chodí normálně s rc karbecem a to s laďákem nikdy běhat nebude.To je do rc letadla nepoužitelný.Takže díky moc všem za názory a pomoc.
Joba

#13 Příspěvek od Joba »

Tak daj vedieť ako ti to cvhodí :wink:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“