Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pepin

#1936 Příspěvek od pepin »

boboland píše:precital som to cele - bohuzial

ste vy mazaci normalny ludia alebo ste z inej planety ?

Zkuste se na to podívat trochu jinak :spoustu začátečníku začalo létat se setovou vysílačkou-součást modelu-někomu to fungovalo,někomu ne,je klidně možné,že pokud jste třeba někomu poradili at si koupí lepší vysílač Turnigy,že vás měl také za namachrovaného mazáka.Mnoho z vás-začátečníku si určitě jednou koupí další jiný-dražší vysílač,pak další a pak další-zase asi dražší,trochu víc začne přemýšlet o tom,kam dát levné servo a kam dát dražší,snad si na tuto debatu jednou vzpomenete,až vám budou jiní začátečníci tvrdit,že jste snobové a namachrovanci.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1937 Příspěvek od lubo1 »

Naposledy upravil(a) lubo1 dne pát 10.12.2010 13:01, celkem upraveno 4 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
pepin

#1938 Příspěvek od pepin »

Jinak v tomto tématu jsem reagoval z jediného popudu,že jsem u některých příspěvku nabyl názoru,že mě někdo považuje za hlupáka,když jsem si připlatil za jiný lepší vysílač-žádný zázrak a nejnovější technologie,ale nikde jsem nepostřehl,že by někomu fungoval,někomu ne,někomu zamrzal,někomu ne.Pokud se na to podívám hooodně s odstupem od probírané problematiky,tak pokud někdo kupuje a má na drahé věci,v principu nemuže být zase až takový hlupák.
KarelSkala

#1939 Příspěvek od KarelSkala »

pepin píše:Pokud se na to podívám hooodně s odstupem od probírané problematiky, tak pokud někdo kupuje a má na drahé věci,v principu nemuže být zase až takový hlupák.

To, že někdo kupuje a má na drahé věci z něj ještě žádného chytráka nedělá. :wink:
zdekar

#1940 Příspěvek od zdekar »

lubo1 píše:Teraz si to napísal správne....
Skutočne, výrobné náklady lacného a najdrahšieho rádia sú obrazne povedané +- rovnaké.... Ale u rádia platíš za soft, aby to niećo vedelo. A to sú tie paľby....
Viď MPX. EVO7 a EVO12 sú podľa mňa identické rádia. Cena E7 bola tuším 9 litrov, EVO12 tuším 22. Rozdiel je len v softe, ale staré E7 by som si rozhodne nekúpil práve pre jeho soft - bol obdobný ako Cockpit.....
No a ak mám dať 150 USD za niečo, kde je hodne vadných kusov a podivný soft.... alebo kúpiť trebárs za 120 E za Optic.....?????

A na tuto scénu přichází T9X s možností nahrání opensource SW ;-) Sice ne oficiálně, ale jde to. :) Pak může být stejně dobré rádio za pakatel ceny, jelikož se tam neplatí nehorázné prachy za ten SW. Škoda jen že to není řešené oficiálně, tedy tak, že by byl vysílač úplně bez SW a ten by se tam dal jednoduše nahrát přes USB.

Jinak nevím proč by začátečník nevyužil 8 kanálů. Po měsíci létání si bude chtít přidat parádičky jako osvětlení, shozový modul apd. a pak i těch 6 kanálů je málo (není nikde řečeno že se ty kanály musí použít jen na 6 serv v křídle) ;-)

Jo... a ještě tu někde byla zmínka, nač by si měl někdo na EG a podobné kuličkostroje kupovat JR, Auroru apd. I takový lidi jsou ;-) Dokonce takového osobně znám. Jako první letadlo má EG s AXI motorem a k tomu Auroru. Zkrátka přeskočil tu fázi 4 a 6 kanálových rádií a koupil něco co mu bude platné i do daleké budoucnosti. :)

K problematice mazáků:
Bohužel označení mazák tady na fóru neznamená, že ten člověk dokáže dobře poradit. Znamená to jen, že je víc ukecanej než ostatní. :) To si člověk musí postupem času sám přijít na to kohož rad si bude vážit a koho bude ignorovat.

Jinak T9X nemám, ale často ji nastavuji kamarádům. Hlavní rádio mám Optic 6 a tak bych si T9X koupil případně jako záložní. O přechodu na T9X jako hlavní rádio neuvažuju a to hlavně z důvodu že čekám na čistokrevné rádio od Assana :D

No to je asi vše k čemu jsem se chtěl vyjádřit.
Ještě bych chtěl poděkovat Rimrovi za cené rady k tomuto vysílači.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1941 Příspěvek od lubo1 »

KarelSkala píše:
pepin píše:Pokud se na to podívám hooodně s odstupem od probírané problematiky, tak pokud někdo kupuje a má na drahé věci,v principu nemuže být zase až takový hlupák.

To, že někdo kupuje a má na drahé věci z něj ještě žádného chytráka nedělá. Debily najdeš všude i mezi těmi co mají a nakupují drahé věci.

Modelárčenie je koníček..... Ak by som chcel šetriť - kúpim si pletený košík a budem miesto lietania chodiť na hríby a ešte by som dostal doma pochvalu.....
Proste sú veci na ktorých neušetríš, aj keď boli lacné. Treba vźdy porovnávať svoje potreby oproti cena/užitná hodnota výrobku.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1942 Příspěvek od boboland »

to pepin: ja mam na mysli to, ze sa tu neprebera vysielacka a jej funkcie, nech su ake su, ale furt dookola to iste. a flamujete VY Mazaci.
niektory viac, iny menej - mas tu hodnost a tak patris tam (nic v zlom, len ma seriete)

ze je na hovno je mi jedno, mam ju a CHCEM ju pouzivat a hladam sposob ako ano a nie ako nie.
a tie dristy, ze je taka a taka ....
prose ju mam a CHCEM ju pouzivat a HOTOVO !!! tak radte ako ju pouzivat a nie preco ju nepouzivat. Tato cast vasich rad ma uz od strany 10 nezaujima. dozvedel som sa to totiz na zaciatku a akceptoval, a kedze v tom pokracujem, tak je vam dufam jasne, ze kto chce kam pomozme mu tam, alebo nezavadzajme !!!

CHCEME ju pouzivat, ci sa vam to paci, alebo nie a chceme vediet ako, RUZUMIETE TOMU ????

P.S.:kto potrebuje flashnut turnigy9x nech sa mi ozve sukromne.
cena : postovne a balne. nie je problem ani pre cechov len postovne stoji trochu viac. ak dojdes osobne tak zadara.
nahram mu soft aky chce, odporucam ale ten co pouziva ok-rimr.com

--------------------
a aby som nezabudol: bohudik mam na akekolvek radio, peniaze nie su problem. ale rozhodol som sa pokazit a naucit sa programovat na tomto a presvedcila ma hlavne vasa tvrdohlavost a kedze nechcem vycnievat z radu, budem tiez tvrdohlavy.

a potom si mozno kupim nieco ine, tiez na hranie.
Naposledy upravil(a) boboland dne pát 10.12.2010 11:58, celkem upraveno 2 x.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1943 Příspěvek od boboland »

--
pepin

#1944 Příspěvek od pepin »

[quote="boboland"]to pepin: ja mam na mysli to, ze sa tu neprebera vysielacka a jej funkcie, nech su ake su, ale furt dookola to iste. a flamujete VY Mazaci.
niektory viac, iny menej - mas tu hodnost a tak patris tam (nic v zlom, len ma seriete)

ze je na hovno je mi jedno, - RUZUMIETE TOMU ????

Ano,ted už tomu naprosto rozumím.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1945 Příspěvek od boboland »

to pepin:chcel som napisat viac, ale myslim ze staci toto: :):):):)

a malo tam byt : podla vas je na hovno
ale vysledok a tvoje reakcie by boli rovnake, tak preco sa trapit pisanim viac slov.
JMalik

#1946 Příspěvek od JMalik »

KarelSkala píše:Píšeš to sem jen proto, aby si to ten začátečník nepřečetl, protože se při tom čtení z toho svinstva co jsi tu napsal ty a pár dalších pseudokritiků, nejprve pozvrací, ale ne z toho jaká je T9x, ale jenom z těch vašich přiblblých keců okolo a hned potom si řekne: "Co jsem to kontaktoval za ......

Už jsi tady dříve sliboval, že toho necháš, ale z toho jak tady prudíš znovu a znovu je vidět, že svoje sliby neumíš držet a že ti jde jen o zaplevelení diskuze .....

Reagoval jsem na příspěvek jak jsou osazené jiné TX (str. 121) a následně na další chytrosti jaderného kontrolora z Temelína.
Píšu to sem proto, že když je diskuse např. o Graupneru, nebo Futabě, tak mě nezajímají komentáře padesáti spokojených uživatelů, kteří neměli nikdy problém. Hledám ty příspěvky, kde se problém objevil.

A jestli sem dá teď po tomto kolega jakoukoliv informaci o tom na co se přišlo v TGY9 náhodně v souvislosti s kalibrací kniplů, tam slibuji, že mu rozšlapu letadlo :lol: :lol: :lol:
Letu zdar, s TGY9 obzvlášť. :lol:
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1947 Příspěvek od boboland »

jedine co tu uz budem uvadzat je pomoc tym co to potrebuju, alebo tym co to chcu vylepsit:

Kto potrebuje flashnut turnigy9x nech sa mi ozve sukromne.
Cena : postovne a balne. Nie je problem ani pre cechov len postovne stoji trochu viac. Ak dojdes osobne tak zadara.
Nahram mu soft aky chce, odporucam ale ten co pouziva ok-rimr.com

ostatne potrebne informacie sa dozviete na http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x

Dakujem
honza1621

#1948 Příspěvek od honza1621 »

Ještě ,že netvrdíte ,že za pád letadla generála Štefánika může taky T9x :!:
Jděte se bodnout !!! :evil:
pepin

#1949 Příspěvek od pepin »

boboland píše:to pepin:chcel som napisat viac, ale myslim ze staci toto: :):):):)

a malo tam byt : podla vas je na hovno
ale vysledok a tvoje reakcie by boli rovnake, tak preco sa trapit pisanim viac slov.

Nikde jsem nepsal,že nenajde tento vysílač své uplatnění,jen jsem psal,že do většího drahého modelu už bych ho nedal a bál se ho použít .
sicco
Kontaktovat uživatele:

#1950 Příspěvek od sicco »

Předem upozorňuji, že následující text není OT jako poslední stránky a proto bude zvýrazněn :D...
Nemá někdo rozbitou T9X V2 třeba na náhradní díly? Potřeboval bych plastovou objímku co drží nahoře anténu. Pokud ano napište mi SZ a dohoneme se :)
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“